przekąska - 23005 przepisów (strona:614/1534)

Nuggetsy z kurczaka – jak je zrobić? 160

Nuggetsy są wspaniałą przekąską, którą możemy przygotować na spotkanie z przyjaciółmi lub po prostu dla dzieciaków. W poniższym poradniku znajdziesz niezbędne informacje na temat przygotowania idealnie chrupiących nuggetsów. Czego potrzebujemy? 2 piersi z kurczaka pokrojone w kostkę 1 szklankę mąki 1/8 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 0,5 szklanki mleka 1 szklanka panierki panko olej […] Artykuł Nuggetsy

PysiaGotuje.pl
Oszukane mini udka na oleju rzepakowym 203

Taka przekąska świetnie sprawdzi się na Wielkanocnym stole pośród tradycyjnych specjałów.  Nie tylko są urocze, ale i mega smaczne.  Olej rzepakowy słynie ze swoich cudownych właściwości, dlatego też często gości u mnie w domu nie tylko w święta.  Jest idealnym składnikiem sosów do sałatek, dodatkiem do dań, jak również świetny do smażenia.  Składniki

Malinowe Pocałunki
Proste trufle czekoladowe z koniakiem 135

Szybka i słodka przekąska, w sam raz gdy najdzie was ochota na coś słodkiego . Dodatek koniaku sprawia, że trufle czekoladowe zyskają niepowtarzalny i bardziej wykwintny smak . Oczywiście, jeśli nie lubicie koniaku, możecie go pominąć lub zastąpić innym alkoholem. Więcej

Okolice Palnika
Owsiana krajanka z żurawinową galaretką 224

Deser z pieczonej, migdałowej owsianki i galaretki z suszonej żurawiny. Można go jeść bez większych wyrzutów, bo nie zawiera w sobie zbędnych tłuszczów i cukru. Świetny deser lub lekka przekąska, która udowadnia, że bakalie mają moc smaku i zdrowia :) PIECZONA OWSIANKA: 125 g serka ricotta 1 małe jajko 2 łyżki płynnego miodu prawdziwego 1 łyżeczka siemienia lnianego mielonego

https:KKuchniaMniam
Wiosenne roladki z cukinii i koziego sera 87

się zazieleni i zakwitnie. Dziś mam dla Was pyszną i bardzo prostą w przygotowaniu wiosenną roladkę z cukinii i koziego sera. Fajnie sprawdza się jako przystawka lub jako imprezowa przekąska. Składniki: 1 nieduża cukinia Kozia roladka dojrzewająca Marynata: 2 łyżki octu winnego 2 łyżeczki ostrej musztardy 2 łyżeczki miodu sok z połowy cytryny 2 ząbki czosnku – bardzo drobno posiekane

Kate's Kitchen
Hiszpańska tortilla de patatas - tradycyjna i ze szpinakiem 171

paelli , tortilla española lub też tortilla de patatas to najsławniejsza hiszpańska potrawa. Na Półwyspie Iberyjskim jedzona na lunch lub jako tapas, u nas może stanowić wygodny obiad do pracy, przekąskę na pikniku czy finger food na przyjęciu. Jest przepyszna i wszechstronna, a w gruncie rzeczy to tylko 3 składniki - ziemniaki, cebula i jajka :)  W dzisiejszym wpisie podzielę się

Chilli Czosnek i Oliwa
KEKS PEŁEN BAKALII 162

Keks dla miłośników bakalii i zdrowych, odżywczych deserów i przekąsek, przygotowany z niewielkiej ilości mąki i dużej ilości suszonych owoców i orzechów, właściwie sami możecie skomponować jego skład, dobierając bakalie, które najbardziej smakowo Wam odpowiadają. Ten keks możecie przygotować na deser, podwieczorek lub na śniadanie, na pewno dostarczy Wam dużo dobrej energii. Doskonale się przechowuje, więc na drugi i trzeci

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sałatka CEZAR 143

Sałatka CEZAR to pomysł na smaczną i przygotowaną z niewielkiej liczby składników przekąskę na słono. Poniższa sałatka jest mocno czosnkowa w smaku. Ciekawym elementem jest dodanie startego sera do sosu, który podkręca smak całej sałatki. Grzanki możecie samodzielnie przygotować - wystarczy kromki czerstwego pieczywa pokroić w kostkę, polać olejem (np. smakowym - z dodatkiem chili) i zarumienić na suchej patelni. Składniki

Ugotować
Portugalska pasta z sardynek 157

zapach świeżo szykowanych ryb i węgla drzewnego sunie między wąskimi uliczkami. Grillowane, osypane morską solą sardynki podaje się z pajdą chleba, słodkimi ziemniakami, grillowaną papryką… Wśród tapas – przekąsek do piwa, wina i sangrii – królują błyszczące sardynki wyłowione z pięknie zaprojektowanych, utrzymanych w stylistyce retro puszek – w całości, albo w formie pasty.   Udało mi się dopaść portugalskie sardynki – puszka

Karo in the Kitchen
SZPINAKOWE PIEROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO 161

jeść zawsze, wszędzie i o każdej porze. Dziś postanowiłam pokombinować z ciastem francuskim. I tak oto powstały chrupiące szpinakowe pierożki. Doskonale smakują na ciepło, dają też radę jako zimna przekąska. SKŁADNIKI: 1 płat ciasta francuskiego 300 g świeżego szpinaku 6-7 suszonych pomidorów z zalewy 70 g dobrej gatunkowo fety 1 łyżeczka masła 2 ząbki czosnku sól, pieprz 1 jajko

Kuchnia w opałach
Wegański pasztet jaglany z soczewicą i warzywami rosołowymi 143

wszystkim to znajdę czas na przyjemności Dzisiaj zapraszam Was na rewelacyjny pasztet wegański z czerwoną soczewicą, który świetnie sprawdzi się nie tylko jako smarowidło do kanapek, ale również jako przekąska, czy dodatek do obiadu. Składniki: – 160g soczewicy czerwonej – 100g kaszy jaglanej (1 woreczek) – 3 marchewki – 1 por – 1 seler – 1 pietruszka – 1 cebula

Be Fit Be Strong
Fit brownie bezglutenowe no.2 z awokado i jagodami goi 156

zdrową alternatywą dla białego cukru a jeśli chodzi o orzechy to skarbnica makro i mikroelementów a także są źródłem dobrych kwasów tłuszczowych. Same bakalie mogą być dobrą przekąską dla waszych pociech więc korzystajcie z naturalnych łakoci, które oferuje nam natura.  Składniki :  80 g awokado (1 średnia sztuka) 150 g banana (1,5 szt) 20 g ciemnego kakao typu

vaniliowoczekoladowa
Ciasteczka orkiszowo-owsiane 204

nieobecność. Od jakiegoś czasu jest nas troje, zanim jednak mały Antoś zacznie pomagać w kuchni, musi upłynąć sporo czasu Jak każdy lubimy podjadać słodkości. Dbając, aby były to zdrowe przekąski wymyśliłam przepis na ciasteczka z owsianką na mące orkiszowej. Ich zaletą jest również bardzo krótki czas przygotowania, co w zaistniałej sytuacji jest dla nas bardzo ważne

Ania i Marcin gotują
Mini babeczki waniliowe 886

Wielkimi krokami zbliżają się Święta Wielkanocne. Te urocze maleńkie babeczki będą piękną ozdobą wielkanocnego koszyczka i stołu. Są tak łatwe i szybkie do przygotowania, że będą również doskonałą przekąską na co dzień.  Przepis na babeczki na białkach z małymi moimi zmianami pochodzi z bloga "Kuchnia w czekoladzie" :) 3 białka 1/2 szkl domowego cukru waniliowego 1,5 szkl mąki pszennej

Smakołyki Asi
ENERGETYCZNE CIASTO Z BAKALIAMI 474

miękkie, aromatyczne ciasto z bakaliami jest idealną propozycją na deser lub podwieczorek, a nawet na śniadanie. Będzie doskonałym dodatkiem do kawy lub herbaty, a także zdrową, energetyczną przekąską dla sportowców. Suszone owoce to naturalna słodycz, witaminy, minerały i źródło cennego błonnika, a najlepiej, jeśli zaopatrzycie się w nie w sklepie ze zdrową żywnością AGNEX. Na stronie sklepu www.sklepagnex.pl .znajdziecie całą

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Proponowane wyszukiwania