posmaku Przeważnie jem ją na śniadanie z owocami, ale ostatnio zaczęłam eksperymentować. Tak o to powstały już drugie w moim wykonaniu kotlety z kaszy jaglanej. Tym razem z suszonymi pomidorami:) Bardzo smaczne, idealne na piątkowy obiad:) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp
CoolinarniePLPOMIDORAMISkładniki:1 pomidor pokrojony w drobną kostkę4 oliwki pokrojone w drobną kostkęplasterek cebuli posiakany w bardzo drobną kostkęszczypta czosnku, soli i pieprzu1 łyżka oliwy z oliwek1 łyżeczka octu balsamicznego2 gałzki świeżej bazyli posiekanej lub łyżka suszonej bazylii Sposób przygotowania:Wszystko razem dokładnie wymieszać.Z PIECZARKAMISkładniki:4 duże pieczarkiłyżka masłaszczypta soli i pieprzu2 gałązki natki pietruszki Sposób przygotowania:Pieczarki pokroić
W kuchni wieczoremładniki:25 dag wędzonego łososia3 duże pomidory3 jajka na twardo1 niewielki por 1 ząbek czosnku2 łyżki musztardysok z cytrynybazyliasól, pieprzsiekany szczypiorekSposób przygotowania:1. Łososia kroimy w kostkę.2. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Odsączamy z nadmiaru soku.3. Obrane jajka kroimy w kostkę.4. Pora pokroić w kostkę lub pół-talarki.5. W misce mieszamy wszystkie
Kuchnia domowa Anirozpuscic po 2 lyzki masla klarowanego.Kotlety obtaczac w mace i smazyc na mocno rozgrzanej patelni z obu stron.Na rozgrzanym tluszczu w rondlu podsmazyc cebulke z czosnkiem.Gdy sie zezloci dodac pomidory z puszki.Do puszki wlac pare lyzek wody,przeplukac i reszte wlac do rondla.Dodac oregano i pozostale przyprawy.Dolozyc obsmazone w miedzyczasie kotlety.Zatopic w sosie i dusic okolo
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!łyżka mąki olej Farsz: 1/2 szkl. kaszy kuskus 1/4 kostki mięsnej 1 mała papryka czerwona 1 por (biała część) 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku 1 serek Apetina "Pomidory z bazylią" 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżka ostrego keczupu 3 łyżki oleju Dodatkowo: 3 łyżki startego sera żółtego 1 jajko Sposób przygotowania: Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy drożdże
Kolorowy Przepisowniklitr wody-po wrzuceniu jajka zapalamy ogień i gotujemy 3 minuty; wyjmujemy z wrzątku i wkładamy na chwilę do zimnej wodyDziś do tak przygotowanego jajka dodałem:-grzanki żytnie-zielone pomidory-parmezan-sos paprykowySos przygotowujemy z jogurtu greckiego, konserwowej papryki obranej i posiekanej doprawionej solą i pieprzem
BaRepasmyjemy, osuszamy i przecinamy w poprzek, na trzy równe części ( powinno wyjść 6 kotletów). Kotlety delikatnie rozklepujemy, posypujemy solą i pieprzem. Na połowę kotleta układamy pokrojonego w paski suszonego pomidora, i łyżkę pokruszonego sera feta, zwijamy w roladę i zakończeniem do dołu układamy w naczyniu przeznaczonym do pieczenia. Roladki układamy obok siebie.Pomidory blendujemy na gładką masę, mieszamy z pozostałymi składnikami
Niezły Młynekzdejmujemy groszek i pieczemy jeszcze 5 minut.W międzyczasie miksujemy jajka i powoli dodajemy śmietankę. Dodajemy bazylię i doprawiamy. Gdy ciasto jest gotowe, posypujemy je połową startego sera i wykładamy pomidory. Wylewamy na to kremowy mix. Posypujemy wierzch resztą sera i pieczemy 20-25 minut. Po upieczeniu przycinamy ciasto. Podajemy z sałatą.Smacznego
Kulinarna rozmowapieprzprzyprawa papryki w proszkuponadto:1 cukinia2 plasterki serasuszone zioła (dowolne wg uznania)Farsz: Makaron penne gotujemy na al dente. Makaron penne kroimy trochę drobniej by zmieścił się do cukinii. Pomidory kroimy w paseczki, a oliwki przekrawamy na pół. Żółty ser kroimy kostkę. Kurczaka kroimy także w kostkę i podsmażamy na oliwie z dodatkiem soli, pieprzu oraz
Bon Appetit Małgorzatygreckiego jogurtusól morska do smakupieprz kolorowy do smakucukier do smakusok z cytryny do smaku Warzywa umyć a szczypiorek po umyciu osuszyć aby można było go swobodnie posiekać.. Pomidory pokroić na ćwiartki a następnie w grubsze paski, rzodkiewki pokroić w plasterki a osuszony szczypiorek posiekać. Wszystkie te składniki wrzucić do miski, dodać potrzebne do smaku przyprawy i jogurt
Ewa w kuchnijest to danie dla przynajmniej 6 osób. Można ją podawać z ulubionymi dodatkami. Nie wymaga wiele pracy, a najfajniejsze jest to, że wygląda bardzo efektownie dzięki ułożonym na wierzchu pomidorom, więc danie można wyłożyć po pieczeniu na stół bezpośrednio w naczyniu żaroodpornym.Składniki:2 kg karkówki bez kości1 duża cebula300 g pieczarek1 papryka2 duże pomidoryketchupSposób przyrządzenia:Karkówkę pokroić w centymetrowe
upichcicszybkie i bardzo smaczne. Polecam jedną z nich.SKŁADNIKI:1 opakowanie cista francuskiegodwie parówki2 łyżki pasty z suszonych pomidorówWYKONANIE:Rozkładamy płat ciasta francuskiego i smarujemy pastą z pomidorów .Na to kładziemy dwie parówki, od brzegu i zwijamy tak, jak roladęKroimy na cienkie płaskie części, które układamy na blaszce i pieczemy ok 15 min. w temperaturze 200 stopniSMACZNEGO
W kuchennym oknie EwySuszone pomidory, odkąd odkryłam, że takie są, uwielbiam. Najczęściej jadam jesienną i zimową porą, kiedy to nie ma świeżych.Robię czasem z nimi jajecznicę, ale pasty jajecznej dotąd nie robiłam. Pora to nadrobić, tym bardziej, że pasty jajeczne to moje ulubione sposoby na jajka.Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyDzisiaj odmieniona popularna pasta z makreli. Wystarczy inny niż zazwyczaj dodatek np suszone pomidory a może być to nowa smaczna, ulubiona wersja starej pasty z makreli, idealna na kolację, czy przekąskę ze świeżym chlebem. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikpytam kogoś kto je te jajka po raz pierwszy z czego jest zrobiony, nikt nie potrafi powiedzieć co jest w środku, oprócz żółtka oczywiście :-). Jajka faszerowane żółtym serem i pomidorami Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 4 łyżki drobno startego żółtego sera 2-3 łyżki majonezu sól pieprz 1 łyżka
Kulinarne przygody Gatity