przekąski - 40822 przepisów (strona:1133/2722)

Recenzja książki "Zdrowe i proste gotowanie ze św. Hildegardą z Bingen" 201

podzielonych na poszczególne kategorie: * Zupy (np. Zupa kasztanowa, Ziołowa zupa naleśnikowa) * Sosy i dipy (np. Dip z ciecierzycy, Sos beszamelowy) * Sałatki i marynaty (np. Sałatka z selera, Marynata pelargoniowa) * Przekąski i smarowidła do chleba (np. Bruschetta z fenkułem, Pasta z owczego sera) * Dania główne : Potrawy warzywne (np. Grecki placek ze szpinakiem) Tarty (np. Tarta warzywna) Potrawy mięsne (np. Szaszłyki

Z miłości do słodkości
Warzywa z patelni z oregano 114

Moja ostatnio ulubiona przekąska na ciepło. Najlepsze warzywa z odrobiną oliwy z oliwek i oregano. Mój faworyt do wszystkiego! Polecam! Składniki : * 2 czerwone papryki  * mała cukinia  * 2 łyżki oliwy z oliwek  * łyżeczka suszonego oregano  * sól, pieprz Przygotowanie : Paprykę pokroić w paski, cukinię w plastry. Rozgrzać oliwę z oliwe k. Warzywa obsmażyć z obu stron, prz yprawić

Magiczne Życie Marty
Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną i mozzarellą 218

Dzisiaj kuszę przekąską. Mam dla Was pieczarki faszerowane kaszę jaglaną i mozzarellą. Farsz ma aromat podsmażonej cebulki, czosnku i oregano.  Składniki: 500 g średnich pieczarek (u mnie było ich 15) 50 g kaszy jaglanej duża cebula (ja użyłam czerwonej) kilka łyżek oliwy do smażenia 3 ząbki czosnku łyżka siekanej świeżej natki pietruszki 1 płaska łyżeczka oregano około

Smak mojego domu
Rada – gdy dopadnie cię ochota na coś słodkiego. babcia Basia 171

mięso i sery. Bez wątpienia duży wpływ na nasze samopoczucia ma pogoda, która nie sprzyja spacerom. Dlatego większość czasu spędzamy w domu zajadając się czekoladkami, batonikami i innymi słodkimi przekąskami. efekty takich działań zdecydowanie widać podczas pierwszych wiosennych spacerów. Zimą doskonale spisują się zupy i wszelkiego rodzaju kremy z warzyw. Dynia czy brokuł idealnie rozgrzeją nas w jesienno – zimowe

Pysznosci Babci Basi
Dietetyczne domowe Rafaello babci Basi 123

pieczenia zależy od wielkości ciastek . Wiórki powinny upiec się na złoty kolor. Jest to bardzo zdrowy i pożywny deser na drugie śniadanie lub do popołudniowej kawki. Świetne również jako przekąska dla dzieci. Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Rogaliki francuskie z gruszką 241

Dość szybka do zrobienia przekąska na słodko, idealna do kawy. Wystarczy mieć w lodówce płat gotowego ciasta francuskiego. Z ciasta francuskiego o wymiarach 48x24cm wychodzi około 20 rogalików. 375 gram gotowego ciasta francuskiego 1 gruszka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka cynamonu Piekarnik nagrzać do 170C, dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Cynamon wymieszać z cukrem. Gruszkę umyć, obrać i pokroić

Czerwony Gupik
Ciasto drożdżowe z brzoskwiniami i kruszonką 181

domowe drożdżowe ciasto, tym razem z brzoskwiniami i słodką kruszonką. Mięciutkie, pachnące ciasto do kubka herbaty lub kawy w domowym zaciszu albo jako słodka przekąska na wakacyjnym pikniku. W każdym przypadku na pewno się sprawdzi. Składniki na blachę o wym. 22x33 cm: (inspiracja  pochodzi z bloga " Kuchnia domowa Ani ")   40g świeżych drożdży ok. 2/3 szkl. cukru 1 szkl

