proste ciasto - 15398 przepisów (strona:341/1027)

Babka z pomarańczową skórką + za co cenię zakupy na Frisco.pl 220

online Frisco.pl Dzieci już słodko spały, a ja spokojnie bez pośpiechu, tłumów i zastanawiania się nad wagą (czy to uniosę?) zaczęłam robić swoje zakupy. Obsługa strony Frisco.pl jest naprawdę prosta i intuicyjna. Wystarczy się zalogować. Następnie proszeni jesteśmy o podanie naszego kodu pocztowego. Dlaczego? Siedziba Frisco.pl znajduje się w Warszawie. Jeśli tak jak ja jesteście z innych, odległych miast(...)kolejny pyszny przepis – babkę z dużą ilością pomarańczowej skórki. Idealna do kawy (którą nabyłam na Frisco.pl ) lub herbaty, a co najważniejsze prosta i szybka w przygotowaniu. Spróbujcie. Składniki: 5 jajek klasy M (najlepiej wiejskich, dodają ciastu koloru) 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 1/2 szklanki mąki pszennej 13/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju aromat

Słodkie okruszki
Pierniczki, pierniki 126

rewelacyjne pierniki - w pierwszym tygodniu są lekko twarde, natomiast im bliżej świąt, tym są coraz bardziej miękkie. Uwielbiam ich smak i zapach (korzenno-miodowy). Ciasto rewelacyjne odchodzi od blatu, a jego wyrabianie jest banalnie proste. Upieczone i udekorowane pierniczki mogą stawić świetny prezent dla bliskich osób - wystarczy umieścić je w celofanie, zawiązać wstążką i prezent gotowy.  Składniki(...)wbić jedno jajko. Za pomocą łyżki składniki połączyć ze sobą.    Na sam koniec dodać ostudzoną masę z rondelka. Ponownie za pomocą łyżki składniki połączyć ze sobą.  Ciasto odstawić w ciepłe miejsce na 1 godzinę, aby mogło odpocząć. Po tym czasie ciasto uzyska jednolitą, gładką masę. Na blat wysypać odrobinę mąki i rozwałkować ciasto (najlepiej podzielić

Ugotować
Półkruche ciasto ze śliwkami 245

Przepis na ciasto ze śliwkami mojej Mamy - proste i pyszne :) SKŁADNIKI (na blachę 25x36 cm) 800g mąki 3 jajka 3/4 kostki masła 1/2 szklanki cukru opakowanie cukru waniliowego 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki śmietany 18% 1 kg śliwek masło, bułka tarta, dodatkowy cukier, cukier puder do posypania(...)PRZYGOTOWANIE Na stolnicę wysypujemy mąkę. Dodajemy miękkie masło.  Siekamy razem z mąką. Dodajemy cukier, cukier waniliowy,  proszek do pieczenia. Następnie 3 żółtka i 2 białka.  Wyrabiamy ciasto dodając śmietanę.  Dobrze wyrobione ciasto wkładamy na pół godziny do lodówki

Moje Kuchenne Rewelacje
CIASTO UCIERANE Z TRUSKAWKAMI 212

najprostsze zawsze jest najlepsze! Po wyszukane przepisy sięgamy  gdy jest dużo wolnego czasu. Jednak na co dzień sprawdzają się  proste , które wykonuję się szybko i bez problemowo a rezultat cieszy oko domowników.  Ciasto ucierane z truskawkami lub śliwkami czy rabarbarem spełnia wszystkie te warunki. Jest znakomite! SKŁADNIKI: (forma 22x 22 cm) 25  sztuk truskawek

RAROSSA
Prosty chleb pszenny z chrupiącą skórką 137

strony delikatnie pękł, co jednak w niczym nie ujmuje jego smaku Z podanych składników potrzymacie jeden sooolidny bochen prawdziwego, pszennego chleba. Przepis pochodzi z mojego ukochanego bloga: mojewypieki.com Drukuj Prosty chleb pszenny z chrupiącą skórką window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 200 g aktywnego zakwasu żytniego 550 g mąki pszennej chlebowej 50 g mąki pszennej razowej lub otrąb owsianych (ja dałam(...)stopni, pieczemy jeszcze ok 30 min. W połowie pieczenia chlebek obracamy, aby obie strony się zrumieniły. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/prosty-chleb-pszenny-chrupiaca-skorka/ BosowKuchni   Artykuł Prosty chleb pszenny z chrupiącą skórką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Magiczne ciasto czekoladowe 131

