przekąska - 23005 przepisów (strona:610/1534)

Naturalne batony energetyczne, bez cukru, tłuszczu i pieczenia. 180

już cztery - pięć zł za taką samą wagę. Wychodzimy na plusie i to jak, a do tego ta świadomość, że wiemy co jemy. Dla dzieci, dla dorosłych znakomita przekąska czy też deser. Dać dziecku takiego na drugie śniadanie i od kolegów się nie odpędzi. To nie dość, że smaczne i zdrowe to jeszcze bardzo modne

Dieta moja pasja
Pasta jajeczna z chrzanem 214

Trzeba przyznać, iż pasty są świetnym pomysłem na śniadanie chociaż również fajnie spisują się jako przekąski na spotkaniach. Dziś jedna z moich ulubionych past jajecznych. Klasyczna z nutą chrzanu dla podkreślenia smaku. Przyznam, że właśnie ta pasta gości u nas w okresie Wielkanocnym i nią faszerujemy jajka bądź małe bułeczki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pikantne muffiny ze słodkich ziemniaków 268

strzałem w dziesiątkę, chociaż zmieniłam nieco oryginalne zestawienie w przepisie ;) Słodko-pikantna muffina z różnorodną teksturą dzięki kremowym drobinkom wiejskiego serka i chrupiącym pestkom słonecznika. Idealnie sprawdzi się jako przekąska, czy nawet drugie śniadanie do pracy, czy szkoły, bo z warzywnymi wypiekami jest tak, że stosunkowo długo zachowują świeżość i wspaniale smakują kolejnego i następnego dnia! Podstawą muffinów są bataty

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Focaccia z parmezanem, czarnuszką i oregano 165

przy pomocy opuszków palców robimy wgłębienia. Pieczemy przez 25 minut w temp. 200-220 st. C. Focaccia smakuje doskonale na ciepło i na zimno. Może stanowić dodatek do przekąsek lub formę pieczywa, z którego przygotować warto przepyszne kanapki. Focaccię można zamrozić

Moja smaczna kuchnia
Kulisy fotografii kulinarnej: Jakie naczynia wybierać do zdjęć jedzenia? + Linkowe Party 196

vintage - czy autentyczne egzemplarze wyszperane z kredensu babci lub na pchlim targu, czy tylko udające, że naznaczył je czas. 1. Talerz Noir 2. Talerz Sandrine niebieski 3. Talerz do przekąsek z drewna 4. Talerz marmurowy do serwowania 5. Talerz z gliny śnieżynka 6. Talerz z kamienia łupkowego 7. Talerz Sandrine jasnoszary 8. Talerz Blue Emotion 9. Talerz Kosmos

Chilli Czosnek i Oliwa
Panelle 308

pietruszki, której użyłam, ziarna sezamu czy dowolne przyprawy takie jak kminek, czerwona, słodka papryka. Wykonanie jest bardzo proste, jednak kurczowo należy trzymać się przepisu. Polecam je podawać jako samodzielna przekąska lub zamiast pieczywa do różnych sałatek. Panelle około 60 sztuk Składniki: 300 g mąki z ciecierzycy 1 l wody sól opcjonalnie: natka pietruszki, sezam lub różne przyprawy olej do głębokiego

Jaglusia
Owsiane kostki lukrowane 413

dzisiaj dla Was świetną propozycję na pyszne kosteczki owsiane. Super dodatek do pysznej herbatki albo kawy. Bardzo Wam polecam jako słodką przekąskę.Cukier puder zmieniłam na cukier trzcinowy, który dodatkowo jeszcze zmieliłam na drobniejszy, mąkę pszenną wymieniłam na pelnoziarnista. Zatem jeśli chcecie delektować się pysznym ciachem to zapraszam do wypróbowania przepisu :) Wymiary blaszki: 23x23 cm Temperatura pieczenia: 160C Czas pieczenia