Simply Food
Tortille meksykańskie po naszemu 144

wykonaniu i przede wszystkim syte. Robimy je gdy nie mamy czasu ani chęci na większe kombinacje kulinarne. Farszu zawsze przygotowujemy więcej wtedy mamy obiad na dwa dni lub dodatkową przekąskę. Oczywiście sos można zrobić samemu, ale przyznam, że żeby zaoszczędzić na czasie najczęściej używamy gotowego ze słoiczka, wtedy danie robi się ekspresowo. Składniki na 8 tortilli: 500 g mięsa mielonego

Simply Food
Muffinki z jabłkiem i kruszonką 190

Słodkie i szybkie jak to muffinki. Tym razem z jabłkami i orzechową kruszonką. Dzięki owocom są fajnie wilgotne w środku, a kruszonka chrupie między zębami. Smaczna i dość syta przekąska do pracy, szkoły lub jesienny spacer. Składniki na 12 sztuk: ( inspiracja: " Kuchnia z jadalnią ") 2 jajka 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki mleka 1,5 szklanki mąki pszennej

Simply Food
Kakaowy pudding ryżowy 115

Kwiecińska wraz ze swoimi gośćmi przygotowywała propozycje śniadań dla dzieci. Najbardziej spodobał mi się pomysł na szybki pudding ryżowy. Sama od czasu do czasu lubię zjeść słodkie śniadanko czy przekąskę, więc skorzystałam z przepisu i zrobiłam pyszny, bardzo sycący, kakaowo-cynamonowy mus z ryżu. Mówię Wam niebo w gębie, dzieci na pewno będą zadowolone z takiego śniadania, no ja bynajmniej

Simply Food
Domowe paluszki rybne 195

Paluszki rybne robi się je niezwykle prosto i są fajną, efektowną przekąską. Choć ostatnio można znaleźć w sieci różne niepokojące informacje na temat szkodliwości ryb, to jednak ja wychodzę z założenia, że należy zachować zimną krew i dystans do tego typu rewelacji. Media co rusz bombardują nas różnego rodzaju doniesieniami, które często zaprzeczają sobie nawzajem. Jeszcze […] Artykuł Domowe paluszki

Wiszniówka
Ciastka owsiano-kokosowe z suszonymi jabłkami 127

Przepis autorski (mój). Kokos i jabłko? Oczywiście! To połączenie idealne, smaczne i niezwykle aromatyczne. Ciasteczka są przepyszne, lekko chrupiące i niezbyt słodkie. Idealnie nadają się na zdrową przekąskę oraz dodatek do kubka kawy, czy herbaty. Diabetycy również mogą się na nie skusić, ponieważ cukier kokosowy oraz syrop z agawy mają niski indeks glikemiczny. Koniecznie spróbujcie! (około 17 sztuk) 100g masła

Di gotuje
Cynamonowa owsianka z orzechami 107

śniadanie obowiązkowo owsianka. Mając więcej czasu na weekend chciałam spróbować cynamonowej owsianki na deser. Połączyłam z orzechami włoskimi, gruszką i podałam w słoiczku z jogurtem naturalnym. Doskonale pasuje jako przekąska, ale jest też dobrą propozycją na śniadanie. Skoro jesteśmy już w klimacie jesiennym nie może zabraknąć spacerów. Od wycieczek do centrum Bristolu zdecydowanie wolę uciec do parku i jak pogoda

Pink Envelope
Kimchi - kwaszona kapusta pekińska na sposób azjatycki 147

formie z samej kapusty, cebuli i czosnku gotowy do konsumpcji w ciągu tygodnia. Pycha. Kapusta pekińska jest delikatniejsza od białej a azjatyckie dodatki i przyprawy zamieniają ją w smaczną przekąskę czy przystawkę SKŁADNIKI: 1 duża kapusta pekińska 2 cebule 2 cebulki dymki ze szczypiorem na pastę przyprawową: 3 całe małe główki czosnku (obrać ząbki ze skórki) 5 cm kawałek imbiru

Sztuka gotowania w/g Samiry