potem solenizantka zdmuchnęła świeczkę na torciku. I dopchaliśmy wielki posiłek kawałkiem czekoladowego szcęścia. 100 lat Samira! :) P.S. Świeczka nadjedzona z bardzo prostego powodu - trzymam kolejne w szafce i używam przy okazji urodzinowania kolejnych dzieci. Torcik: - ciasto z TEGO przepisu - tyle tylko, że pieczony przez 30 minut w kwadratowej foremce 20cm (jeśli wierzch zaczyna się za szybko przypiekać wystarczy
Lejdi of the housefaworków. Pyszne, delikatne, kruche, po prostu rozpływają się w ustach i gwarantuję Wam, że nie poprzestaniecie na jednym ;) Przepis jest bardzo prosty i sprawdzony przeze mnie wielokrotnie. Oczywiście ich chrupkość zależy tu od grubości rozwałkowanego ciasta. Im cieńsze tym bardziej będą kruche. Obficie posypane cukrem pudrem... niebo w gębie ;) Składniki: * około 1 3/4 szklanki mąki tortowej * 1 jajko
Zrób to smacznieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Słodkie zapomnieniePiernik niejedno ma imię. Czy to malutki, kruchy i dekorowany lukrem piernik na choinkę, czy miękki i mocno nadziany dżemem, czy taki – piernik duży, wilgotny, idealny
Karo in the KitchenProsty i szybki przepis na gotowaną dynię. Ugotowaną pulpę z dyni można dodać do ciasta, naleśników, dżemów, zup czy zrobić z niej puree do obiadu. Zblendowaną pulpę z dyni można też spakować do woreczków i zamrozić na potem. Ta pulpa dyniowa idealnie sprawdza się w przepisie na najlepsze babeczki dyniowe
AniaGotuje.plCzekoladowe ciasto z kawałkami gorzkiej czekolady, kokosem i malinami (użyłam mrożonych) oblane czekoladową polewą z czekolady mlecznej i dżemu malinowego, to moje kolejne szybkie ciasto BEZ
Moja DelicjaSkładniki – porcja na formę o średnicy 26 cm: 300 gram kruchych ciastek, 150 gram masła, 400 ml mleka kokosowego, 200 gram białej czekolady, 170 gram
Coś bym zjadłaSmaczne, kruche ciasteczka. Przepis jest bardzo prosty a podczas pieczenia w całym domu unosi się cudowny zapach cynamonu. Wystarczy wymieszać ciasto, wykroić kształty ciastek, upiec i ostudzić. Idealne do moczenia w kawie bądź herbacie. A w chłodne jesienne wieczory doskonałe z kubkiem ciepłego mleka lub kakao. Ciasteczka można przechowywać w szczelnie zamkniętym pudełku nawet 2-3 tygodnie. Do ciastek
Zrób to smacznieszybkie i łatwe danie tym razem sprawdzi się jako deser. Może wydawać się trudny do zrobienia, ale wbrew pozorom jest to niezwykle prosta, smaczna i szybka przekąska :). A żeby nie przedłużać zapraszam po przepis :). Składniki: 1 ciasto francuskie nutella Przygotowanie: Ciasto francuskie wyciągamy i rozwijamy z folii, a następnie rozwałkowujemy jeszcze żeby było ciut dłuższe. Jedna połowę ciasta smarujemy
Gotuj z Mąkąjuż:) żadnego ubijania, żadnego ucierania czy gotowania budyniu. Śmietana pod wpływem temperatury z biszkoptu zamienia się w pyszny krem. Na wierzch ciasta wystarczy wyłożyć owoce: brzoskwinie, a w sezonie – truskawki, które przykrywamy galaretką. Prawda, że proste? I pyszne, spróbujcie:) Biszkopt: 4 jajka 1 szkl. drobnego cukru (ew. kryształ) 1 szkl. mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Smaki Na TalerzuCiasto ze śliwką ! Uwaga ! TYLKO DLA ŁASUCHÓW ;) Śliwki uwielbiam, szkoda ze smaczne są tylko jesienią. Mój wpis jest inspirowany tym przepisem klik. Polecam zrobić także placek
Justa próbuje gotowaćrazu wiedziałam, że świetnie będzie się komponował z serem. Potem go kupiłam, spróbowałam i już wiedziałam jak go będę jadła. Dzisiaj prosta propozycja śniadaniowa. Myślę, że zasmakują wszystkim którzy lubią klasyczne połączenie oscypka z żurawiną. ciasto : 1,75 szkl ( 325 g ) mąki pszennej
Polska Zupakilku próbach, udało mi się przygotować ich zdrową wersję, czyli bez zbóż oraz bez glutenu. Uwierzcie mi nie było to takie proste, a nie chciałem używać zbyt dużych ilości różnych mąk bo zmieniają one smak ciasta. Te uszka bezglutenowe w smaku nie różnią się zbytnio od tych, które przygotowywała zawsze na wigilijną kolację moja babcia (możecie też z tego
PaleoLifemysz w dziurę lub krecik w kopiec. A propos Kreta... wypiekłam kiedyś taki "Rabarbarowy kopiec kreta" - bardzo smaczne i efektowne ciasto! Przepis zamieszczę wkrótce dopóki jest rabarbar. Jak wydawało się że już wychodzę na prostą, to kolejny incydent. Przy pracy w ogrodzie ponad tydzień temu zakręciło mi się w głowie i runęłam na prawą rękę
Gotuj Sam!Kolejny prosty pomysł na ekspresową przekąskę. Jej wykonanie zajmie mniej niż 20 minut ! Składniki: rolka ciasta francuskiego, kiełbaski typu frankfurterki lub kabanosy Wykonanie: Kiełbaski zawinąć w ciasto, pokroić na mniejsze kawałki i upiec w piekarniku około 10-15 minut
Tradycyjna Kuchnia