Witajcie, Dziś będzie o łączeniu smaków dzięki którym nasze zmysły krzyczą PYCHA! Foodpairing - bo taka jest międzynarodowa nazwa tego zagadnienia to zbiór wiedzy o produktach spożywczych
Kuchnia PROzdrowotnaPieczone buraki to dodatek idealny do sałatek. Dzisiaj zachęcam do przygotowania bardzo prostej i smacznej sałatki z mieszanką sałat, burakami, czerwoną cebulą, prażonym słonecznikiem oraz jajkami na twardo. Całość polałam domowym sosem winegret wraz z dodatkiem musztardy sarepskiej. Pycha! Składniki na 3-4 porcje: 3-4 garście mieszanki sałat 3 średniej wielkości buraki 1/2 czerwonej cebuli 3 jajka
Ugotowaćzrobić to w taki sposób, żeby móc potem z mściwą satysfakcją patrzeć, jak Najcierpliwszy pochłania coś, co teoretycznie, miało go zabić. Pozwólcie, że wam przedstawię najlepszą sałatkę z surowym selerem. Prosta, szybka i przepyszna! SAŁATKA Z ZIELONEJ SOCZEWICY, SELERA I JABŁEK 1 szklanka ugotowanej, zielonej soczewicy 1 ząbek czosnku ½ selera korzeniowego ½ twardego jabłka 2 łyżki rodzynek 2 łyżki oleju
ladykitchenCzas na recenzję absolutnego hitu dyskontów i marketów czyli mięs wolno gotowanych. Dla mnie jest to produkt roku 2017 ponieważ jest unikalny, innowacyjny i dostępny dla
Kuchnia PROzdrowotnaSałatka jest prosta i smaczna. Przyznam, że również doskonale syci! Przepis posiadam ze starych zapisków (robię po swojemu) i nie mam pojęcia skąd wzięła się jej nazwa... Wiem jedno - warto ją przygotować! Koniecznie sami spróbujcie! 250g makaronu (najlepiej typu: kolanka, muszelki, rurki) 250g opakowania mrożonej marchewki z groszkiem 200g kiełbasy (najlepiej drobiowej; może być nawet mortadela
Di gotujenasza miłość, wie każdy, kto zna nas choć trochę. Możemy jeść je codziennie, pod każdą postacią. W sosach, z warzywami, owocami, twarogiem (i skwareczkami!), zupełnie bez niczego, w sałatkach, zapiekankach… Prosty, szybki i smaczny sposób na jedzenie. Ten makaron jednak, to nasz hit tego lata. Przygotowanie trwa zaledwie tyle, ile piecze się kalafior, a smak czuć jeszcze długo potem
OliveandThymeCzy można zrobić fajne szybkie danie w egzotycznym klimacie nie udając się do specjalistycznego sklepu? Pewnie że tak. Każdy market ma w swojej ofercie półeczkę orientalną
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie!, dziś powstaje nowy dział "recenzje', w którym to pokazywał Wam będę produkty spożywcze polskich producentów którzy wprowadzają na rynek ciekawe towary. Na pierwszy ogień idą
Kuchnia PROzdrowotnaŚwiątecznie zaczyna się robić, to i można pogrzebać w babcinych przepisach ;) Jako zwolennik prostych wypieków, dzisiejszy sernik będzie na tyle prosty by każdy mógł
Kuchnia PROzdrowotnaNastały czasy że jajko to już nie jajko lecz towar o przeróżnej rozpiętości cenowej. Dawniej na straganach miejskiego targowiska wystarczyło powiedzieć duże albo małe :). Obecnie rozmiary
Kuchnia PROzdrowotnaDziś spotka się ogień z wodą czyli stworzymy coś pysznego w towarzystwie zabójców raka. Ten banalnie prosty deser w formie musu świetnie odżywia mózg dzięki zawartości
Kuchnia PROzdrowotnaPosolona i obficie posypana czarnym pieprzem cebula puszcza soki, które przenikają do pomidorów i marynują je. Jest to tak zaskakująca smakowo i prosta dwuskładnikowa sałatka, że aż wierzyć się nie chce, że może być pyszna. Jest to dużo zdrowsza alternatywa dla pomidorów z cebulą i śmietaną, które królują latem
To co kochamSałatka z pieczonej marchewki. A może po prostu: karmelizowana marchewka z dodatkami? Dla mnie jest to jednak sałatka. Bardzo prosta, a jednak pełna smaku. A nawet smaków, bo przecież słodycz wydobyta poprzez pieczenie z marchewki łączy się tu ze zdecydowaną słonością fety i świeżością natki, a słodko-kwaśna nuta balsamicznego octu stawia kropkę nad i . Danie wydaje
zadanie-gotowanieNie zawsze ser musi być dodatkiem!, popularny camembert dostępny niemal wszędzie to doskonały materiał na obiadowego burgera. Obowiązkowo z ziołami i warzywami. W tym wypadku listki
Kuchnia PROzdrowotna