przekąski z ciasta na pizze - 994 przepisów (strona:48/67)

Pyszne drożdżowe pierogi z morelą i migdałami 189

Lubicie morele??? Ja uwielbiam obojętnie czy są suszone czy świeże, po prostu jak dla mnie są bardzo smaczne. Dzisiaj pokażę wam mój pomysł na wykorzystanie ciasta drożdżowego. Była już pizza, i chałka, było calzone , i były też drożdżowe rogaliki w wersji mini. Ale to po sukcesie drożdżowych pączków z piekarnika   klik  postanowiłam przygotować coś innego. Na myśl przyszły(...)użyć takich sproszkowanych. Ciasto ładnie rośnie nie pęka i jest idealnie miękkie wewnątrz. Kilka słów o nadzieniu. Jak wspomniałam we wstępie pierożki nadziane będą świeżymi morelami. Sama morela to dla mnie za mało, więc przyjdzie wam jeszcze zrobić domową pastę migdałową, lub jeśli jesteście leniwi (i bogaci) to możecie użyć kupnej. Migdały to kolejna moja ulubiona przekąska, a w połączeniu

vaniliowoczekoladowa
Dieta ketogeniczna – przykładowy keto jadłospis 214

keto serniczki (Paleo, LowCarb, bez nabiału) Keto sałatka z cukinii (Paleo, LowCarb) Keto omlet z boczkiem i szpinakiem (Paleo, LowCarb) Keto crêpes czekoladowe z sosem truskawkowym (Paleo, LowCarb) Keto ciasto z truskawkami (Paleo, LowCarb) Keto gofry śniadaniowe (Paleo, LowCarb) Keto roladka z cukinii z łososiem (Paleo, LowCarb, AIP) Keto placki z cukinii z łososiem (Paleo, LowCarb) Keto racuchy bananowe (Paleo(...)pulpecikami (Paleo, LowCarb) Keto pizza z kalafiora (Paleo, LowCarb) Keto tarta szpinakowa (Paleo, LowCarb) Keto Burgery wołowe (Paleo, LowCarb) Keto zoodles z krewetkami (Paleo, LowCarb, AIP) Keto obiad- kotlety mielone w boczku (Paleo, LowCarb, AIP) Gnocchi z kalafiora na szpinaku (Keto, Paleo, LowCarb) Pastrami Wraps (Keto, Paleo, LowCarb) Kolacja natomiast to raczej jakieś drobne keto przekąski – kabanosy , plastry chorizo , rucola

Modern Cave Girl
Tureckie bułki z serem i ziołami 208

internetu .farsz zrobiłam według  swojego smaku .Bułki można robić w różnych  wersjach , w zależności jaki dodamy farsz . Bułki są bardzo mięciutkie super na śniadanie  czy przekąskę ,albo piknik , czy drugie śniadanie do szkoły. Składniki 100 ml wody 100 ml mleka 100 ml oleju 100 ml śmietany 30% 200 g jogurtu greckiego  1 łyżeczka soli(...)ręką dodać mąkę wsypać  sól cały czas wyrabiać ciasto dosypując po troszkę mąki.  Wyrabiać i dosypywać mąki tak długo aż  powstanie gładkie ciasto ,przykryć papierowym  ręcznikiem i odstawić do wyrośnięcia 3. Wyrośnięte ciasto podzielić na kawałki za pomocą  rąk posmarowanych olejem, odrywać z ciasta  kulki w wielkości pomarańczy . 4. Każdą kulkę rozwałkować

W królestwie smaków Beaty
Paszteciki z kapustą i grzybami 77

Zapraszam po mój sprawdzony przepis na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki wigilijne to puszyste, drożdżowe paszteciki z fraszem z kapusty i grzybów. Tak przygotowane paszteciki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Placki z dyni 91

Cześć! Od jesieni leżakowała w mojej kuchni dynia. Aż dziwne, że tyle czasu wytrzymała w domowych warunkach.  Upiekłam ciasto z dyni  przepis  i

Pieprzyć z Fantazją
Placki z dyni 142

Cześć! Od jesieni leżakowała w mojej kuchni dynia. Aż dziwne, że tyle czasu wytrzymała w domowych warunkach.  Upiekłam ciasto z dyni  przepis  i

Pieprzyć z Fantazją
Torty – podstawy wykonania i potrzebne narzędzia 112

robić tort sporadycznie, okazjonalnie to lepiej nie narażać się na koszty i przemęczyć się mikserem ręcznym Waga kuchenna – jest chyba niezbędna, ja w ogóle nie wyobrażam sobie pieczenia ciast bez wagi spożywczej, w większości przepisów mamy proporcje podane w gramach, no i wiadomo, ciężko to wziąć na oko Przy produkcji tortu praktycznie na każdym etapie będzie nam potrzebna(...)Pottera Talerz, Patera obrotowa – przydaje się bardzo podczas tynkowania (obkładania tortu masą). Z początku miałam drewnianą patere obrotową chyba zakupioną w Ikea. Używałam jej do wszystkiego, do pizzy, do kanapek, przekąsek i do dekoracji tortów (tort podczas dekoracji stoi na podkładzie, więc nie styka się bezpośrednio z paterą. Potem coś mnie tknęło i zakupiłam tanią, plastikową patere. Była fatalna

