Modra kapusta Młoda kapusta zawitała właśnie do warzywniaków, więc aż szkoda nie zrobić z niej pysznego użytku! Modra kapusta to dodatek do obiadu najbardziej rozpowszechniony na
Moje Qulinariasyropem z agawy itd.) duża garść listków świeżej bazylii 1 galaretka truskawkowa rozpuszczona w 150-200 ml wody 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczona w 2 łyżkach wody Tu temat jest prosty. Do zmiksowanych truskawek dosypałam cukier do smaku oczywiście nie przerywając miksowania. Galaretkę rozmieszałam w gorącej wodzie i wlałam do musu truskawkowego. Żelatynę namoczyłam w dwóch łyżkach zimnej wody, potem podgrzałam
Blondynka GotujeMłode gołąbki w śmietanowym sosie Młoda kapustka ..mniam.. Szkoda mi zawsze, jak ją przygotowuję ,tych dużych zewnętrznych liści , tak więc oczywiście nie była bym sobą
Ogrodnik w podróżyoryginale trufle podane są na patyku. Ja serwowałam je w mini kokilkach ,udekorowane, tak aby, każda mini sztuka była dla kogoś wyjątkowa. Tak na prawdę to przepis jest genialnie prosty, wymaga jednak czasu do przygotowania, schłodzenia. Ale jest warty zachodu. Przygotujcie od razu z podwójnej lub potrójnej porcji. Bo i tak się rozejdą. Składniki 200g czekolady mlecznej 25 g czekolady
Z Kuchni Do Kuchnistanie przy garach, a jakoś nie mam ochoty na niezdrowe gotowce. W zamrażarce miałam akurat mieszankę owoców morza, więc zdecydowałam się przygotować sobie to danie. Przepis wydawał się bardzo prosty i w sumie sama byłam ciekawa jak to finalnie wyjdzie, dodałam tylko na koniec szczyptę cukru o jakoś dla mnie sos pomidorowy bez odrobiny cukru to nie to, zapewne
karmelowyAlkohol nie jest mi absolutnie do życia niezbędny. Rzadko piję, kieliszek wina zdarza mi się wypić raz na kilka tygodni, a piwo raz na miesiąc. Ale
Karo in the KitchenKruche ciasto z truskawkami, budyniową pianką i kokosową kruszonką Wariacja na temat znanego pewnie większości kruchego ciasta z budyniową pianką i malinami . Naszło mnie, by wrócić
Moje QulinariaChyba wszyscy choć raz w swoim życiu jedli naleśniki :) Jest wiele wariacji na ten temat począwszy od naleśników z owocami, warzywami czy mięsem. Ja dziś
Tagebuch po polskubezglutenowe, bezlaktozowe, surowe, bezcukrowe, pozbawione sztucznych słodzików, a z dodatkiem stewi ! Poniżej przedstawiam propozycję wykorzystania takiego białka, które tak jak pisałam wcześniej - nadaje się nie tylko do picia :) Prosty pudding chia, na bazie mleka kokosowego, bez dodatku słodzideł, bo smak słodki nadaje mu białko Classic PLUS. Wychodzi pyszny! A dodatkowo zimny schłodzi ciało w upalne dni :) Składniki
Zdrowie na języku :Proku żałuję, że trwa on tak krótko. Staram się więc zawsze wykorzystać go na maksa. Zawsze na pierwszy ogień idą koktajle, dziś zapraszam więc na prosty koktajl z dodatkiem siemienia lnianego. Gdy dodamy do niego płatki owsiane lub jęczmienne otrzymamy pyszne i zdrowe śniadanie. Koktajl truskawkowy Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 1 szklanka jogurtu greckiego 1 szklanka
Kulinarne przygody GatityKiełbasa pieczona w piwie to żadna nowość. Nowością nie jest też dodanie do kiełbasy musztardy czy cebuli. Ale jeśli kiełbasiane dania i sposoby podania rozłożymy na
Karo in the Kitchennaszych Milusińskich tort confetti! Uśmiech na buzi zapewniony :) Ja ten torcik upiekłam na 2-gie urodziny mojej córeczki, a było to… prawie 2 lata temu (sic!). Tort jest prosty w wykonaniu, a co najważniejsze nie jest przesłodzony i mdły, na co wpływ ma spora ilość soku cytrynowego dodanego do ciasta oraz kremu. Przyznaję, torcik wygląda dość skromnie, ale klasycznie
MyCookBook.plnadadzą. Ten likier serwuje się bardzo mocno schłodzony na koniec posiłku, albo po prostu jako drink w upalne dni. Jego mocno cytrynowy smak doskonale orzeźwia. W zrobieniu jest bardzo prosty, nie czeka się długo aż dojrzeje, dlatego zachęcamy do przygotowania go w domu. U nas będzie z całą pewnością częstym gościem. Zanim przejdziecie do dalszej części polecamy
Marder&Marder ManufacturePisaliśmy już kiedyś jak w prosty sposób przyrządzić w piekarniku szczupaka „po prowansalsku” . Dzisiaj spróbujemy czegoś nieco innego i szczupaka usmażymy. Poniższy przepis ma wprawdzie więcej składników niż poprzedni, ale nie jest wiele trudniejszy w przygotowaniu, które w dodatku zajmie mniej czasu. Oferuje przy tym więcej smaków – doskonały słodko-kwaśny sos winny oraz kompozycję warzyw, w których również przewija się
Kulinarna PokusaBiedronka zrobiła jakiś czas temu tydzień portugalsko-hiszpański. Pomyślałam sobie, że to dobra okazja na przybliżenie Wam rasy i pochodzenia hiszpańskich czarnych świń. Dzisiejszy wpis nie
Karo in the Kitchen