rodzice, czyli ładnie się ubrać i jeść coś fajnego. Dzisiejsza propozycja to bardzo proste i szybkie danie na sylwestrową noc dla najmłodszych. Gwarantuje, że dzieci będą zachwycone formą potrawy i będą zajadać ją ze smakiem. Ilość porcji: 4 Składniki: 4 parówki 2 kromki chleba tostowego 2 duże plastry żółtego sera ( lub mniejsze tak by pokryły chleb) Łyżka masła Dodatkowo
Kolizje SmakówPasty na chleb swoją prostotą i praktycznością zdobywają sympatię w Polskich domach. Szkoda tylko że najczęściej raczymy się gotowcami z marketów które po pierwsze: często mają przykry octowy posmak a po drugie są solidnie zakonserwowane. Jeśli dodamy do tego małą ilość składnika głównego (np. pasty z tuńczyka często mają go 6-7 % a reszta to aromat) to czas najwyższy(...)zmianę. Będzie ona prosta i przyjemna, ponieważ samodzielne przygotowanie pasty jest banalnie proste. Dziś pokażę wam smaczną pastę z wędzonego łososia którą na pewno pokochacie! Czas przygotowania: 5 minut + czas na przegryzienie się Dla 3 osób Składniki: 100g wędzonego łososia 35-50g zimnego masła (wyłożyć masło z lodówki 20 min. przed przygotowaniem) Pół małej cebuli Pieprz Sól
Kuchnia PROzdrowotnaobiadu. Poza zastosowaniem klasycznym równie dobrze spełnia się w roli głównego składnika chlebów, ciast lub racuchów. Jakiś czas temu podjąłem pierwsze próby wykorzystania tej kaszy we wszelkiego rodzaju wypiekach a efekty tych prób będziecie mogli oglądać już w najbliższych dniach. Na pierwszy ogień przedstawiam Wam niesamowicie prosty, wymagający jedynie kilku minut pracy chlebek gryczany. Do przygotowania chlebka potrzebujemy jedynie kaszy(...)słodko i wytrawnie. Można go podawać z jajkiem, ulubioną wędliną lub z miodem czy masłem orzechowym. Moim wielkim faworytem jest wersja z tostera: jednak aby uzyskać chrupkie boki należy chleb nastawić na dwa pełne cykle (na maksymalną moc) w tosterze. Kaszę kupuję w marketach w opakowaniach kilogramowych lub na wagę w sklepie z ziołami. W ten sposób wychodzi
Gar ZdrowiaBezglutenowy chleb z siemieniem i ziołami wg przepisu Olgi Smile z moimi modyfikacjami - po upieczeniu doskonały - chrupiąca skórka, lekko wilgotny miąższ, puszysty i pachnący ziołami. Dobrze znosi mrożenie więc najlepiej ostudzony chlebek pokroić w kromeczki i zamrozić, bo niestety szybko czerstwieje. Bardzo smaczny, prosty wypiek. Polecam. SKŁADNIKI: 500 g skrobi kukurydzianej (mazeiny) 2 łyżeczki cukru 2 łyżki posiekanych świeżych(...)minut. Po tym czasie ciasto ponownie przemieszaj, uformuj bochenek i połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstaw do ponownego wyrośnięcia na 30 minut. Po tym czasie wstaw chleb do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na 40 minut (w oryginalnym przepisie było 60 minut, ale u mnie po 40 chleb już był upieczony z rumianą skórką). Studź na kratce. Smacznego
Kuchnia bezglutenowapożywne śniadanie to dobry początek dnia. Takim daniem na pewno będą Grzanki z serem, kiełbasą i pomidorem, które tak naprawdę przygotowujemy z tego, co znajdziemy w lodówce. Składniki: - kromki chleba pszennego - żółty ser (u mnie Gouda) - kiełbasa krakowska (u mnie Pekpol Krakowska Sucha Kurpiowskie Specjały) - duży pomidor malinowy - zioła prowansalskie - pieprz czarny - sól
Kuchnia co dniawięc będzie na pewno też coś węglowodanowego :) Na keto nie je się tradycyjnego chleba, a jednak fajnie jest chrupnąć od czasu do czasu jakiś wysokobłonnikowy zamiennik. Kupiłam sobie pyszne krakersy z siemienia lnianego w Pyszneeko i postanowiłam zrobić swoją domową wersję, która jest banalnie prosta i bardzo mi smakuje. Składniki: filiżanka siemienia lnianego 1/4 filiżanki nasion babki płesznik