Blog z Apetytem
Przekąska francuska z kurkami, oliwkami i zieloną pietruszką 220

dałam.  Takie francuskie  z kurkami smakołyki na ciepło można podawać lub na zimno sobie zajadać.  To jest szybka przekąska grzybowa i myślę, że warto ją spróbować.  Składniki na 10 szt.: 1 opakowanie ciasta francuskiego ok. 370 g, pęczek natki pietruszki, ok. 25 szt.   całych zielonych oliwek bez pestek, 100 g świeżych kurek, 1 łyżeczka masła(...)przygotowane, można wyciągnąć ciasto z lodówki. Ciasto francuskie rozwałkowujemy na prostokąt o wymiarach ok. 30 cm na 40 cm (jeśli mamy gotowe ciasto w rolce wystarczy je rozwinąć).  Na cały płat ciasta nakładamy zmiksowane oliwki z pietruszką i za pomocą wałka dociskamy. Ciasto dzielimy na 10 równych części za pomocą nożyka np. do pizzy. Podsmażone kurki nakładamy na każdy

Moniki Smakołyki
Pizzerini, czyli mini pizze w dwóch wersjach 336

Pizzerini to mój autorski pomysł na mini pizze lub jak kto woli pizzerki w formie fingerfood. Idealne na wszelkiego rodzaju imprezy, podczas których chcemy uniknąć sztućców

Food Square
Drożdżowe rogaliki z kruszonką i dżemem jeżynowym 237

Pyszne, drożdżowe rogaliki przeplecione słodką kruszonką i domowym dżemem z jeżyn. Rogaliki są na dwa, trzy kęsy i idealnie sprawdzą się na śniadanie lub jako przekąska. CIASTO DROŻDŻOWE (ok 16 szt): 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki wody 25 g drożdży 2 łyżki cukru 1/4 szklanki mleka w proszku 1 jajko 1 żółtko 1 łyżka mleka 50 g masła szczypta(...)wałek i rozwałkować na prostokąt o wymiarach ok 15 x 100 cm. Odłożone jajka wymieszać z mlekiem i pędzelkiem rozsmarować na całej powierzchni ciasta. Rozsypać kruszonkę zostawiając wolne brzegi. Za pomocą noża do pizzy pokroić naprzemiennie ciasto w trójkąty. U podstawy położyć łyżeczkę dżemu i zwijać w kierunku wierzchołka. Uformować rogalik, tak aby koniec znalazł się pod spodem. Układać

https:KKuchniaMniam
Ketchup z cukinii 85

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ketchup z cukinii Ketchup z cukinii to obowiązkowa pozycja na liście przetworów na zimę. Zaraz po ogórkach kiszonych, korniszonach, czy papryce konserwowej. Domowy

Przepiski.pl
Ziołowo czosnkowe drożdżowe węzełki z sosem marinara 124

Sos marinara to tradycyjny włoski sos na bazie dojrzałych pomidorów i ziół. Jest bardzo prosty w przygotowaniu i jest wyśmienity pod warunkiem, że użyjemy dobrych pomidorów

Tajemnice Smaku
Krakersy - krakersiki 139

Krakersy z pastą z suszonych pomidorów przygotowałam, dzięki    temu ciekawy smak i kolor uzyskałam. Siemię lniane złote dodało chrupkości, a chili ostrości. Napiszę krótko

Moniki Smakołyki
Kręciołki drożdżowe z parmezanem i pietruszką 94

Minimum składników, maksimum smaku! Tak mogłabym podsumować te drożdżowe bułeczki z natką i parmezanem. Jeżeli jesteście fanami drożdżowych smaków, zachęcam do przygotowania takich kręciołków. Sam kształt

Smaki Na Talerzu
Bari - co zobaczyć i gdzie zjeść w Bari? Informacje praktyczne / Zwiedzanie Apulii 109

oliwy, soli i wina. Często robione z dodatkiem np. cebuli, pomidorów lub czosnku. Ponoć po raz pierwszy zostały zrobione przez matkę, która nie miała czym nakarmić dzieci dlatego ukręciła ciasto, zrobiła z niego półksiężyce, spłaszczyła je i upiekła. Jedynie co mi nie pasuje w tej historii to wino... Ale kto wie, to były inne czasy ;) Friselle  - to rodzaj czerstwego(...)wyboru są dwa pakiety: 1. Mix przystawek, dowolna wybrana pizza i napój za 10€ 2. Oliwki, bruschetta, dowolna wybrana pizza i napój za 7€ My zdecydowaliśmy się wziąć obydwa pakiety i najedliśmy się już samymi przystawkami... Podano nam m.in ziemniaczki, omlet, grillowanego bakłażana i paprykę. fasolę, buraczki, jakąś sałatkę, kawałki ciasta na pizzę (nie wiem co to było) z nadzieniem

Czarnawisienka

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję