potrawy z miesa mielonego - 2015 przepisów (strona:18/135)

Papryczki nadziewane mięsem 139

Zapewne każdy zna tą potrawę, ale czy każdy ją przygotował? Pracując w korporacji, wiele razy miałam możliwość skosztować papryczki nadziewane mięsem w firmowym „bufecie”

Magiczny Garnek
gołąbkowa zapiekanka... 193

Składniki: ryż 2 woreczki, mięso mielone 1/2 kg, jajka 2 sztuki, kucharek 1 łyżka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, bazylia 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, kapusta biała 1 główka/mniejsza, mleko 1/2 litra, przecier pomidorowy 150 ml, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki, wędzona papryka w proszku 1 łyżeczka, kucharek(...)łyżeczka, śmietana gęsta 3 łyżki, mąka pszenna 4 łyżki ugotowany bez soli ryż wsypać do miski, dodać mielone mięso wieprzowe, kucharka, papryki, bazylię, wbić całe jajka i wszystko dobrze ręką wyrobić kapustę białą obgotować jak na gołąbki, ściągać liście, usunąć zgrubienie, naczynie żaroodporne posmarować masłem, na dnie ułożyć liście kapusty, na to porcję mięsa, znowu liście kapusty i pozostałe

W Mojej Kuchni Lubię
Roladki mielone z żółtym serem i zastrzykiem witaminy C. 104

smażenia papierowe ręczniki Mięso mielimy na średnich oczkach, używając tych drobnych uzyskamy paćkę  przypominającą pasztetową. Bułkę zalewamy wodą aby swobodnie pływała i mogła dobrze rozmoknąć. Cebulę ścieramy na tarce wprost do mięsa,  dodajemy wodę, sól i pieprz, energicznie wyrabiamy. Ja pomagam sobie tłuczkiem do ziemniaków, świetnie się sprawdza w tej roli. Gdy mięso wchłonie całą wodę, dodajemy(...)słupki, ich wielkość jest zależna od tego jak duże chcemy mieć roladki. Na dłoń nakładamy porcję mięsa, rozpłaszczamy posypujemy łyżką natki i na środku układamy kawałek sera. Ja taki słupek przecinam jeszcze na pół, jest w tedy dużo bardziej "ugodowy" w zakrywaniu go mięsem. Następnie zwijamy wszystko, formujemy roladkę, przekładamy do tartej bułki i lekko rolujemy. Kto nie ma większej

Dieta moja pasja
Mięsne klopsiki duszone w kapuście 164

Klopski duszone w kapuście to doskonała propozycja obiadowa dla całej rodziny. Potrawę bardzo łatwo i szybko się przygotowuje. Można ją podać z ziemniakami lub pieczywem.  SKŁADNIKI: 500g mięsa mielonego wieprzowego, 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej, 1/2 główki kapusty, 1 cebula, 1 marchewka, 2 łyżki masła, 1/2 pęczka koperku, 1/2 łyżki przyprawy warzywnej, 2 liście laurowe

Tradycyjna kuchnia Kasi
szybkowar-gołąbki o smaku kurczaka po węgiersku... 203

Składniki: kapusta biała 1 duża/młoda, mięso mielone 70 dag/łopatka, ryż ugotowany 3 saszetki, jajka 2 sztuki, kucharek 1 łyżka, mieszanka przypraw kurczak po węgiersku Royal Brand 1 opakowanie, smalec 2 łyżki, woda 4 szklanki, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki z kapusty wyciąć głąb, włożyć do wrzątku i ściągać z główki sparzone(...)liście, pościnać zgrubiały nerw z liści ryż ugotować w niesolonej wodzie, wystudzić, wsypać do miski, dodać mielone mięso z łopatki, jajka, kucharka, wsypać mieszankę przypraw do kurczaka po węgiersku /jest tam kilka rodzai papryk w tym ostre i słodkie, jest czosnek, cebula suszona/, wszystko dokładnie wyrobić na jednolitą masę na każdy liść nakładać sporą porcję mięsa i zawijać ciasno

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety mielone z jajkiem i sosem musztardowym 161

Idealne połączenie jajka, sosu musztardowego i dodatkowo mięsa mielonego. A podane z surówką z kiszonej kapusty to…pycha. Składniki: Kotlety 500 gram mięsa mielonego

Smaki Ewy
Zawijany omlet 151

Na święta moja mama zrobiła takiego pysznego zawijasa z mięsa mielonego, z dodatkiem pieczarek i papryki. Ciekawie prezentował się na naszym stole, a jeszcze

Pink Envelope
Chili con carne 120

Antonio odbywa się „Festiwal królowych chili”, podczas którego wszystko toczy się wokół chili con carne.”  Dylemat, czyja to potrawa, zostawmy historykom. Najważniejszy jest fakt, że jest prosta w wykonaniu, pożywna i niewątpliwie bardzo smaczna.   Składniki: - 1 kg mięsa mielonego mieszanego   (600g wołowiny, 400g wieprzowiny)- 3 cebule- 2 papryki (różne kolory)- 500g pieczarek brunatnych- 2 puszki czerwonej fasoli(...)kumin, chilli w płatkach i oregano. Chwilę smażymy, aby uwolnić aromat przypraw. Następnie dodajemy mięso mielone, solimy i smażymy ok. 30 minut. Umyte papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w większą kostkę. Osobno na rozgrzanym oleju smażymy oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki, solimy. Mięso przekładamy do większego garnka dodajemy cynamon, pokrojone papryki, suszone pomidory oraz usmażone pieczarki

mojewypiekiinietylko
Klopsiki z mikrofalówki 181

robiłam wcześniej żadnych potraw gotowanych na parze...ale wszystkiego trza spróbować..tak więc wypróbowałam i ja taki sposób gotowania..i jestem mile zaskoczona...klopsiki były pyszne...nie tylko ze względu na gotowanie na parze, ale także ze względu na dodatek przyprawy Szeherezada..polecam.., bo warto mieć taką przyprawę .. 50 dkg mięsa mielonego 1 jajko

Moje domowe kucharzenie
Kotlety z mielonej piersi drobiowej, szynki i płatków owsianych - polpette impanate di petto di pollo con prosciutto e avena 325

SKLADNIKI500 g mielonej piersi drobiowej200 g szynki gotowanej     1 jajko     3 łyżki błyskawicznych  płatków owsianych     

zielonacukinka
NALEŚNIKI PO MEKSYKAŃSKU 4218

bardzo rozgrzewające, idealne na jesienne dni.Składniki farszu:- 1kg mielonego mięsa (u mnie łopatka, może być również drobiowe)- 2-3 cebule- puszka kukurydzy- puszka czerwonej fasoli- puszka groszku konserwowego- puszka fasolki szparagowej- puszka pomidorów w zalewie (dałam 2)- papryka czerwona- 5-6 ząbków czosnku- fix Knorra do potraw meksykańskich (dałam przyprawę meksykańską)- 4-5 ogórków kiszonych(...)łyżka oleju kokosowego bezzapachowego lub oliwy- mąka ziemniaczana lub skrobia Maizena (do zaciągnięcia sosu), ok.2-4 łyżeczekCebule pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju kokosowym, dodać do niej mielone mięso, oregano, trochę soli i pieprzu i podsmażyć. Następnie zalać pomidorami z puszki, dodać fix lub przyprawę do dań meksykańskich, przeciśnięty przez praskę czosnek i dusić całość kilka minut, na małym

Smaczne Zdrowe
zupa pomidorowa na piersi kurczaka z czosnkiem niedźwiedzim... 119

koper suszony baldachimki, takie jak do małosolnych ogórków się dodaje, zwsze mam ususzone i do potraw dodaję, wsypać ryż i gotować do miękkości mięsa i ryżu usunąć baldachimki kopru, dodać kucharka, czosnek niedźwiedzi, wlać sok pomidorowy, zagotować krótko dodać śmietanę 18%, pieprz mielony do smaku - zupa dzięki koprowi jest aromatyczna i pyszna.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Makaron po meksykańsku 155

pokrojone. Minusem jest to, że nie kontrolujemy dokładnej ilości danych warzyw, które mają znaleźć się w potrawie, bo najczęściej najwięcej jest w mrożonce tych najtańszych (w moim przypadku marchewki). Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI 2 pory oliwa 400 g mięsa mielonego wieprzowego z łopatki 450 g mrożonej mieszanki warzywnej meksykańskiej (marchew, fasolka szparagowa, kukurydza, groszek zielony, papryka

Passions hobbies life
Pikantna potrawa z fasolką szparagową i kurczakiem 380

małą kosteczkę. Na maśle podsmażam mięso razem z cebulą. Mięso oprószam papryką mieloną oraz przyprawą "Złoty kurczak". Dodaję fasolkę i wlewam wodę. Mieszam i duszę na małym ogniu około 20 minut.   3. Potrawę doprawiam do smaku pieprzem cayenne, pieprzem czarnym oraz solą. Podaję z pieczywem. Do przygotowania potrawy wykorzystałam przyprawę "Złoty kurczak", którą otrzymałam do testowania

Tradycyjna kuchnia Kasi