proste i szybkie ciasto - 6642 przepisów (strona:345/443)

Papryka faszerowana 134

Papryka faszerowana To bardzo prosty, smaczny i w miarę szybki w wykonaniu pomysł na paprykę faszerowaną mielonym mięsem, ryżem i sosem pomidorowym. Polecam!     Składniki: 3- 4 papryki (mogą być różnokolorowe) 0,5 kg mięsa mielonego (użyłam wieprzowo-wołowego) 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 2 pomidory 100g ryżu 1/3 szklanki bulionu lub wody 2 łyżki koncentratu pomidorowego(...)CUKINIA FASZEROWANA PRZEPIS TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE

Blog z Apetytem
Dietetyczna Pasta Kanapkowa z Rzodkiewki / Pasta whit Radish. Diety: przepisy na dietetyczne śniadanie lub kolacje. 162

Dietetyczna pasta kanapkowa to świetny pomysł nie tylko wtedy, kiedy jesteś na diecie. To świetna alternatywa na kanapki zamiast masła. Jeśli chcesz otrzymywać za darmo na

IzaGotuje
Kruche ciasto z jabłkami i dżemem – szarlotka na kruchym cieście 178

Nie znam osoby, która nie lubi tradycyjnej szarlotki na kruchym cieście. Mój przepis lekko udoskonaliłam o dżem, który nadał bardzo ciekawy smak jabłkom. Myślę, że Wam

Via Gusto
Najlepsze pierogi ruskie 286

ruskie pierogi. Ich sekret polega na odpowiednich proporcjach sera do ziemniaków, dobrym, tłustym twarogu i oczywiście cienkim, elastycznym cieście. Do pierogów wybierzcie wiejski twaróg sprzedawany na wagę – ewentualnie ten w kostce, ziemniaki ugotujcie wcześniej, nie żałujcie cebuli i pieprzu, a ciasto rozwałkujcie najcieniej jak się da – tylko minimalnie podsypując mąką. Te proporcje, które podaję, tworzą dla mnie najlepsze(...)odpowiednio doprawiony. Farsz możemy nakładać łyżeczką lub możemy brać po trochu w dłonie i przygotować sobie równej wielkości kulki. Ciasto: Do mąki dodajemy sól, olej i przygotowany minutę wcześniej wrzątek – mieszamy trzonkiem noża lub widelca do połączenia i szybko zagniatamy jednolite, elastyczne ciasto – uważając, aby się nie poparzyć. Jeszcze prostszym sposobem jest przygotowanie ciasta w malakserze – wystarczy

Poezja smaku
BATONY REESE'S CAKE 198

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Słodkie zapomnienie
Kopciuszek wg Siostry Anastazji 570

przygotowania. Fakt, pieczemy dwa biszkopty – jeden zwykły, a jeden z makiem. Mamy też dwie masy – budyniową i śmietanową. Ale całość na prawdę nie jest trudna ani skomplikowana. Ciasto jest delikatne w smaku, nie przesłodzone. Wysokie. Z pewnością nada się na różne uroczystości rodzinne. Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 czubate łyżki mąki tortowej Biszkopt z makiem(...)krótko miksujemy. Przekładamy w następujący sposób: na jasnym biszkopcie rozprowadzamy całość masy budyniowej. Przykrywamy biszkoptem z makiem. Na nim rozprowadzamy masę śmietanową (najlepiej od razu po przygotowaniu, bo dość szybko gęstnieje). Na wierzchu rozkładamy herbatniki nasączone rumem. Całość dekorujemy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą

Smaki Na Talerzu
10 pomysłów na pyszne i efektownie wyglądające ciasta, którymi zaskoczysz swoich gości! 1327

talerzu. Owoce można użyć zarówno świeże jak i mrożone, zawsze wychodzi pysznie :))   6. Ciasto „Mozaika” (przepis TUTAJ ). Delikatne, lekkie i kolorowe ciasto z masą śmietankową, na puszystym, kakaowym biszkopcie, z dodatkiem kolorowych galaretek. Wspaniale smakuje i pięknie wygląda :)) Wykonanie ciasta nie jest skomplikowane jednak trochę czasochłonne ze względu na stygnięcie i tężenie galaretek.   7. Sernik jagodowy(...)malinami (przepis TUTAJ ). Polecam to wspaniałe ciasto jako deser do popołudniowej kawki. Jest pyszne, nie za słodka (chociaż jeśli lubimy słodsze możemy dodać troszkę więcej cukru), lekko kwaskowata za sprawą malin, co świetnie komponuje się ze słodkim kremem z mascarpone :))   9. Ciasto „3 bit” (przepis TUTAJ ). Łatwe i szybkie ciasto bez pieczenia o smaku karmelowym. Nie znam

