ciasto marchewkowe Ciasto marchewkowe jest wilgotne i puszyste. Bardzo smaczne, a dodatkowo zdrowe. Do ciasta można zrobić prostą polewę ze słonego serka, ale bez niej jest równie pyszne. Tą samą polewą można także przełożyć ciasto i otrzymać tort marchewkowy. Ciasto marchewkowe Składniki : · 1,5 szklanki startej marchewki (ok.3-4 marchewki) · 2 jajka · 200g cukru pudru
Aromatyczne Podróżezastanawiam się nad założeniem infolii :D ) - przygotowała dwa spotkania dla Babek z Nowej Huty na których pokazałam jak wykonać proste owocowe desery, gofry oraz piernikowy deser - powstało moje piękne logo zaprojektowane przez Magdalenę Ziemiańską - upiekłam wiele ciast, ciasteczek i tortów, przygotowałam kilkanaście deserów i zrobiłam przy tym setki zdjęć - odpowiedziałam na Wasze komentarze umieszczane na blogu - nawiązałam współpracę z "Małopolskim
Mania WypiekaniaUwielbiam domowe przetwory . Dziś zaprezentuję Wam najszybsze i bardzo proste w przygotowaniu przetwory: tarte jabłuszka na zimę. Idealne do naleśników, szarlotki lub wyjadania prosto ze słoika ;) Ostatnio robiłam też tort dla dzieci właśnie z takimi jabłuszkami. Polecam. Składniki: dowolna ilość jabłek cukier ale niekoniecznie Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Jeśli lubimy z cukrem to dodajemy dowolną ilość cukru
prawdziwe jedzenieJeśli skompletujecie składniki, to zrobienie tego tortu zajmuje mniej niż 60 minut :), idealny malinowy tort na zimno i to bez pieczenia!. Latem oczarujecie nim swoich gości i wcale nie musicie zdradzać, że zrobienie go było, aż tak proste :). Przepis na tortownicę o średnicy 25 cm. Ciemny spód: 30 dag ciemnych herbatników 10 dag miękkiego masła 1. Herbatniki wkładamy do blendera(...)malinami, na końcu dodajemy wystudzoną żelatynę z mlekiem, ponownie miksujemy. Różową masę przekładamy na białą masę. Opcjonalnie do zdobienia: 10 dag malin 1. Maliny wg. uznania układamy na torcie. Tort odkładamy na kilka godzin do lodówki aby stężał
Apetyczna babeczkacucchiaio di cacao Crema 250 g di panna fresca 50 g di zucchero a velo metà di bacca di vaniglia colorante alimentare rosso cioccolato fondente per decorazione PRZYGOTOWANIE Tort Białka ubijamy z cukrem pudrem na sztywn ą pian ę . Dodajemy roztrzepane żółtka a następnie przesian ą m ą k ę z kakao. Ciasto delikatnie
La grande e la piccola cuocakrojenia. I to już wszystko. Nasza naleśnikowa lasagne ze szpinakiem jest już gotowa. Możemy ją teraz pokroić jak tort i podać Mnie najbardziej smakuje polana ketchupem. Smacznego! A jeśli szukacie pomysłu na podwieczorek, polecam gryczane gofry Gryczane gofry bezglutenowe – prosty przepis krok po kroku Artykuł Naleśnikowa lasagne ze szpinakiem – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki
Okiem Blondynki by McBlondiProsty pomysł na ciasto. Biszkopt czekoladowy przełożony budyniem i masą kajmakową. Ciasto najlepiej upiec w okrągłej formie i podawać w formie tortu. Jest dość słodkie ze względu na kajmak. Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki kakao 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa czekoladowa: 150 g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła 2 łyżeczki kakao
Bullioprzepisu standardowego, tak jak ja w Ptysiach z kremem adwokatowym . Mus śliwkowy to już mój własny pomysł - bardzo prosty i jakże pyszny! Jestem bardzo z niego dumna i wiem, że wykorzystam go jeszcze nie raz do przekładania ciast i tortów. SKŁADNIKI: (ok 30-40 szt) Ptysie: (jak wspomniałam wyżej można je zrobić rówież z przepisu standardowego ) 50 g oleju kokosowego
