przekąska - 23005 przepisów (strona:453/1534)

ROLADKI NALEŚNIKOWE ZE SZPINAKIEM, ŁOSOSIEM I SERKIEM 131

serkiem są banalnie proste. Wystarczy usmażyć naleśniki z dodatkiem szpinaku i nadziać serkiem śmietankowym, łososiem wędzonym i ogórkiem konserwowym. Oczywiście, nadzienie jest dowolne. Idea jednak ta sama - małe kawałki, przekąska na jeden kęs, aby posilić się i dalej ruszyć w tany! :) ROLADKI NALEŚNIKOWE ZE SZPINAKIEM, ŁOSOSIEM I SERKIEM (ciasto wystarczy na 10 naleśników o średnicy 26 cm)  paczka mrożonego

W kuchni Karmel-itki
Gruszki zapiekane z serem camembert i szynką schwarzwaldzką 198

Gruszki zapiekane z serem camembert i szynką schwarzwaldzką. Idealna przekąska na spotkanie z przyjaciółmi. Przygotujcie wcześniej, a potem tylko włóżcie do piekarnika na 20 minut. Składniki: 1,5 gruszki 1 ser camembert 200 g szynki schwarzwaldzkiej (16 plasterków) Wykonanie: Gruszki myjemy, kroimy na grubsze, podłużne kawałki, wykrajamy gniazda nasienne. Przygotowujemy 16 kawałków gruszki. Ser camembert kroimy na 16 kawałków. Kawałki

Smak mojego domu
Wiosenne jajka faszerowane 130

Cześć! Przekąska nie tylko na święta wielkanocne. Dla lubiących zjeść coś świeżego, wiosennego w sam raz! Jajka faszerowane nowalijkami. Czuć wiosnę! Składniki: * 5 jajek * 6 szt. rzodkiewek * ok. 6-8 cm ogórka * szczypiorek * majonez * sól, pieprz Jajka ugotowałam na twardo i ostudziłam. Przekroiłam na pół i wyjęłam żółtka. Rzodkiewkę i ogórka pokroiłam w bardzo drobną kosteczkę. Szczypiorek posiekałam. Żółtka rozgniotłam

Pieprzyć z Fantazją
Pikantne prażone pestki słonecznika i dyni 110

Mam dla Was kolejny pomysł na świąteczny, jadalny prezent pod choinkę. Tym razem ucieszą się z niego miłośnicy sałatek albo chrupania i lekko pikantnych smaków. Taki

Flymetothespoon
Dynia kandyzowana 94

Kandyzowana dynia o smaku pomarańczowo-korzennym. Aromatyczna, o pięknym złocistym kolorze. Doskonała jako dodatek do ciast i deserów, do dekoracji, a także jako słodka przekąska. Czytaj dalej

Arabeska waniliowa
Wegańskie batony zbożowe 117

dobrych składników. Zdrową alternatywą sklepowych batonów jest propozycja batonów zbożowych w wersji wegańskiej, bez pieczenia. Batony są mega sycące, bardzo słodkie i zdecydowanie sprawdzają się idealnie na słodką przekąskę do kawy. Do przygotowania sześciu batonów zbożowych potrzebujemy: 200 g płatków owsianych 200 g suszonych daktyli 100 ml mleka migdałowego 4 małe łyżeczki oleju kokosowego 5 małych łyżeczek masła orzechowego szczypta

Cookery.pl
Zapiekany chleb z serem i ostra pasta z ciecierzycy 132

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Dzisiejszy przepis sprawdzi się na kolację lub jako przekąska na wieczorne spotkanie z rodziną czy znajomymi, których w tym okresie nie zabraknie. SKŁADNIKI - 1 bochenek chleba - 200 g sera żółtego w kawałku - pół kostki masła - pół saszetki ziół włoskich z suszonymi pomidorami (zamiennie można zmieszać kilka przypraw np.: zioła

Związek na patelni
Kurczak w cieście francuskim 127

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Ciasto francuskie to nasz ulubiony sposób na szybkie przekąski. Można z niego stworzyć naprawdę pyszne przystawki, które posmakują wszystkim. SKŁADNIKI: - opakowanie ciasta francuskiego - 100 g sera żółtego (w plasterkach) - 70 g suszonych pomidorów - 400 g filetu z kurczaka - ketchup   - saszetka ziół włoskich z suszonymi pomidorami (zamiennie można zmieszać