Blog z Apetytem
CHLEBKI WYPIEKANE DO ŻURKU 139

jędrne ciasto ,.Jeśli jest potrzeba dolewamy po trochu resztę wody bo misimy pamiętać że każda mała jjest  inna. 2.Wyrobic ciasto elastyczne ,jędrne i gładkie.Wyjac z miski na stolnice lub blat i zostawić je na 20 minut do wyrośnięcia.W tym czasie nagrzać piekarnik do 220 - 230 stopni . 3.Przygotowac blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. 4.Wyrosniete ciasto podzielić(...)odstawać od reszty. 7. Chlebki mocno spryskać woda spryskiwaczem (takim do kwiatów ) i zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na ok.30 minut. Stopień wyrośnięcia sprawdzamy palcem robiąc w cieście dziurkę ,jeśli ciasto nam "odbija " i nie zostawia dziurki to jeszcze jest niegotowe ,jeśli pozostawia dziurkę  to jest dobre. 8.Wsadzamy chleby do piekarnika nagrzanego!Po ich wsadzeniu piekarnik mocno spryskujemy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kolorowa pianka na biszkopcie 311

Polecam ciasto z kolorową pianką. Proste, ładne i pyszne. Troszkę się pobawiłam i piankę zrobiłam z galaretek w różnych kolorach ale można też użyć galaretki w jednym kolorze. składniki: biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia pianka 600 ml śmietanki 30 % 3 galaretki o róznych kolorach(...)każdej pianki, dzięki uzyskamy efekt takich pomieszanych kolorów. Wierzch ładnie wyrównać i posypać startą czekoladą. Wstawić do lodówki na kilka godzin aby pianka dobrze stężała. Jeśli pianki będą zbyt szybko tężały co jest bardzo możliwe bo łączymy tężejącą galaretkę z zimną śmietanką to wystarczy je tylko lekko przemieszać. Najlepiej poprosić kogoś z domowników o pomoc aby nadzorował nam konsystencję pianek

Monia miesza i gotuje
Bezglutenowe ciasteczka jaglane z masłem orzechowym i melasą 195

W lutym ukazał się dziewiąty już numer magazynu Bezbolesne Usuwanie Cukru , w którym tym razem znalazły się przepisy w 100% wegańskie i bez cukru. Dziewczyny jak

Fitkot
Muffiny migdałowe z kulą śnieżną 245

Pyszne babeczki z mąką migdałową, które nie zawierają jajek. Są niezwykle wilgotne i aromatyczne. Przy pomocy żelatyny zrobiłam bardzo prostą a efektowną ozdobę imitującą kulę śnieżną. Składniki ciasto 250 g mąki pszennej 100 g mąki migdałowej firmy Targroch ok. 1 szkl mleka 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego 3 łyżki wody 1/2 szkl cukru kokosowego firmy Targroch 1/4 szkl oleju(...)rozprowadzamy z 3 łyżkach zimnej wody. Dolewamy mleko ( możemy najpierw dodać 3/4 szklanki a potem ewentualnie resztę) i olej. 3. Mokre składniki łączymy z suchymi i dokładnie mieszamy. 4. Ciasto przekładamy do mniej więcej 15-stu papierowych foremek na muffinki. 5. Pieczemy około 25 minut w 190 stopniach. Studzimy. 6. Śmietankę gotujemy. Wrzucamy białą czekoladę i dokładnie mieszamy. Kiedy się

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Jogurtowa pianka truskawkowa (deser). I jakie ozdoby do deserów warto mieć w kuchni. 271

Jogurtowa pianka truskawkowa (deser). I jakie ozdoby do deserów warto mieć w kuchni. Dziś zapraszam Was na prosty i pyszny deser, który odpowiednio przyozdobiony będzie idealny

Słodkie okruszki
Najprostszy chlebek bananowy bez cukru i tłuszczu- tylko 3 składniki! 8032

Nie będzie to dla nikogo zaskoczeniem jeśli po raz kolejny podrzucę Wam pomysł na smaczne i pożywne śniadanie, ale TAKIEGO jeszcze u mnie nie było! Debiut

peanutbuttermonster
Chleb śródziemnomorski 175

najpierw 2 szklanki. Jeśli ciasto stawia już duży opór przy mieszaniu łyżką to już mąki dość. Jeśli nie to powoli dosypujemy dalej. Ciasto powinno być gęste, ale na pewno nie będzie to klasyczna kula ciasta, nie da się go wyrabiać dłonią. I tak ma być! Ciasto musi się trzymać łyżki. Taka gęsta, ziarnista maź  Ciasto mieszamy łyżką jeszcze(...)dwie minuty, po czym oprószamy delikatnie mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około pół godziny. Uwaga, ciasto szybko i obficie rośnie! Kiedy ciasto urośnie przelewamy je do blaszki wyłożonej pergaminem, a na wierzch posypujemy świeżymi lub suszonymi ziołami, ja posypałam słonecznikiem Chleb wstawiamy do nagrzanego do temperatury 180*C piekarnika i pieczemy około 40 minut ( wierzch ciasta

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania