przekąska - 23005 przepisów (strona:602/1534)

Śledzie po sułtańsku z suszonymi pomidorami 194

śle dzikiem". A co jeść w ten szczególny dzień? Oczywiście śle dzia!  Ryba z decy dowanie nie musi być nu dna. Wprost przeciwnie. Wystarczy 10 minut, aby przygotować przekąskę dla siebie lub na ostatki ze znajomymi :) Skła dniki: Beczka śle dzi SEKO z suszonymi pomi dorami 3 cebule 4- 5 łyżek koncentratu pomi dorowego 1/2 słoiczka suszonych pomi dorów

ChilliJemy
Pieczone kalerosse (chipsy) 129

kalerosse TM   do postaci chipsów, jest bardzo smaczne, gdyż wyparowuje z niego woda, a pozostaje cudowny smak. Warzywo lekko podpieczone, można podawać do mięsa, ryb lub jako samodzielna przekąska, dłużej zaś trzymane w piekarniku jest idealne dla dzieci i dorosłych zamiast tradycyjnych chipsów. Warzywo będzie w formie chrupiących chipsów, jeśli przed pieczeniem obetniemy twarde końce z listków, inaczej

Kuchcik gotuje
Sałatka śledziowa z cykorią 276

Śledzie w innym wydaniu w połączeniu z owocami i cykorią. Dzisiaj w wielu domach będą królować śledzie. U mnie w wersji łódeczek. Taka mała przekąska a jak dobrze smakuje. Polecam w kuchni wykorzystywać cykorię bo można z niej robić pyszne potrawy. 2 cykorie 6 pomidorów suszonych 1 pomarańczo 25 dkg śledzi matias w oleju rzapkakowym 1 gruszka 1 cebula czerwona

wesoła kuchnia
Zielony koktajl z awokado 131

słodzących, niepotrzebnych nikomu do szczęścia.  Proponujemy Wam dzisiaj pyszny zielony koktajl. Prawdziwą bombę witaminową! Zalecany jako dodatek do śniadania, pożywne "małe co nieco" do pracy lub jako zdrowa przekąska po intensywnym treningu. Idealny napój izotoniczny, wyrównujący poziom wody i elektrolitów utraconych w procesie wydzielania potu. Oczyszcza organizm i pomaga usunąć nagromadzone toksyny. Energetyzujący i orzeźwiający smak umili Wam cały

Moja Mama Gotuje
Kalafior z czerwoną soczewicą w sosie curry 147

Zamiast śmietany używa się mleczka kokosowego lub jogurtów naturalnych. Drogocenne przyprawy dodaje się do wszystkiego, począwszy od dań głównych mięsnych i warzywnych, poprzez desery, a kończąc na napojach i przekąskach. Sprawiają one, że dania są lekkostrawne. Przyprawy ocieplają nasz organizm od środka, przyspieszają metabolizm i trawienie. Kurkuma , żółty korzeń, czyli wyciąg z ekstraktu kłączy ostryżu, wchodząca w skład większości mieszanek

Moja Mama Gotuje
Ślimak z rodzynkami 161

dzięki któremu można puścić wodze fantazji i znaleźć całą masę pomysłów na jego wykorzystanie. Są to bardzo proste ciasteczka, które smakują na ciepło i na zimno oraz stanowią idealną przekąskę, czy dodatek do popołudniowej kawy. Ciasto francuskie możemy przygotować sami (przepis na ciasto dostępny na mojej stronie) lub kupić gotowe ciasto. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 100 g rodzynek

Ciastka i ciasta
Surówka z pomarańczy i pestek granatu. Dieta - szybka przemiana 175

wodą różaną i to już prawdziwa bajka. Pięknie wyglada, cieszy oko i smakuje o niebo lepiej. Deser z pomarańczą wpisuje się idealnie  w dietę przyspieszającą metabolizm. To pyszna przekąska w I fazie diety. Składniki: 2 duże pomarańcze 1/2 małego granatu 1-2 łyżeczki wody różanej Wykonanie: z pomarańczy ściąć piętki, następnie skórę z białym albedo. Przekroić w poprzek

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Owsiane ciastka z bakaliami 138