Kto ugości moich gości?Prosty pomysł na ciasto. Biszkopt czekoladowy przełożony budyniem i masą kajmakową. Ciasto najlepiej upiec w okrągłej formie i podawać w formie tortu. Jest dość słodkie ze względu na kajmak. Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki kakao 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa czekoladowa: 150 g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła 2 łyżeczki kakao
BullioCo zrobić ze śliwkami ze spirytusu z pysznej naleweczki? Wykorzystać dalej. Śliwka, czekolada, alkohol...mniam. Przepis banalnie prosty: 200 g śliwek ze spirytusu bez pestek 150
Humanistka w kuchniSłodki, delikatny i mocno pomarańczowy. Tort Delicja to idealne ciasto by uczcić urodziny kogoś bliskiego lub uraczyć nim gości podczas Świąt, na przykład tych zbliżających się Bożego Narodzenia. Torcik jest prosty w przygotowaniu: robimy standardowy, jasny biszkopt, rozpuszczamy galaretkę w wodzie i przygotowujemy mus czekoladowy. Jest to moja czwarta próba przyrządzenia tego ciasta i tym razem udana, za punkt honoru(...)mlecznej) 1 łyżka żelatyny + 2 łyżki wody 100 gram śmietany 36% 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 opakowanie galaretki pomarańczowej + 300 ml wody 2 wyfiletowane pomarańcze kakao do posypania tortu nasączenie tortu: 3 łyżki soku z pomarańczy + 2 łyżki nalewki np. pomarańczowej, cytrynowej lub pigwowej Przygotowanie biszkoptu Białka ubijam ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie dodaję stopniowo cukier
Mango Papajasprawdziły się gotowe krążki bezowe. Słodycz bezy przełamałam kremem cytrynowym, co również stanowiło idealne połączenie z truskawkami. Tort zniknął ekspresowo i nie było szans, aby jakiś mały kawałek schować na później, ale miło, że wszystkim smakował. Polecam, ponieważ jego przygotowanie jest naprawdę proste, a efekt - rewelacyjny. Koniecznie spróbujcie! Torcik o średnicy około 20 cm: 3 krążki bezowe(...)kremem najlepiej tuż przed podaniem lub kilka godzin wcześniej. Całość ozdobić według uznania. (*) Tym razem użyłam gotowych krążków bezowych, ale możecie upiec je samodzielne, przepis np. tu - klik . (**) Tort najlepiej przygotować tuż przed podaniem, gdyż blaty bezowe mogą zmięknąć - a owoce puścić sok. Jeśli chcecie go zrobić kilka godzin wcześniej to truskawki warto pokroić na pół, a nie w plasterki
Di gotujeWaszej przygody z kubkami smaku otóż Tort to jest coś co jest godne tak wzniosłej chwili jak ta. Tort Rocher oczywiście z przepisu Dorotki z Moich Wypieków mojej inspiracji i kulinarnego Kunsztu. Pyszny słodki sycący. Z moimi modyfikacjami. Zapraszam... Stopień trudności : prosty. Orzechy laskowe najlepiej obrać poprzez podgrzanie je na blasze w piekarniku tj. rozgrzać piekarnik do 200st.i włożyć(...)folią spożywczą, schłodzić w lodówce do lekkiego zgęstnienia. Wykonanie: Na paterze położyć pierwszy blat bezowy. Posmarować warstwą kremu. Przykryć kolejnym blatem bezowym itd. do wykończenia blatów. Boki i wierzch tortu posmarować tym samym kremem. Schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Schłodzony tort oblać czekoladowym ganache (przepis poniżej). Schłodzić. Schłodzić, najlepiej przez całą noc. Przechowywać w lodówce. Najlepiej kroi się schłodzony
Kubki smakuTort na Święta, urodziny lub weekendowy deser. Intensywny smak kawowy, mało słodki i bardzo delikatny. Biszkopt wyszedł bardzo pulchny, a masa lekka. Ja
KuchniaWeDwoje.plSkładniki: - puszka brzoskwiń - 0,7 kg truskawek Biszkopt ( stąd! ): - 130 g cukru brązowego - 180 g mąki tortowej - 6 jajek - 1 łyżeczka proszku do pieczania - 0,5
Corner With Recipes