przeniknąć i przygotuj je odpowiednio wcześniej, a wtedy śledzie będą najsmaczniejsze. Są lekko pikantne z nutą słodyczy, a po 3 dniach nabierają lekko różowego koloru i są pyszne. Zdrowa przekąska, bogata w wartości odżywcze, a w czasie świąt niezbędne. Polecam! Składniki: 4 filety śledziowe z zalewy 2 czerwone cebule 10 cm imbiru skórka z 1 cytryny Zalewa: 250 ml wody
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dzisiaj przepis na rewelacyjne i smaczne pulpeciki w zalewie octowej, pomidorowo- paprykowej. Są świetną przekąska, zakąską, idealne na większe przyjęcia i święta. Można je przygotować kilka dni wcześniej. Są chętnie zjadane i pięknie się prezentują na stole. Polecam
Kulinarne Fantazje Marioliuznać je za zdrowy przysmak. Są oczywiście mniej słodkie od oryginału, ale według mnie słodycz jest wystarczająca i mi ich smak bardzo odpowiada. Polecam do kubka gorącej herbaty, jako przekąska w czasie pracy, a także słodki prezent dla najbliższych, szczególnie tych dbających o linię:) Polecam także prostą baklawę w syropie miodowym (bez cukru) . Jeżeli wolisz słodsze ciasteczka, wypróbuj moje zeszłoroczne
Chilli Czosnek i OliwaPłaty śledziowe marynowane zajadam same tzn. z cebulką ale są one także znakomitą bazą do różnych sałatek, tatara czy przekąsek. Warto taki słój mieć w lodówce aby wyczarować z nich pyszności, jeszcze większe pyszności. Polecam serdecznie na wigilijny stół. Ja miałam płaty śledziowe bez skóry i takie wolę ale jeśli będą ze skórą też będą znakomite. Marynowane płaty śledziowe
Moje Małe CzarowanieTakie muffinki przygotowuje się bardzo szybko.Wprost idealne są na odświętne stoły , jako słodkie,pyszne przekąski. 2 szklanki.mąki 3/4 szklanka.cukru 1 łyżka kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 dag.marcepanu 1 łyżka likieru amaretto lub innego 1/2 łyżeczki soli 2 jajka 1 szkl.mleka 100 g.oleju Papilotki na muffinki i blaszka Lukier: **************** 0.5 szklanki.cukru pudru Syrop z granatów Do przybrania
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiROLADKI ŚLEDZIOWE z dodatkiem pieczonego buraka ładnie wyglądają i świetnie... Artykuł ROLADKI ŚLEDZIOWE Z PIECZONYM BURAKIEM pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEFasolka szparagowa polana złocistą bułką tartą to mój smak z dzieciństwa dlatego uznałam że będzie idealną przekąską na dzień dziecka. Jasiek jeszcze za mały żeby docenić jej walory ale dla niego były dziś inne atrakcje . Składniki: 80 dkg fasolki szparagowej łyżka soli łyżeczka cukru 2 łyżki masła 2 łyżki bułki tartej Wykonanie: 1.Fasolkę obrać ułamując końce i sprawdzając
Mama z miastaCo jest u Was hitem w menu na imprezach? U mnie zdecydowanie sałatki podane w niebanalny sposób. Oprócz nadziewanych muszli makaronowych sprawdzają się też u mnie
Mama z miastawcześniej ugotował mąż. Albo sięga się po słodycze, batoniki itp. Ja unikam słodyczy i mogę się skusić co najwyżej na 2 kostki gorzkiej czekolady, ale w końcu wymyśliłam idealną przekąskę. Wytrawne muffiny! Dziś zrobiłam o smaku pizzy, ale w planach już mam szpinakowe. Przepis banalnie prosty - wystarcza na 6 muffinek. Składniki suche: 100 g mąki gryczanej 1/2 łyżeczki sody
Mama z MotylemDzisiaj proponuję Wam na drugie śniadanie placki na kefirze z truskawkami, idealnie puszyste :) Doskonale pasują do południowej kawy, lub na lekki obiad, czy nawet jako zdrowa przekąska do meczu! Składniki: -1,5 szklanki mąki pszennej -2 łyżeczki proszku do pieczenia -3 łyżki cukru -1 łyżeczka cukru wanilinowego -pół szklanki mleka -3/4 szklanki kefiru -2 jajka -3 łyżki
Receptura smakuPlacki z cukinii i marchewki to bardzo zdrowe a zarazem szybkie danie. Polecam wypróbować na obiad lub szybką przekąskę, idealne również do lunch-boxa, zarówno na zimno jak i na ciepło. Składniki: -2 duże marchewki -2 cukinie -2 duże jajka lub 3 małe -8 łyżek mąki -zielona pietruszka -sól, pieprz -olej do smażenia Cukinię zetrzeć na tarce na dużych oczkach
Receptura smakusmak i mnóstwo wartości odżywczych. Warzywo doskonale smakuje sauté, można jeść je na surowo, piec w piekarniku, grillować, dusić i gotować. Świetne jako dodatek do kanapek, sałatek, warzywnych przekąsek i dań głównych. Marka Fit&Easy jako pierwsza w naszym kraju wprowadza całkowitą nowość. Byłam ogromnie ciekawa smaku tego nowego warzywa i dlatego podałam go w towarzystwie
Z Majeczką w kuchniŚledzie są rybami morskimi, z których można wyczarować wiele smacznych, tradycyjnych i nowoczesnych dań. Najbardziej popularne są u nas śledzie w formie przekąsek czy sałatek przygotowywane na różne sposoby – z olejem, marynowane, z cebulką, jabłkami, orzechami, rodzynkami, warzywami czy korzenne. Na ostro, słono, kwaśno, słodko – dla każdego jakiś śledzik się
To co kochamWami placek dyniowy z jabłkami, pyszny, zdrowy, wilgotny wypiek z nutą orzechów włoskich, na bazie mąki owsianej bez dodatku tłuszczu. Czy może być coś lepszego? Jest to idealna, pożywna przekąska do szkoły i pracy, czy po prostu wykwintny deser. Kiedyś już prezentowałam Wam wilgotny placek dyniowy przekładany czekoladowym kremem daktylowym (wegański) , który jest również warty uwagi. Zapraszam do wypróbowania! Składniki
Be Fit Be Strongłatwych w przygotowaniu przepisów na każdą porę dnia, które również sprawią się idealnie jako posiłek dla małych niejadków. Wszystkie podzielone są na kategorie: śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek, przekąski i kolacja, a w każdej z nich mnóstwo smakowitości. Wiele przepisów w książce oznaczonych jest pieczątką „Polecane dla dzieci”, stąd możemy być pewni, że danie jest dla naszych maleństw
Be Fit Be Strong