Puszyste, delikatne z chrupiącą skórką. Smaczne, proste w przygotowaniu, niby zwykłe a jednak najlepsze bo domowe. Doskonałe na śniadanie, cieplutkie z masłem i konfiturą owocową :) Ciasto na bułki można przygotować z samego rana i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, lub wieczorem i przechowywać ciasto przez noc w lodówce. Polecam od razu zrobić z podwójnej porcji ;) Składniki
Zrób to smaczniemelancholia jest idealnym czasem na te cynamonowe aromaty, proste i wystarczająco słodkie aby wciskać się w boczki. I wcale, a wcale nie trzeba czekać miliona minut, żeby ciasto bardzo wyrastało, dojrzewała czy co tam jeszcze, co odwlekało by ten piękny moment zanurzenia zębów w mięciutkim ciasteczku. Składniki: - 500g mąki pszennej - 4-5 dag drożdży - 1 szklanka letniego mleka
FarmażonyWitam serdecznie Propozycja na bardzo prosty w przygotowaniu i smaczny chleb z ziarnami i mąką razową. Chlebek jest szybki i łatwy w przygotowaniu, ponieważ ciasto wystarczy wymieszać łyżką, polecam wypróbować przepis. Do przygotowania chleba będziemy potrzebowali: foremka o wymiarach spodu: 27 cm x 7,5 cm i wysokości 6,5 cm 250 g mąki pszennej
Uwaga Babcia Piecze Chlebdodajemy do masy makowej. Mieszamy delikatnie pianę z białek i mak. Wykładamy na przygotowany wcześniej spód. Z pozostałego ciasta robimy dekorację. Pieczemy ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym na 180 stopni. Po wyciągnięciu z pieca dekorujemy tartę prostym lukrem z cukru pudru i soku z pomarańczy. Odstawiamy na kratkę do przestudzenia. Przechowujemy w temperaturze pokojowej przykrytą folią. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercybardzo prosty, niezwykle smaczny i delikatny biszkopt, który idealnie sprawdza się jako spód pod serniki, torty.. czy też samodzielne ciasto np. z dodatkiem owoców. Podaję przepis na jeden blat o średnicy 24 cm. Czas przygotowywania: 10 minut Czas pieczenia: 20 minut Ilość porcji: spód w tortownicy średnicy
AniaGotuje.plmelancholia jest idealnym czasem na te cynamonowe aromaty, proste i wystarczająco słodkie aby wciskać się w boczki. I wcale, a wcale nie trzeba czekać miliona minut, żeby ciasto bardzo wyrastało, dojrzewała czy co tam jeszcze, co odwlekało by ten piękny moment zanurzenia zębów w mięciutkim ciasteczku. Składniki: - 500g mąki pszennej - 4-5 dag drożdży - 1 szklanka letniego mleka
Farmażonydzisiejszej wyprawie na targ, upolowałam kilka eko produktów. Botwinkę, jarmuż, rzodkiewkę, pietruszkę, soczyste pomidorki i trochę mniej eko ciasto drożdżowe z truskawkami, rabarbarem i morelą z kruszonką Dzisiaj za radą jednego sprzedawcy powstały pyszne placuszki z jarmużu, proste w przygotowaniu - gorąco polecam, smakują rewelacyjnie! Składniki (8 placków): 2 szklanki posiekanego drobno jarmużu pół pora 4 jajka
coolinarnypikanterii dodaje czosnek niedźwiedzi. Idealnie wpasowała się w moją tartę i nadała jej aromatycznego smaku. Tarta jest bardzo prosta w wykonaniu i tak naprawdę składa się z niewielu składników, a jej smak i wygląd robi wrażenie 😉 Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej razowej 1 żółtko 100 g masła 50 ml zimnej wody 1/2 łyżeczki soli Nadzienie : 1 średnia
Kuchnia MagdaLenysię w przypadku kopytek czy gnocchi . Do krokietów wykorzystuję zmielone ziemniaki ale od czasu do czasu rozgniecione. Jest to prosty przepis, a co najważniejsze krokiety wszystkim smakują. Obtoczone w panko i usmażone na złoty kolor przypominają krokiety z ciasta naleśnikowego. Ziemniaczane krokiety Składniki: ½ kg ugotowanych ziemniaków 1 batat, pieczony 100 g zielonego groszku 50 g szpinaku 1 jajko + 1 jajko
codojedzeniaNacinamy na brzegach i zawijamy. Smarujemy jajkiem, posypujemy orzechami i pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Resztki ciasta możemy pozwijać i upiec z nich kilka drożdżówek :-) I nasza piękna choineczka gotowa :-) Polecam Wam taki wypiek,jest prosty,pyszny i piękny :-) Bardzo ładna ozdoba świątecznego stołu :-) Życzę udanych wypieków i Wesołych świąt
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuprzepis bardzo dziękujemy i zachęcamy każdego sernikowego laika do jego przyrządzenia, bo mimo że długi w opisie jest bardzo prosty do wykonania :) Czas przygotowania: 15 minut + czas pieczenia Ilość porcji: Blacha o rozmiarach 36cm x 28cm Składniki: Na ciasto: 2 ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki cukru ½ kostki masła 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko
Kolizje Smakówporzeczkę, ale w razie gdyby jednak, to podaję przepis na dżemik. Jest bardzo prosty i tylko dwuskładnikowy. Skórka i pestki przyjemnie chrupią podczas jedzenia, co odróżnia go od galaretki. Idealny do przekładania ciast. Składniki: • 2 kg czarnej porzeczki • 1 kg cukru Wykonanie: • Czarną porzeczkę włożyć do garnka z grubym
To co kochamkanapki, na krakersy, do przekładania ciast, tortów, jako smaczna i zdrowa przekąska w ciągu dnia. Zdrowsza alternatywa sklepowych słodkich maseł dla dzieci. Do tego prosta w przygotowaniu. Wystarczy chwila i domowe masło gotowe!:) Jeśli jesteś właśnie na zakupach i masz ochotę na orzechowe domowe co nie co to kup orzechy arachidowe - wedle uznania, na ile masz ochotę. Mały
Zasmakuj Kuchniskładniki, a w połączeniu w jednej babeczce komponują się naprawdę dobrze! Babeczki są wilgotne, intensywnie czekoladowe i banalnie proste! Najlepsze w dniu pieczenia, choć na następny dzień też są niczego sobie ;) Polecam! Składniki: (na 8-10 sztuk) Ciasto: 100 ml mleka 2 łyżki kakao 100 g cukru trzcinowego 60 g gorzkiej czekolady 90 g mąki pszennej
Nastoletnie WypiekanieTweetnij To pomysł na bardzo prostą pizzę, wręcz minimalistyczną, czy jak to powiedzilibyśmy kiedyś kryzysową. Bo bez sera. Potrzeba do niej na prawdę niewiele: ciasto na pizzę, kilka czarnych oliwek, różowa cebulka i kilka gałązek rozmarynu (do nadania jej charakterystycznego aromatu). Porcja na 4 osoby: Potrzebne nam będą: ciasto na pizzę, 10 cl oliwy z oliwek, garść czarnych oliwek
MODA NA BIO