Związek na patelni
Zdrowe Muffiny Bananowe z orzechami ,sezamem i popping z amarantusa,idealne na śniadanie lub przekąskę 60

Składniki:   Zdrowe pyszne w środku miękkie na zewnątrz chrupiące , są idealne na śniadanie lub przekąskę o każdej porze dnia! 180 g  (1 1/2 szklanki) mąki 150 g,  (3/4 szklanki )cukier 1 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2  łyżeczki sody 1/4  łyżeczki sól 113 g (1/2 szklanki) masła, topi się i chłodzi 1  duże jajko

mojej kuchni
Marynowana kapusta z marchewka w stylu koreanskim 98

Składniki   Bardzo smaczna przekąska, którą bardzo łatwo przygotować. 1 średnia kapusta biała 2 łyżeczki sól 1 łyżeczka olej roślinny 2-3 łyżeczki ocet probiotyczny np. . tutaj marchew 1,5-2 kg marchew 1 główka czosnku ostra papryka – opcjonalnie przyprawy do marchwi w języku koreańskim kupna ,lub własnej roboty 2 łyżki olej słonecznikowy 2 łyżeczki sól Do marynaty: 1 litr

mojej kuchni
gulasz z batatów i miechunki peruwiańskiej -- goulash with sweet potatoes and Peruvian bellows 119

szybko wiąże i dobrze trzyma konsystencję. Poza tym ma bardzo oryginalny lekko cierpki smak i niesamowity kolor. Suszone owoce miechunki warto mieć zawsze pod ręką . Można je spożywać jako przekąskę, podobnie jak inne bakalie np.: rodzynki, albo dodawać do batoników, muesli, lodów, ciasteczek, czy deserów. Świetnie smakują, dobrze zaspokajają głód, więc stanowią znakomitą alternatywę dla niezdrowych, słonych chipsów. Warto nimi

mojej kuchni
marynata z ogorkiem na kanapki,obiad 100

szybka marynata" - wytworzona w płynie solnym z octu, cukru i soli - naśladuje tradycyjny sfermentowany smak.  istnieje wiele różnych metod zrobienia , oferuje tę szybką i prostą wersję klasycznej  przekąski:   zacznij od świeżego ogórka i świeżego kopru, a 90 minut później będziesz miał przyjemnie chrupiącą, orzeźwiająco kwaśną, domową potrawę, która jest znacznie smaczniejszy i bardziej chrupiąca niż  kupny

mojej kuchni
CIASTECZKA 88

nakładać kulki z ciasta ,na blaszkę wyłożona papierem zachowując 1-1,5 cm odstępy. Piec około 30 minut na zloty kolor w 180°C. Po ostudzeniu mamy świetna zdrową przekąskę ,lub zamiennik drugiego śniadania. U mnie córka na wycieczkę wzięła

mojej kuchni
FitMuffiny z czerwonej fasoli bez mąki 123

ręcznego robota), foremka na babeczki – no i cała filozofia. Najprostszy przepis na warzywne muffiny Zaczęliśmy szukać przepisu na warzywne muffiny, gdyż doszliśmy do wniosku, że potrzebujemy do pracy przekąski między śniadaniem a obiadem. Zamiast kupować fitbatony, których teraz jest zatrzęsienie, postanowiliśmy postawić na domowe wypieki. Zrobiliśmy cały zestaw muffinów bez mąki: fasolowe, marchewkowe, z cukinii i pieczonego batata. Dzisiaj

Niedzielny kucharz
Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora i rzodkiewek 142

Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora i rzodkiewek jest świetnym dodatkiem do obiadu, ale równie dobrze może być przekąską na imprezach lub lekką kolacją do ulubionego filmu. Jest prosta w przygotowaniu, wystarczy tylko pokroić wszystkie warzywa i doprawić sosem winegret. Składniki :  5-6 liści kapusty pekińskiej 1 średni pomidor pół dużego ogórka lub dwa małe 7 -8 rzodkiewek garść

Perfekcyjnesmaki

Proponowane wyszukiwania