więc samozwańczą Panią Szybkich Deserów. I dań, coś jakby student ;) Jeść coś trzeba, mimo braku czasu. Słodkościami zaś żadnymi nie pogardzę, choć już niebawem będę musiała z nich całkowicie zrezygnować. Dlaczego? Z biegiem czasu wyjaśnię na łamach bloga, co się święci i jaka była tego przyczyna. Ale póki co, częstuję pyszną i banalnie prostą tartą. PEŁNOZIARNISTA TARTA
W kuchni Karmel-itkiwprost idealne na sos do deserów. Moja propozycja to sos robiony na ciepło, smaczny również po wystygnięciu! W zależności od preferencji oraz przeznaczenia można dostosować jego słodkość. Składniki: 0,5 kg świeżych malin 2-6 łyżeczek brązowego cukru kilka listków świeżej mięty woda 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie (10 min): Przygotowanie sosu jest niesamowicie proste u szybkie. Maliny myjemy
PastelFoodwprost idealne na sos do deserów. Moja propozycja to sos robiony na ciepło, smaczny również po wystygnięciu! W zależności od preferencji oraz przeznaczenia można dostosować jego słodkość. Składniki: 0,5 kg świeżych malin 2-6 łyżeczek brązowego cukru kilka listków świeżej mięty woda 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie (10 min): Przygotowanie sosu jest niesamowicie proste u szybkie. Maliny myjemy
PastelFoodTe biszkopty kojarzą mi się z chorowaniem :). Wtedy mogłam zamówić pakę takich słodkości i zjeść wszystko naraz :). Teraz jak już jest Pan Sz. takie biszkopty są
zabawa smakiemPyszne, delikatne muffinki migdałowe z dodatkiem aromatycznego marcepanu. Lekkie i smaczne, idealne do pracy, czy dla dzieci na podwieczorek (mimo, że nie mają czekolady to
Kolizje SmakówProgram kulinarny Pyszne grillowanie Anny Starmach (źródło: tvnstyle.pl) „Pyszne grillowanie” to specjalne wydanie programu kulinarnego „Pyszne” Anny Starmach dotyczące grillowania. Jak zwykle
WojnaNaSmaki.plDynia tej jesieni niepodzielnie króluje u mnie w kuchni. Uwielbiam ją za ciepły, jesienny kolor, za smak i przede wszystkim za bogactwo możliwości wykorzystania. Ciasto, które
Smakowity Blog KulinarnyCydr można wypić, ale można też zrobić ciasto cydrowe o delikatnym posmaku jabłek. Pomyślałam, że spróbować nie zaszkodzi i jak się okazało podczas degustacji pomysł był
Apetyczna babeczkaSkoro dzisiaj Tłusty Czwartek to i na moim blogu nie może zabraknąć pączkowych wypieków. Jednak zamiast tradycyjnych pączków zaproponuje Wam paczki naszych dalekich europejskich sąsiadów mianowicie
Bernika - moj kulinarny pamietnikMacie ochotę na chwileczkę zapomnienia, na chwileczkę rozpusty? Jeśli tak to polecam upiec to ciasto. Wilgotne brownie z wypływającym karmelem to niezwykła przyjemność dla ciała i
Bernika - moj kulinarny pamietnikPropozycja sylwestrowa albo karnawałowa na słodkie co nieco. Pączki chyba każdy lubi a takie to szczególnie, mini pączki o lekko piernikowym smaku zatopione w białej czekoladzie
Bernika - moj kulinarny pamietnikwina z winnicy Bastianich nie zawiodły również w tym roku. Nadal są po prostu bardzo dobre. Do spróbowania było również wiele nowości. Między innymi wina z winnicy Villa Dria. Proste, codzienne wina z Gaskonii. Villa Dria Colombard Sauvignon to bardzo owocowe, orzeźwiające i świeże wino. Dominują w nim aromaty i smaki owoców cytrusowych. Doskonale sprawdzi się schłodzone w ciepłe(...)dobrze zrównoważone, słodycz jest dobrze przełamana kwasowością dzięki czemu z przyjemnością mogą je pić również fani win wytrawnych. Do picia samo lub do dań z foie gras oraz deserów. Z Francji tylko jeden krok do Włoch. Kraj ten był godnie reprezentowany między innymi przez wina z winnicy De Stefani. De Stefani Venis Sauvignon Blanc. Dominują aromaty owocowe i kwiatowe
królestwo garówŚwięta bez pierników – nie ma mowy! Jeśli lubicie ekspresowe przygotowania do Świąt, ten przepis jest idealny, gdyż pierniki można jeść w dzień pieczenia, chociaż na drugi
Nerds KitchenPonieważ jest: mega prosty, pyszny i zdrowy :) Pudding jest dosyć gęsty, ale o to przecież chodzi w puddingu :) Jak go przygotować Pudding? 2 łyżki nasion Chia, należy zalać mlekiem (zwykłym, sojowym, kokosowym, migdałowym - wedle uznania) ok. 1/3 szklanki . Dodać łyżkę miodu i odstawić na noc. Udekorować ulubionymi owocami i gotowe. Tutaj znajdziecie przepis na Deser Chia z kiwi
Mój Smak na ŻycieNa powitanie wiosny, na pierwsze śniadania i podwieczorki w ogrodzie :), za specjalnym podziękowaniem dla Ewy i Wiesia....Oni z pewnością znajdą na tym zdjęciu to, za
Apetyczna babeczkaDziś witamy Was ciepło, bo jest jesienny piękny i słoneczny dzień. Aż chce się żyć i zrobić coś pożytecznego. Dzisiejszy wpis, tak jak wspomniałyśmy na fejsbuku
Symfonia SmakówPomysł na ciasto, do którego można wykorzystać pozostały mak oraz zbrązowiałe banany. Ciasto ze względu na mak i białą śnieżną polewę świetnie będzie się prezentowało na
Bernika - moj kulinarny pamietnik