kakao. Musze przyznać , że ten smak bardziej do mnie przemawia . Jednak czekolada górą. A o co chodzi z tą magią ??? Otóż z prostych składników wymieszanych w określonej kolejności wychodzi nam w trakcie pieczenia trójwarstwowe ciasto. Tym razem u mnie środkowa warstwa wyszła cieniutka i słabo ją widać . Widocznie słabo czarowałam ;) Smak ciasta przypomina biszkopt z intensywnie czekoladowym kremem budyniowym

Malinowa Kawiarenka
Cynamonowe palmier i życzenia świąteczne 676

się je "słoniowymi uszami", "francuskimi sercami" oraz "okularami". Spotkałam się również z wersją, w której zawijaski ukształtowane są w literę S.  Jako, że używamy gotowego ciasta francuskiego, przygotowanie palmier jest dziecinnie proste i doskonale nadaje się dla osób niedoświadczonych - zmieszać cukier z masłem potrafi każdy, a zawijanie ciastek nie jest wcale trudne. Ciasto francuskie ma to do siebie

Chilli Czosnek i Oliwa
Zebra 89

zafascynowana tym ciastem, a raczej jego wykonaniem. Byłam przekonana, że mama przygotowując to ciasto włożyła mnóstwo pracy w wykonanie tych zabawnych biało-czarnych pasów. Ciasto jak się okazuje nie wymaga specjalnych zdolności kulinarnych, jest proste w przygotowaniu i świetnie pasuje do niedzielnej, popołudniowej kawy. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 1 hr Czas całkowity(...)momentu, aż cukier całkowicie się rozpuści, a piana będzie lśniąca. Teraz dodajemy stopniowo po jednym żółtku na przemian z mąka, wodą i olejem. Miksujemy do połączenia się składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao i mieszamy, do drugiej 2 łyżki mąki i również mieszamy. Dno tortownicy o wymiarach 26 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na środek wykładamy

Wędrówki po kuchni
Muffiny z marmoladą i czekoladą 123

Muffiny z dużą ilością marmolady oblane czekoladą, domowe, moje, najlepsze, delikatnie słodkie kakaowe ciasto udekorowane migdałami, uwielbiam tę słodkość, dzielić się nią, smakować. Prosty przepis, z którym poradzi sobie każdy, nawet początkujący kucharz;) a dzieci się ucieszą, w końcu jest tu czekolada i pyszna marmolada, muffinki kuszą nie tylko smakiem, ale wyglądem, polecam! Składniki: 1¾ szklanki mąki pszennej 2 jajka(...)olej i mleko/wodę, mieszamy. Jeśli zostaną jakieś grudki, nie przejmujmy się, muffinki dzięki temu będą bardziej wilgotniejsze. Formę na muffinki wykładamy papilotkami, można użyć silikonowych foremek. Nakładamy łyżkę ciasta, trochę marmolady, resztę ciasta do ok. 3/4 wysokości papilotek lub silikonowych foremek. Pieczemy ok. 20-25 min., można sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Czas pieczenia zależy też od piekarnika

Zasmakuj Kuchni
,,Kolorowe ciasteczka na choinkę’’ 99

Macie już upieczone ciasteczek na święta? Proponuję proste w wykonaniu i apetycznie wyglądające kruche ciasteczka, które stanowią smaczną i efektowną ozdobę świątecznego stołu. Mogą być również słodkim prezentem dla bliskich. Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej Pół kostki masła 1 szklanka miodu 5 łyżek syropu klonowego Szklanka cukru pudru 3 łyżeczki przyprawy do piernika 1 łyżeczka sody oczyszczonej