Cytryna&Co.pracy. Klasyk z gatunku tych, które nigdy się nie nudzą. Z samodzielnie przygotowanym ( banalnie prostym sosem ) smakuje wyśmienicie! Składniki: główka sałaty lodowej 30 dag piersi z kurczaka sól, pieprz 4 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy łyżka soku z cytryny dodatkowo: 4 kromki chleba Wykonanie: Majonez mieszamy z przeciśnietym przez praskę czosnkiem, dodajemy oliwe, sok z cytryny, wszystko
Z Majeczką w kuchniogromną ilością miejsca w kuchni. Polecam Wam małą poręczną zgrzewarkę próżniową FFS001X FoodSaver. Prosta w obsłudze, zajmuje niewielką ilość miejsca w kuchni, w szybki sposób zapakujecie swoje produkty i zachowacie ich przydatność do spożycia na dłuższy czas. Pakować próżniowo można naprawdę różne produkty: pieczywo (chleby, bułki) drób ser żółty warzywa owoce mięso ryby Zapakowane produkty (w zależności od rodzaju) można
Słodkie okruszkiCałość skropiłam dobrej jakości oliwą z oliwek i posypałam koperkiem. Zachęcam do przygotowania tak prostego i bardzo smacznego przepisu, zwłaszcza, że łączy on w sobie wszystko co najlepsze! Idealny przepis dla miłośników włoskich smaków! Grzanki z ricottą i pieczonymi warzywami / 4 sztuki Składniki: 4 kromki chleba 4 łyżki ricotty pieczone warzywa z tymiankiem oliwa z oliwek kilka gałązek świeżego koperku
Moja smaczna kuchniaPyszny, rozgrzewający gulasz pieczony w piekarniku z czerwonym winem. Bogaty w smaku, prosty w przygotowaniu i bardzo dobry do odgrzewania. Przepis nie jest trudny i przydaje się, kiedy nad obiadem nie chcemy lub nie możemy spędzać wiele godzin. Najlepiej smakuje z kromką razowego chleba i surówką ze świeżych pomidorów. Będzie równie dobry z kaszą gryczaną lub ziemniaczanym puree. SKŁADNIKI
cool and mintyowoców i miodowym jogurtem po prostu rozpływa się w ustach. Bardzo lubię takie niepozorne, proste w wypieku ciasta. Zawsze się udają., Jak zabraknie to zaraz można upiec następne! Polenta coraz częściej gości w mojej kuchni. Ciasto z polentą piekłam już nie jeden raz. Piekę również chleb z polentą . Ciasto na niedzielę Składniki: foremka o średnicy 25 cm 90 g masła
codojedzeniaczas nie będą najwyższych lotów ponieważ warunki jeszcze nie pozwalają na super jakość. Hehehehe proste za mało miejsca ;) Ale to nie jest chyba wielka przeszkoda wszak zawsze chodzi nam o dobre i smaczne jedzenie. Zatem do kuchni zapraszamy ;) Kaukaskie klimaty w naszej kuchni z cudownym chlebem lawasz. (4 osoby) Składniki: 1/2 kilograma młodych małych ziemniaków 2 zielone papryki najlepiej
vegetanieTosty z łososiem, rukolą, serem pleśniowym i kawiorem 2014-12-10 15:09:46 Prosta w przygotowaniu i doskonale wyglądająca przekąska z nutą wyrafinowania. W sam raz np. na szybkie śniadanie, jak i na poważniejsze okazje. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 4 kromki chleba tostowego (mieszanego lub pełnoziarnistego) 100g łososia wędzonego na zimno w plastrach 1 łagodny naturalny
Kulinarna Pokusaściereczką i odstawiłam na noc do wyrastania - zajęło to około 8 godzin. Rano wierzch chleba posmarowałam cienką warstwą oleju i posypałam otrębami, wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 240 stopni i piekłam 10 minut, zmniejszyłam temperaturę do 220 i piekłam jeszcze 25 minut. Chlebek jest bardzo prosty w wykonaniu. Jak nie masz kefiru możesz użyć maślanki lub jogurtu naturalnego
apetytnapieczenieokazuję się jednak że pasta ta ledwo wystarcza na jedną czy też dwie kromki chleba co myślę większości z nas zdecydowanie nie wystarcza do sytości. Żeby się najeść należałoby więc wydać 6-8 zł co już nie jest takie tanie ani wygodne. Postanowiłem więc przedstawić prosty jak obsługa cepa przepis na domowej roboty pastę kanapkową a dokładnie mówiąc pastę jajeczną
Tanie przepisy studenckie