grama białego cukru, W połączeniu z tropikalną sałatką eksplozja endorfin gwarantowana... Prócz orzechów włoskich w przepisie znajdziecie również suszoną żurawinę, która jest jedną z moich ulubionych przekąsek a tutaj nadała dodatkowego charakteru. Rozkoszujcie się tym zdrowym podwieczorkiem i dzielcie się swoimi opiniami.... Składniki na gofry : 100 g mąki ryżowej 50 g mąki gryczanej
vaniliowoczekoladowaPieczone warzywa zainspirowały mnie do przygotowania przepysznej przekąski, chrupiącej i świeżej w smaku. Podałam je na wysmarowanej ricottą, chrupiącej grzance, efekt był doskonały! Całość skropiłam dobrej jakości oliwą z oliwek i posypałam koperkiem. Zachęcam do przygotowania tak prostego i bardzo smacznego przepisu, zwłaszcza, że łączy on w sobie wszystko co najlepsze! Idealny przepis dla miłośników włoskich smaków! Grzanki
Moja smaczna kuchniapodobna do pizzy i może również stanowić bazę do jej zrobienia. Najczęściej spotykaną wersją jest foccacia z rozmarynem (Focaccia al rosmarino), która jest podawana jako przystawka, przekąska lub pieczywo. Składniki na 1 focaccię: 250 g mąki pszennej typ 450, 480, 500 lub 550 (ja użyłem dedykowanej, włoskiej mąki Manitoba) 1,5 g świeżych drożdży
Przepisy na domowy ser i chlebPyszne i chrupiące ciasteczka z posypką lion Cukieteria , pełnoziarniste, z orzechami arachidowymi, to doskonała propozycja na drugie śniadanie czy przekąskę. SKŁADNIKI 1 szkl. płatków owsianych , ½ szkl. mąki graham, 3 łyżki mąki pszennej, 1/3 szkl. brązowego cukru, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 60 g posiekanych orzechów arachidowych, ½ szkl. posypki Lion, 1 jajko, 2 łyżki masła orzechowego (bez soli
słodki bratekCzęsto zastanawiamy się co zrobić dobrego do zjedzenia kiedy maja przyjść do nas goście. W moim przypadku najlepiej sprawdzają się szybkie do zrobienia przekąski, które szybko znikają ze stołu i nie są pracochłonne w wykonaniu. Taka jest właśnie rolada serowa. Przygotowanie jej trwa 10 minut, schłodzenie i jest gotowa do podania. Spróbujcie :) Składniki: 18 dużych plastrów sera gouda 20dag
ChilliJemyChipsy z buraków to zdrowa alternatywa dla klasyków. Pełna witamin... Artykuł CHIPSY Z BURAKÓW pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEowoców, dzięki nim ciasta są fajnie wilgotne i mam wrażenie, że bardziej syte i treściwe przez co nie ma się aż takich wyrzutów sumienia gdy zje się kawałek jako przekąskę :P Chlebków bananowych piekłam już kilka, ale ten ostatni oczarował mnie i zasmakował najbardziej. Przepis pochodzi z książki "Opowiadania drewnianego stołu" autorstwa Moniki Waleckiej (swoją drogą polecam tę pozycję jest
Simply FoodChyba każdy ma czasem chwilę, że najdzie go ochota na słodką przekąskę. A gdy sama czekolada czy owoce nas nie zadowolą to można upiec ekspresowe ciasteczka :) Przygotowanie to jakieś 2-3 minuty aby wymieszać składniki, do tego 13-15 minut pieczenia i gotowe. Nie podam Wam składników w proporcjach co do grama, ponieważ takie ciacha robię zawsze
Mienta blogowoców będą kusić swoim smakiem. Muffiny są pyszne i przyjemnie sycące, wykonane bez dodatku jajek, pełne za to słodkich rodzynek oraz cynamonowego aromatu. Świetne na drugie śniadanie lub popołudniową przekąskę. Składniki na 6 sztuk: 110 g pełnoziarnistej mąki żytniej 50 g pełnoziarnistej mąki orkiszowej 50 g masła klarowanego lub oleju kokosowego 50 g syropu klonowego 2 średnie jabłka (każde
Even Better Foodszklanki krojonego jarmużu /150-200g/ 3 szklanki szpinaku baby /150-200g/ 1 wężowy ogórek ze skórką /250g/ 5 średnich mandarynek, obranych albo 1 duża pomarańcza /250g/ SOK NA DESER/ PRZEKĄSKĘ (2h później) 16.00-17.00 1 duży słodki ziemniak, obrany /300-350g/ 2 średnie marchewki, obrane /250-300g/ 2 duże buraki, obrane /300-350g/ 2 średnie jabłka ze skórką, bez gniazda nasiennego /350-450g/ 1 duża
Karo in the KitchenCiasto francuskie jest świetnym kompanem dla szybkich przekąsek, kolacji i deserów. I dla resztek z lodówki, które trzeba ocalić przed wyrzuceniem :) Wyszło całkiem przyzwoite danie, świeże, wiosenne i bardzo smaczne. Duużo dobrego robi mięta - nie pomijajcie jej i jeżeli macie świeżą posypcie nią tartę przed podaniem <3 Składniki: - płat ciasta francuskiego - dwie wędzone ćwiartki z kurczaka - opakowanie sera
Cook&LoveSzpinak, gorgonzola i parmezan świetnie się razem komponują, tą tartą zachwycicie Waszych gości, podając ją na przystawkę. To również znakomita przekąska na wszelkie okazje. A używając do jej przyrządzenia mrożonego szpinaku HORTEX, możecie ją przygotować o każdej porze roku. Przygotowanie: 15 min Pieczenie: 30 min Dla 6 osób ● 250 g ciasta francuskiego* ● 150 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego HORTEX
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaKolejny raz zapraszam do słonecznej Sycylii. Arancini, przystawka, przekąska...podstawą jest ryż (arborio, niestety, z innym nie wyjdzie), dodatki to: mozzarella, szynka parmeńska, mielone mięso, pieczarki. Arancini-to faszerowane kulki z ryżu-smażone na głębokim tłuszczu. Przygotowanie jet troszkę czasochłonne...czy warto....sprawdźcie sami. SKŁADNIKI: 1,5 szklanki ryżu arborio (taki jak do risotto – ze zwykłym ryżem nie wyjdzie
Kopystką po garachHummus =ciecierzyca, czyli pyszne danie,zdrowie, energia do życia. Występuje w wielu wariantach, jako zimna przekąska, spożywana z chlebem, zazwyczaj pita. Głównym składnikiem jest ciecierzyca, czosnek, pasta z sezamu, oliwa z oliwek i sok z cytryny. Ok, składniki już znamy ale czy z nich zrobimy prawdziwy, oryginalny, hummus? Dziś podaję wersję najlepszego, jaki jadłam.Doskonały hummus-jest kremowy, gęsty
Kopystką po garachWami podzielić mega prostym przepisem na ekspresowe muffiny. Ale to nie jedyna ich zaleta - są bez dodatku tłuszczu i cukru, więc idealnie sprawdzą się jako zdrowa i lekka przekąska. Polecam! Składniki (na 10-11 szt.): 2 jajka 2 dojrzałe banany 10 szt. suszonych daktyli, pokrojonych 2 szklanki kaszy jaglanej ekspandowanej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Domowa Cookierenka Agi