Chrupiące gofry z dodatkiem marchewki, idealne na przekąskę dla dzieci i nie tylko, z pewnością posmakują każdemu łasuchowi. SKŁADNIKI 2 jajka, 4 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka cukru cynamonowego, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki mleka, 1 łyżka oleju, 1 średnia marchewka WYKONANIE Białka ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy żółtka a następnie mąkę, proszek do pieczenia, marchewkę
słodki bratekOgraniczając wodę możemy nabawić się choroby. Dzienne zapotrzebowanie człowieka na wynosi około 2,5 litra, są jednak osoby, które wypijają więcej. Woda pomoże nam w sytuacjach nagłej chęci na przekąskę - wypełniając żołądek na pewien czas zagłuszy chęć schrupania czegoś. Pijąc czystą wodę pobudzimy pracę nerek, które szybciej i skuteczniej będą usuwać toksyny z naszego organizmu. Jaką wodę pić? Można powiedzieć
Codzienna kuchnia niecodziennanutami dojrzałych nad kantalupa, spadzi i wiciokrzew. Okrągła i gładka na podniebieniu, z medium, kremowy ciała. Wykończenia długie i gładkie, z nutą gruszki. - delikatne aromaty Hořín uzupełniają delikatnie doprawione przekąski, sałatki, homara i łagodne dania rybne, przeszklone wieprzowe, świeże owoce i lżejsze posiłki stylu. - Horin jest sake ultra-premium i jest najlepiej podawać schłodzone
królestwo garówbardzo i sama nie wiem czemu tak nieczęsto ją robię! Pełna optymistycznego koloru i smaku, może być tłem do dania głównego, ale może też świetnie posłużyć za świetną przekąskę. pół niedużej główki czerwonej kapusty 100 g orzechów włoskich 100 g rodzynek sól sos: 3 łyżki oleju 1 łyżka soku
Polska Zupazaciekawieniem. Okazało się, ze restauracja ta jest dosyć dobrze schowana w budynku Hiltona i z zewnątrz raczej trudno jest ją zauważyć. Wyglądała bardziej jak sklep z winami i przekąskami niż dobra restauracja. Nic bardziej mylnego, po tym jak szef kuchni Waldemar Rzeszotek zaserwował nam swoje dania aż żałuje, że nie znałam tego miejsca wcześniej. Do każdego dania otrzymaliśmy też specjalnie
karmelowyminuty, do uzyskania złoto-brązowego koloru. Gotowe! :) Ja najbardziej lubię jeść krokiety z barszczykiem czerwonym. Są doskonałe zarówno na ciepło, jak i na zimno. Sprawdzą się jako pyszny obiad, przekąska czy zimna przystawka. Polecam z całego serca
Cooking MonsterCieniutkie kiełbaski owinięte delikatnym i puszystym ciastem drożdżowym. Smakują zawsze i wszystkim, także dzieciom. Będą świetną przekąską na każdym przyjęciu, imprezie, pikniku. Z powodzeniem zastąpią tradycyjną kanapkę. Warto wybrać jak najlepszej jakości kiełbaskę, gdyż jej smak decyduje o jakości dania. Małe kiełbaski owijamy w całości, większe przed zawinięciem należy pokroić na mniejsze kawałki. Ciasto drożdżowe szybko rośnie, dobrze
cool and mintyPamiętam jak pojawił się szał na ciasta z kubka. Nigdy nie miałam ochoty na chemiczne ciasta w pięć minut. Kilka razy chciałam zrobić swoje, ale ostatecznie
Kucharzycazimą :) Dziś mam dla Was przepis na pyszne i szybkie ucierane ciasto - keks z jeżynami i piernikową kruszonką. Idealne jako dodatek do filiżanki herbaty, ale także jako słodka przekąska do szkoły czy pracy. keksówka 11x23cm Składniki: 300g mąki pszennej, 150g cukru, 180g masła lub margaryny, 2 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżeczki
Z miłości do słodkościDrób to mięso po które najczęściej sięgamy! Pyszności z piersi, udek są częstym gościem na naszych stołach. Rzadko przygotowujemy skrzydełka, a przecież mogą być wspaniałą gorącą przekąską, jednym z kolacyjnych, czy obiadowych dań! Przygotowane w dobrej marynacie z dodatkiem ogórkowego spaghetti zaczarują Was smakiem! SKŁADNIKI: 1 kg. skrzydełek Marynata: 2 łyżki sosu sojowego lub maggi 2 łyżeczki majeranku
Kuchnia BeatyBatony proteinowe w ostatnim czasie zrobiły furorę. Dziś przedstawiam Wam przepis na tą pyszną i zdrową przekąskę. Czytaj więcej
Biały fartuszekmacie dostęp do niemieckich produktów, zapewne nie raz spotkaliście się z produktami Allos. Jest to kolejna marka, która produkuje naturalne, zdrowe płatki śniadaniowe, słodycze, pieczywo, syropy i przekąski. Wszystkie wytwarzane są z organicznych surowców, bez użycia sztucznych polepszaczy smaku i konserwantów. Ponadto nie zawierają składników modyfikowanych genetycznie ani rafinowanego białego cukru (z wyjątkiem marki De Rit). Ciastka i batoniki
Poranek na słodkoktóre lubią rozpoczynać dzień od zdrowego i pożywnego śniadania (czyli mam nadzieję, że dla wszystkich czytelników tego bloga :)), a także tych, którzy zamiast niezdrowych słodyczy, wolą zjeść w ramach przekąski dobrej jakości bakalie. W ofercie firmy możemy znaleźć zarówno organiczne, bezglutenowe jak i wegańskie produkty. Ponadto wiele z nich posiada certyfikat Fairtrade, który m.in. gwarantuje farmerom i pracownikom
Poranek na słodkoBlesotto z pomidorami i oliwkami, Gotowaną quinoa, Gotowane cztery ziarna zbóż. * Deser kokosowy z mango Deser na bazie mleka kokosowego, pakowany po dwie sztuki. Kremowy, nieprzesłodzony, świetny jako samodzielna przekąska, ale też jako krem do smarowania pieczywa. Mango nadaje fajnej, tropikalnej nuty, przez co całość nie jest mdła. Nie zawiera glutenu ani laktozy. * Deser z orzechów laskowych i kakao Smakuje
Poranek na słodkoCiasto na pizze – szybkie, najlepsze, bez wyrastania! To prawdziwy hit! Nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie, wyrabia się je bardzo szybko i wykonanie całej pizzy
Kulinarne Przeboje