Uwielbiam owsiane ciasteczka z dodatkiem bakalii. Są świetną przekąską lub nawet śniadaniem, jeśli nie mamy czasu na to by je przygotować rano. Dodają energii i są zdrowszą alternatywą dla tych ze sklepu.  Składniki (na około 20 ciastek): 1 szklanka płatków owsianych  3 łyżki oleju kokosowego  3 łyżki miodu  1 szklanka mąki orkiszowej typ 2000 lub owsianej

Mango Papaja
Zawijane śledzie z Crème fraîche z zielonym pieprzem "Śledzik z SEKO" 181

Wpadają niezapowiedziani goście? A ty się martwisz że nie masz co podać do jedzenia? Spokojnie, wystarczy kilka prostych składników i powstaje pyszna przekąska na dzisiejszego śledzika ;) W przepisie wykorzystałam filety ze śledzia atlantyckiego SEKO bez skóry marynowane z olejem rzepakowym z dodatkiem cebuli. Składniki: beczka śledzi 550 g z olejem wiejskim   SEKO  1 opakowanie Crème fraîche

Życie zaczyna się w kuchni
słona przekąska -POPCORN Z NATKĄ PIETRUSZKI 263

Popcorn to szybka w przygotowaniu i smaczna przekąska, jednak sam w sobie nie jest szczególnie atrakcyjny - warto go podkręcić :) Ja przeważnie wybieram opcje na słodko, ale dziś pokazuję słoną: Czytaj więcej

Kasia Sarna
Focaccia z tymiankiem i oregano 162

minut w temp. 200-220 st. C. Upieczona smarujemy oliwą z oliwek, posypujemy suszonymi ziołami i solą. Focaccia smakuje doskonale na ciepło i na zimno. Może stanowić dodatek do przekąsek lub formę pieczywa, z którego przygotować warto przepyszne kanapki. Focaccię można zamrozić

Moja smaczna kuchnia
Ostanie karnawałowe przyjęcie w domu – o tym nie możesz zapomnieć 186

coś dla siebie. Nie możemy zapomnieć o przystawkach odpowiednich do alkoholu, który podajemy. Na stole powinna znaleźć się tzw. zimna płyta oraz ciepłe danie główne. Świetnie sprawdzą się też przekąski, idealne do schrupania w czasie intensywnych rozmów lub zabawy. Możemy ustawić je na dodatkowym stoliku, do którego goście będą mogli swobodnie podejść w trakcie zabawy. Nowoczesny dekor Karnawałowe przyjęcie wymaga

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
pieczarki nadziewanie 199

Faszerowane pieczarki :) nie każdy lubi a szkoda bo są pyszne :) Nie potrzeba wcale wielkiego zachodu, żeby przygotować takie przekąski... ...oprócz pieczarek, potrzebujemy cebulę, trochę przypraw i żółty ser... Pieczarki pozbawiamy nóżek i kroimy razem z cebulą w kostkę... Na patelni smażymy kapelusze i farsz... ...potem przyprawiamy i napełniamy grzyby farszem... ...następnie przykrywamy żółtym serem i wykładamy na blachę

chleba naszego
Babeczki z suszonymi pomidorami i czarnuszką 147

Babeczki z suszonymi pomidorami, doskonałe na śniadanie, kolację lub jako przekąska. Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Czas przygotowania i ilość porcji 40 minut, 5 porcje. Produkty 1 i 1/2 szklanki mąki, 4 jajka, 1/2 szklanki mleka, 3 łyżki oleju kokosowego lub oleju z suszonych pomidorów, 2 łyżki jogurtu greckiego, 1 cebula szalotka, 8 suszonych pomidorów, 2 ząbki czosnku, łyżeczka

Fit&Fast Kitchen
Aioli - król wśród sosów śródziemnomorskich 327

źródło: cdc.ca Sos Aioli nazywany "masłem Prowansji" uznawany jest za fundament kuchni śródziemnomorskiej.  Intensywny w smaku i aromatyczny pasuje do mięsa, ryb i różnego rodzaju przekąsek. Dobrze ukręcony sos jest tak gęsty, że można postawić w nim łyżkę.   Sos Aioli nazywany "masłem Prowansji"  jest bardzo znany na terenach Morza Śródziemnego m.in. w Hiszpanii, Prowansji. Jest jednym

Gotuję Testuję