przekąski - 41322 przepisów (strona:1138/2755)

Makaronowe gniazdka z kurczakiem i cukinią 159

Rewelacyjne gniazdka makaronowe z dodatkiem kurczaka i cukinii, zatopione w żółtym serze i jajku idealnie sprawdzą się jako imprezowa przekąska. Jako dodatek polecam sos czosnkowy. 6 gniazdek makaronu Capellini Nidi (Nr 51) Malma 150 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka Czosnek granulowany Słodka czerwona papryka 1/2 średniej cukinii 2 jajka 1/2 szklanki żółtego sera 3 małe różyczki brokułu

VioletoweKucharzenie
Francuskie ślimaki z cukinią 208

cieniutkich, delikatnych i smacznych listków. Po drugie ciasto francuskie to morze możliwości, bo świetnie sprawdza się w wypiekach słodkich jak i wytrawnych. Po trzecie czas - wystarczy 15 minut i przekąska gotowa. Dlatego zawsze w lodówce lub zamrażarce mam opakowanie gotowego ciasta. Dodatki do niego zawsze się znajdą - może to być domowy dżem, sezonowe owoce, szparagi, parówki czy cukinia. Niespodziewani goście

Wędrówki po kuchni
Chleb paleo czosnkowy z rozmarynem 118

spoglądamy na wystawy piekarni, a zapach, który się obok niej unosi drażni nasz nos. Mam dzisiaj na to radę, przepis na chleb paleo czosnkowy z rozmarynem. Jest to rewelacyjna przekąska, idealny na spotkanie z przyjaciółmi jako przystawka, można go jeść jako zwyczajny chleb, a także świetnie nadaje się jako podkład na pizzę. Można go podać z dobrą oliwą

PaleoLife
Co Lila jadła w środę? 17 (na wakacjach) 138

pokoju. Staramy się żywić zgodnie z naszymi zasadami, stylem życia i mimo, że co chwile obijamy się o stoiska z frytkami i goframi to nie kuszą nas takie przekąski. Zobacz co Lila je na wakacjach. Jeśli jesteś po raz pierwszy, p rzed przeczytaniem tego wpisu, proszę zapoznaj się z postem  Żywienie dziecka - czym skorupka za młodu nasiąknie ,  który

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
FIT mini pizze z cukinii 115

jako spody do pizzerinek! Wystarczyło tylko nałożyć ulubione dodatki i zapiekać przez kilkanaście minut w rozgrzanym piekarniku. Szybko, lekko, a jak pysznie! :) Zarówno na obiad, jak i imprezową przekąskę - goście na pewno będą zachwyceni. Składniki: jedna duuuuża cukinia/dwie mniejsze koncentrat pomidorowy ser żółty ser feta pomidorki cherry sól, pieprz, czosnek w proszku, suszona bazylia świeża rukola Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy

Kuchnia Ellie
WYTRAWNE EKLERY Z KREMOWYM MUSEM Z PASZTETU I CHILI 200

wytrawne eklery z kremowym musem i chili. Łódeczki z ciasta wypełnione po brzegi utartym na puch pasztetem z twarożkiem kremowym, chili i przyprawami. Do tego świeże warzywa i pyszna przekąska gotowa. Najfajniejsze w tym przepisie jest to, że smak i łatwość wykonania idą ze sobą w parze, i naprawdę niewielkim nakładem pracy można uzyskać rewelacyjny efekt :)  Eklery smakują

Słodko-Słony Świat Ilony
„Dziecięce menu dla całej rodziny”-recenzja 101

będzie miał problemy z kośćmi. Jak wychować szczupłe i zdrowe dziecko? Od małego prosić je o pomoc w nakrywaniu do stołu i gotowaniu, żeby wiedziało, jak przyrządzić sobie zdrowe przekąski, podawać mu zdrowe jak najmniej przetworzone rzeczy – przykładowo jabłko zjedzone ze skórką ma dużo więcej witamin niż obrane. Największym atutem potraw z tej książki jest jednak to, że samemu

Ugotowane pozamiatane
Skrzydełka w marynacie miodowo-musztardowej 112

Pyszne musztardowe skrzydełka z miodową skórką i soczystym środkiem. Idealnie na ciepło do obiadu lub na zimno jako przekąska do piwa. Składniki: 1kg skrzydełek 1 cebula 4 łyżki musztardy (stołowej, miodowej, jaką macie) 1 łyżka musztardy francuskiej (ziarnistej) 2 łyżki miodu 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku sól, pieprz wg uznania Skrzydełka myjemy, przecinamy

Gotowanie i blogowanie
Śledzie w sosie pomidorowym 122

chodzi, choć osobiście zachęcam do poczytania na ten temat (w sieci jest wiele interesujących artykułów).  U mnie dziś pyszne śledzie w pomidorach, które mogą służyć jako wyśmienita przekąska :) Składniki: ½ kg matjasów lub śledzi a'la matjas 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego ¼ szklanki octu 2 białe cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju sól smaku papryka słodka do smaku

Tradycyjna Kuchnia
Pesto z rukoli i roszponki 144

Partiami dodawać resztę liści i oliwy przecierając i mieszając blenderem na dość jednolitą masę, ale zostawić lekko widoczne kawałki liści. Podawać z makaronem albo jako dodatek do kanapek czy przekąsek. marcelina

Czerwony Gupik
"SPAGHETTI" Z CUKINII witariańskie 202

Makaron" z cukinii to świetny pomysł na przekąskę, lekką kolacje lub danie obiadowe - wszystko zależy od tego na jakie dodatki się zdecydujemy. Czytaj więcej

Kasia Sarna
SŁODKIE KULKI Z POPCORNU 148

kilku tygodni popcorn jest przekąską, po którą sięgam niemal codziennie. Najczęściej przygotowuje go na słodko - polewam czekoladą i/albo masłem orzechowym. Tym razem postanowiłam go urozmaicić jeszcze bardziej, dodając daktyle. Wyszły mi z tego bardzo smaczne "czekoladki" :) Czytaj więcej

Kasia Sarna
Zapiekane naleśniki z kurczakiem 170

Zapiekane naleśniki to fajny pomysł na codzienny obiad.  Jest to jedno z wielu dań, które możemy przygotować dzień wcześniej :) Idealne o każdej porze dnia a nawet na przekąskę! Składniki na 4 naleśniki (dla 2 osób): farsz: 1 duży filet z kurczaka (pojedynczy) 1/2 cebuli 1/2 czerwonej papryki 6 suszonych pomidorów parmezan przyprawa do kurczaka olej do smażenia ciasto

Alutka-Gotuje
Marynowane bakłażany do słoików na zimę 145

Marynowane bakłażany to typowe dania, które można spotkać we Włoszech. Pokrojone w cieknie paski, przypominające frytki często serwowane są we włoskich restauracjach, jako przekąska lub dodatek do suszonych pomidorów, mozzarelli itp.  Składniki: 1 kg bakłażanów 1 szklanka octu 1 szklanka oleju 5 ząbków czosnku ½ pęczka natki pietruszki 1,5 łyżki soli Wykonanie: Bakłażany opłukać, pokroić w paski, przełożyć

Tradycyjna Kuchnia
Chrupkie pieczywo. 108

Wcale się temu nie dziwię, ponieważ jest zdrowe, łatwe w przygotowaniu i smakuje wspaniale. Często jest podawane na śniadanie, zarówno z wytrawnymi dodatkami jak i słodkimi. Będzie też idealną przekąską między posiłkami. Bardzo ważne jest, aby naprawdę cienko rozsmarować masę na blaszce. Chlebek jest mocno chrupiący i jeżeli warstwa będzie zbyt gruba, stanie się po prostu za twardy. Przekonałam się

zadanie-gotowanie