Podróż w kulinaria
METROWIEC Z KOKOSEM 127

Metrowiec lub szachownica wygląda może na skomplikowane ciasto, ale uwierzcie mi nie jest trudne, a efektownie wygląda na naszym stole. Ciasto jest przepyszne i wbrew pozorom robi się je bardzo szybko. Ja przedstawiam Państwu bardzo prostą metodę, ponieważ biszkopt można przekroić na więcej pasków np. na 3, 4 lub więcej zależy to od naszej twórczości i czasu. Zasada sklejenia(...)tego ciasta pozostaje bez zmian. Składniki: Biszkopt:  6 jajek 20 dag cukru kryształ 15 dag mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej  1 łyżka cukru waniliowego 1 - 2 łyżki kakao olejek rumowy 1 cytryna (starta skórka i wyciśnięty sok) sól 6 łyżek ciepłej przygotowanej wody Masa budyniowa: 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 1 / 2 litra mleka 3 / 4 szklanki

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto rabarbarowe 84

macie w lodówce składniki :) A że któreś z nich warto zrobić to możecie mi zaufać na słowo. Są pyszne i absolutnie proste w zrobieniu. Nie są może jakieś mega piękne, ale ich smak wynagradza wszystko. Pierwsze ciasto Madzia podpatrzyła na Eksplozji Smaku , a drugi na W Kuchennym Oknie . WANILIOWE CIASTO Z RABARBAREM 3 jajka 1 szklanka jogurtu naturalnego

Marder&Marder Manufacture
TARTA Z JABŁKAMI 235

TARTA Z JABŁKAMI - NAJPROSTSZA! Cieniutkie, kruche ciasto i pyszne, nieziemsko aromatyczne nadzienie jabłkowe – tak można opisać tę tartę. Prosta i szybka do wykonania, a do tego nie trzeba podpiekać spodu, dzięki czemu można zaoszczędzić wiele czasu ;) U mnie tarta wytrzymała najdłużej dwa dni, bo nie da się jej oprzeć. Najlepiej smakuje podawana na gorąco z lodami waniliowymi J SKŁADNIKI(...)KRUCHE CIASTO: 180 g mąki pszennej 55 g cukru pudru 1 żółtko 110 g masła, schłodzonego i pokrojonego na kawałki porządna szczypta soli 1 łyżka zimnej wody – opcjonalnie NADZIENIE JABŁKOWE: 6-7 średnich jabłek najlepiej antonówka lub szara reneta, obrane, z wyciętymi gniazdami nasiennymi, pokrojone w małą kostkę pół łyżeczki cynamonu szczypta mielonych goździków 2 łyżki cukru 2 łyżki soku

Calzonella.com
Czekoladowy mannowiec 132

Wczoraj jednak mama dopraszająca się czegoś słodkiego rozłożyła mnie na łopatki. Dawno nie widziałam tak maślanych oczu i taaakiej miny. Tak oto powstało 'codzienne' ciasto, które łączy wszystko, co powinno - jest pyszne, lekkie, tanie, proste w przygotowaniu i na dodatek nie wymaga pieczenia. Przepis znaleziony w którymś numerze 'Chwili dla Ciebie', którą to mama regularnie znosi do domu(...)Równomiernie rozsmarować gorącą masę. Przykryć drugą warstwą herbatników. Przygotować polewę: wszystkie składniki rozmieszać dokładnie w rondelku, podgrzać (nie gotować!) do roztopienia się margaryny, dobrego połączenia i lekkiego zgęstnienia. Polać ciasto, posypać wiórkami. Odstawić do ostygnięcia Smacznego

Zielona Kuchnia
Bajgle domowe 100

inne bułki . Jest jednak jeden punkt, który sprawia, że zwykłe bułki zamieniają się w pyszne bajgle. Ten zabieg to parzenie ciasta w lekko słodkiej wodzie. Zabieg ten trzeba wykonać tuż przed pieczeniem. W ten prosty sposób możemy uzyskać idealny wypiek. Bajgle domowe [feast_advanced_jump_to] 📜 Geneza Historia bajgli sięga 1610 roku, przepis powstał podobno w Krakowie , a następnie rozszedł(...)rozczyn , ciasto  wyrabiać  przez około 4 minuty, ciasto powinno być jednolite i elastyczne. Miskę z ciastem przykryć folią spożywczą,  odstawić  w ciepłe miejsce na około 60-90 minut do podwojenia objętości. Po tym czasie wyjąć ciasto na blat lekko ugnieść, aby pozbyć się bąbelków powietrza. Ciasto podzielić na 10 lub 12 części, najlepiej ciasto odmierzyć przy

SprawdzonaKuchnia.pl