Słodkości i nie tylko
Warstwowa sałatka śledziowa z papryką 198

Szybka sałatka, która będzie pyszną przekąską na świątecznym stole. Składniki: 2 małe cebule mała czerwona papryka mała zielona papryka ok 500 g filetów śledziowych 3 ogórki konserwowe sól i pieprz, pieprz czosnkowy 2 łyżki śmietany 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie Śledzie moczymy w wodzie przez kilka godzin. Odsączamy i kroimy na ok 5 cm kawałki. Cebule kroimy

e-PrzepisyKulinarne
Sajgonki z krewetkami 219

dlatego tez i was zapraszam do Azji na smakowite, ekspresowe domowe sajgonki z krewetkami. Danie jest do wykonania w zaledwie 40 minut jeśli sie dobrze postaracie, idealne na wieczorną przekąskę do dobrego filmu np z Jackie Chanem albo na spotkanie ze znajomymi. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Jajka z farszem szynkowym 439

Najlepsze przekąski to takie, które można zrobić szybko i ze składników zawsze obecnych w naszych zapasach:). Faszerowane jajka choć wydają się tematem oklepanym zawsze cieszą się popularnością na domowych imprezach. 5 jajek 200g dobrej jakości wędliny, u mnie Filet Wędzony z Indyka od Hańderek 2 płaskie łyżki majonezu 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz, chilli w płatkach 1. Jajka gotujemy

Szefowa kuchni
“Przewodnik Kulinarny” – recenzja 221

cała trufla do jajka do śniadania) czy ich pracochłonność. Za to zobaczymy jak zmieniały się przepisy i upraszczały dania.   Nie zaszkodzi to nam przeczytać sobie jakie wymyślne przekąski i zupy jadano 100 lat temu. Chyba zupy zmieniły się najbardziej, kiedyś były dużo bardziej bogatsze i pracochłonne. Bardziej przypominały kociołki i mogłyby zastąpić całe danie. Niesamowite jest też bogactwo składników

Ugotowane pozamiatane
Batoniki czekoladowe z bakaliami i ryżem (bez pieczenia) 167

smaczna propozycja małego co nieco. Rodzaj czekolady i bakalii możemy dowolnie zmieniać w zależności od gustu. Jeśli użyjemy gorzkiej czekolady i ziaren orkiszu zamiast ryżu uzyskamy słodką, fit przekąskę ;) Składniki : 250g czekolady gorzkiej około 50g ryżu preparowanego lub zamiennie innych preparowanych ziaren np. orkiszu, prosa itp 100g orzechów włoskich 80g suszonej żurawiny Sposób przygotowania : Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Orzechy

Pyry na Gaz
Ciasteczka owsiane z sezamem i żurawiną 209

bardzo zdrowe – bez mąki, cukru i jajek " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Będą one na pewno ulubioną przekąską wielu osób dorosłych, jak i dzieci, gdyż są bardzo słodkie. Czas wykonania: 1 h 20 min Ilość porcji: 28 sztuk Składniki: 1 szklanka orzechów ziemnych (250 g w łupince) 1 ½ szklanki płatków

KuchniaWeDwoje.pl
Migdały w czekoladzie 173

Migdały w czekoladzie, idealna przekąska. Prosta, szybka w przygotowaniu. Zaraz odezwą się głosy, że czekoladę trzeba temperować. Pewnie tak, ale po co? Ma być smacznie, łatwo i przyjemnie. Temperowanie czekolady nie wpłynie na smak, a jedynie sprawi że migdały będę błyszczące. A muszą być? Nie :) A ile czasu zaoszczędzimy na inne przyjemności ;) 200 g czekolady (mieszam czekoladę deserową i mleczną

królestwo garów
Zupa z batatem i czerwoną soczewicą, Zupabar 281

ogniu (15-20 minut). Pod koniec gotowania dolej sok pomidorowy i dopraw do smaku pozostałymi składnikami. W rzeszowskim Zupabarze (Matejki 9) zjemy głównie zupy, oprócz nich dostępne są także przekąski i świeżo wyciskane soki. Bar promuje ideę slow food . Dania są bez kostek rosołowych, glutaminianu sodu i podobnych ulepszaczy. Zawsze w menu znajdują się opcje wegetariańskie i wegańskie (a także

Qlinarnie i Qlinarnie

Proponowane wyszukiwania