ogromną ilością miejsca w kuchni. Polecam Wam małą poręczną zgrzewarkę próżniową FFS001X FoodSaver. Prosta w obsłudze, zajmuje niewielką ilość miejsca w kuchni, w szybki sposób zapakujecie swoje produkty i zachowacie ich przydatność do spożycia na dłuższy czas. Pakować próżniowo można naprawdę różne produkty: pieczywo (chleby, bułki) drób ser żółty warzywa owoce mięso ryby Zapakowane produkty (w zależności od rodzaju) można
Słodkie okruszkiCałość skropiłam dobrej jakości oliwą z oliwek i posypałam koperkiem. Zachęcam do przygotowania tak prostego i bardzo smacznego przepisu, zwłaszcza, że łączy on w sobie wszystko co najlepsze! Idealny przepis dla miłośników włoskich smaków! Grzanki z ricottą i pieczonymi warzywami / 4 sztuki Składniki: 4 kromki chleba 4 łyżki ricotty pieczone warzywa z tymiankiem oliwa z oliwek kilka gałązek świeżego koperku
Moja smaczna kuchniaPyszny, rozgrzewający gulasz pieczony w piekarniku z czerwonym winem. Bogaty w smaku, prosty w przygotowaniu i bardzo dobry do odgrzewania. Przepis nie jest trudny i przydaje się, kiedy nad obiadem nie chcemy lub nie możemy spędzać wiele godzin. Najlepiej smakuje z kromką razowego chleba i surówką ze świeżych pomidorów. Będzie równie dobry z kaszą gryczaną lub ziemniaczanym puree. SKŁADNIKI
cool and mintyowoców i miodowym jogurtem po prostu rozpływa się w ustach. Bardzo lubię takie niepozorne, proste w wypieku ciasta. Zawsze się udają., Jak zabraknie to zaraz można upiec następne! Polenta coraz częściej gości w mojej kuchni. Ciasto z polentą piekłam już nie jeden raz. Piekę również chleb z polentą . Ciasto na niedzielę Składniki: foremka o średnicy 25 cm 90 g masła
codojedzeniaczas nie będą najwyższych lotów ponieważ warunki jeszcze nie pozwalają na super jakość. Hehehehe proste za mało miejsca ;) Ale to nie jest chyba wielka przeszkoda wszak zawsze chodzi nam o dobre i smaczne jedzenie. Zatem do kuchni zapraszamy ;) Kaukaskie klimaty w naszej kuchni z cudownym chlebem lawasz. (4 osoby) Składniki: 1/2 kilograma młodych małych ziemniaków 2 zielone papryki najlepiej
vegetanieTosty z łososiem, rukolą, serem pleśniowym i kawiorem 2014-12-10 15:09:46 Prosta w przygotowaniu i doskonale wyglądająca przekąska z nutą wyrafinowania. W sam raz np. na szybkie śniadanie, jak i na poważniejsze okazje. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 4 kromki chleba tostowego (mieszanego lub pełnoziarnistego) 100g łososia wędzonego na zimno w plastrach 1 łagodny naturalny
Kulinarna Pokusaściereczką i odstawiłam na noc do wyrastania - zajęło to około 8 godzin. Rano wierzch chleba posmarowałam cienką warstwą oleju i posypałam otrębami, wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 240 stopni i piekłam 10 minut, zmniejszyłam temperaturę do 220 i piekłam jeszcze 25 minut. Chlebek jest bardzo prosty w wykonaniu. Jak nie masz kefiru możesz użyć maślanki lub jogurtu naturalnego
apetytnapieczenieokazuję się jednak że pasta ta ledwo wystarcza na jedną czy też dwie kromki chleba co myślę większości z nas zdecydowanie nie wystarcza do sytości. Żeby się najeść należałoby więc wydać 6-8 zł co już nie jest takie tanie ani wygodne. Postanowiłem więc przedstawić prosty jak obsługa cepa przepis na domowej roboty pastę kanapkową a dokładnie mówiąc pastę jajeczną
Tanie przepisy studenckieLubicie tosty? Ja jesienią i zimą coraz częściej sięgam po takie szybkie i przede wszystkim ciepłe śniadanie. W tym wpisie postanowiłam podsunąć
KuchniaWeDwoje.plPasty kanapkowe to temat rzeka – bo na smaczne smarowidło do chleba można przerobić prawie wszystko – resztki mięsa z obiadu, przeróżne wędliny, jajka, rośliny strączkowe, twarde i
Karo in the KitchenNalewka plebana. Nie wiemy zupełnie skąd taka nazwa. Czy to może jakiś ksiądz pleban potajemnie na zakrystii produkował? W sumie nie bylibyśmy zaskoczeni. W każdym razie
Marder&Marder ManufactureMaj zaczynam wytrawnie, pytając czy znacie idealne pieczywo na piknik czy grill? Ja znam! Jest to Focaccia! Prosty, szybki włoski chlebek, znakomity bez żadnych dodatków lub
Słodkie PrzyjemnościMięciutkie bułeczki z makiem, idealne na drugie śniadanie, można je zapakować dzieciakom do szkoły,napewno nie odniosą do domu...Przepis prosty,a naprawdę smaczny.Składniki:pól
Z Majeczką w kuchnichleba słynął tata. Zawsze coś tam wymodził z niczego. Oczywiście do zrobienia tej pasty, nie musicie użyć wędzonej makreli. Równie dobry jest dorsz czy inna wędzona rybka. Warto tylko chwilę się potrudzić i zadbać o dobre źródło wędzonej rybki. U mnie do pasty trafiło akurat to, co było w lodówce. A, że dużo nie było, to jest prosta do zrobienia(...)u00f3\u0142t\u0142ustego\r","1 makrela\r","szczypiorek\r","1 szalotka\r","2 \u0142y\u017cki oleju\r","s\u00f3l, pieprz\r","2 \u0142y\u017cki keczupu"],"name":"Pasta do chleba z makreli w\u0119dzonej z serem","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Makrel\u0119 obieramy.\r","Szalotk\u0119 siekamy w kostk\u0119.\r","Szczypiorek drobno kroimy.\r","Pozosta\u0142e
Mieszam w Garnkuprzepisu na chleb dla laika - początkującego piekarza. Chleb, który jak mi powiedziano - zawsze wychodzi. I o dziwo - udał się! Mimo, że wszelkie ciasta i inne wypieki raczej mi nie wychodzą;) W związku z tym mogę ten przepis polecić każdemu, kto chce rozpocząć przygodę z domową piekarnią, jest niezmiernie prosty w przygotowaniu. Przepis zaczerpnęłam od mojej przyjaciółki(...)ciasto powinno wypełnic foremkę. Posmarować mlekiem, posypać sezamem. Wstawić do piekarnika i piec w 200 stopniach przez 40 – 50 minut. Wyjąć z formy i studzić na kratce. Dobrze upieczony chleb powinien wydawać głuchy dzwięk podczas opukiwania. Na bazie tego pysznego chleba można przygotować takie oto wspaniałe, wiosenne kanapeczki;) Smacznego
Codzienne GotowanieBułki grahamki z czosnkiem i cząbrem do zupy Bułki świetnie sprawdzają się do zup mniej treściwych . Szczególnie , kiedy mamy na wyżywieniu kilku mężczyzn , w wieku mocno
Ogrodnik w podróżyPopularny w krajach arabskich i tak jest tam nazywany: libański, syryjski lub arabski chleb. Pita to placek z drożdżowego ciasta, który podczas pieczenia pęcznieje tworząc kieszonkę na farsz. Kieszonka napełniona farszem mięsnym lub warzywnym fajnie trzyma nadzienie i nic nie wypadnie podczas jedzenia. Chlebek bardzo prosty do przygotowania w domu. Z kupnym nie ma się co równać. Polecam zdrowszą wersję
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pasta do chleba o smaku pralinek raffaello? Czemu nie, przecież połączenie migdałów i kokosa to właśnie ten smak. Jeśli znudziło Ci się tradycyjne masełko z orzeszków ziemnych, przygotuj wersję kokosową. Krem raffaello jest bardzo prosty w przygotowaniu, a smak powali największego sceptyka kokosa. Kanapki w wersji na słodko to propozycja nie tylko dla dzieci. Masełko raffaello można wykorzystać również
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zapewne każdy z Was pamięta smak paprykarzu z dzieciństwa, mam rację? Kromka chleba, masło i gruba warstwa paprykarzu... To dopiero był cymes :) Dzisiaj kupiony paprykarz smakiem wcale nie przypomina tego 'starego' więc zamiast jeść 'byle co' z puszki zróbcie pastę sami, bo jest naprawdę prosta w przygotowaniu i dzięki niewielkiemu nakładowi pracy możecie ciszyć się fantastycznym smakiem paprykarzu domowej produkcji
Kraina Miodem Płynącaleniwym weekendzie. Dlatego też proponujemy mało wymagający posiłek do przygotowania: tosty zgrzewane. Prosty ale bardzo smaczny i lubiany raczej przez wszystkich. Tym razem spróbujcie oprócz tradycyjnego sera i wędliny dodać ciekawy smak: pesto czerwone - rosso. Pyszne tosty zgrzewane z czerwonym pesto Składniki: 4 kromki chleba tostowego 3 plasterki sera żółtego kilka plasterków szynki masło pesto czerwone (rosso) Pyszne tosty zgrzewane
Pyza i SurówkaNajbardziej brakuje mi w Arabii Saudyjskiej polskiego chleba, smalcu ze skwarkami oraz ogórków kiszonych i konserwowych. Wypróbowałem już przepis na doskonałe ogórki małosolne od Ingalill przyszedł więc czas na ogórki konserwowe, które... okazały się strzałem w dziesiątkę. Wniosek jest prosty - da się jednak zrobić ogórki bez chrzanu i to bardzo smakowite. Składniki /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata