Myślałam i wymyśliłam muffiny jajeczne z pomidorkami i kabanosami;) Przepis dodatkowo dodaję do akcji Błyskawiczne piątki na Facebooku. Składniki: 4 jajka 2 łyżki gęstej śmietany 30% garść pomidorów koktajlowych 2 kabanosy garść natki pietruszki sól, pieprz Przygotowanie: Jajka wbijamy do miski i ubijamy mikserem lub ręcznie z solą i pieprzem. Dodajemy śmietanę. Następnie do masy jajecznej dodajemy pokrojone
Życie zaczyna się w kuchniuczucie błogości. Składniki na 4 porcje: 2 bakłażany 1-2 cebule- najlepiej czerwone 300-400 g passaty pomidorowej lub pomidorów z puszki czy też 4 świeże pomidory 200 g pomidorów koktajlowych (im słodsze tym lepiej) łyżeczka wędzonej papryki 30-50 g orzechów najlepiej włoskich/pekan 100 g suchej czerwonej soczewicy 2-3 łyżki octu balsamicznego z czerwonego wina (można zastąpić
greenscarfprzygotowana przekąska zachwyci każdego z gości. Pasta z awokado idealnie pasuje do krewetek i dodatków takich jak papryka, pomidory koktajlowe i pietruszka. Właśnie do tego dania użyłabym blendera Braun MQ9. Idealnie poradziłby sobie z pastą z awokado. SKŁADNIKI Na kruche ciasto: 260 g mąki pszennej typ 500 (np. Wrocławskiej) duża szczypta soli 125 g zimnego masła 1 żółtko 2 łyżeczki
Passions hobbies lifelodówce. Idealna na poświąteczny posiłek. A że lubię bardzo zielone warzywa wyszła sałatka zielono mi. 1/2 brokuła 2 garście rukoli 1 cukinia mała 10 oliwek zielonych 4 pomidory koktajlowe 1 szklanka makaronu penne 100 g łososia sałatkowego 5 gałązek natki pietruszki 3 łyżki jogurtu greckiego sól, pieprz olej Brokuły gotuję aldente w osolone wodzie. Tak samo gotuję makaron.Cukini
wesoła kuchniasię bardzo szybko. Ziemniaki można wykorzystać z dnia poprzedniego jak nam zostaną. Lekka, zdrowa, idealna do pracy i na obiad. 1/2 kg młodych małych ziemniaków 1/2 pęczka rzodkiewki 7 pomidorów koktajlowych śliwkowych 1/3 pęczka szczypiorku 1/3 pęczka koperku 5 liści sałaty masłowej 1/2 papryczki chili sól, pieprz czerwony 2 ząbki czosnku 3 łyżki jogurtu greckiego Zimniaki dokładnie szoruję i skrobię
wesoła kuchniaziarnach sezamu , doprawiamy białym pieprzem i grillujemy po kilkanaście sekund z każdej strony na TomYang BBQ. ZUPA TOM YUM Z KREWETKAMI SKŁADNIKI: * bulion z kurczaka – 500 ml * pomidory koktajlowe – 6 szt * trawa cytrynowa – 2 szt * liście kaffiru – 6 szt * imbir – 6 plasterki * chili – 1 szt * pieczarki – 6 szt * sos rybny – łyżki
Ostra na Słodkojednak świetnie nadaje się na wykwitną kolację. Składniki Ilość porcji: 2 Filet z sandacza – 2 szt. ( około 300 g ) Bataty – 200 g Sałata lodowa – 80 g Pomidory koktajlowe – 80 g Ogórek – 80 g Mąka – 50 g Piwo – 100 ml Oliwa z oliwek Cytryna Rozmaryn Sól i pieprz do smaku Sos winegret: Oliwa
ale PysznieJeżeli nie macie pomysłu na warzywo lub sałatę do obiadu zachęcam Was do wypróbowania tego właśnie przepisu. Do przygotowania sałatki potrzebujemy: – 1 opakowanie pomidorów koktajlowych – pieprz cytrynowy – oliwę z oliwek – ocet balsamiczny Pomidorki umyć i pokroić na połówki. Posypać pieprzem, skropić oliwą i octem. Można wierzch posypać świeżą bazylią. Smacznego
Szybko Tanio SmacznieWspaniałe, północnowłoskie danie, idealne na jesień. Penne al pesto di rucola e noci. Przyrządzicie je w kilkanaście minut. Składniki można dodawać dowolnie, np. znana jest wersja z pancettą (boczkiem), pomidorami koktajlowymi lub kurczakiem. Co tylko Wam podpowie wyobraźnia. Składniki: penne 350 gramów pesto Orzechy włoskie 70 gramów Orzechy piniowe 20 gramów Starty parmezan 70 gramów Bazylia, oregano Czosnek Sól, pieprz
Bon Ton ItaliaSałatka z kaszy jaglanej, buraka i sera korycińskiego Składniki – 2 porcje: Kasza jaglana – 100g Burak – 2 sztuki Kiełki rzodkiewki – 3-4 łyżki Pomidory koktajlowe – kilka sztuk Chrzan – ½ łyżeczki (opcjonalnie) Ser koryciński – 2 garści pokrojonego w kostkę Mix sałata - garść Sos: Sok z ½ limonki Miód – 1 łyżeczka Oliwa z oliwek – 1 łyżka Wykonanie: Buraki myjemy, zawijamy w folię i pieczemy
Kuchnia Bon Appetitryżem i warzywami po hiszpańsku Składniki: Ryż basmati Uncle Ben’s – 1 szklanka Pałki kurczaka – 4 sztuki Papryka czerwona – 2 sztuki Papryka żółta – 1 sztuka Boczniaki – 6 sztuk Pomidory koktajlowe – 15 sztuk Papryka wędzona – 1 łyżeczka Papryczka chili – 1 sztuka Czosnek – 3 ząbki Szafran – szczypta Suszony rozmaryn Sól Oliwa z oliwek – 2 łyżki + do wysmarowania formy Kiełbaska chorizo
Kuchnia Bon Appetittheme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Sałatka z arbuzem, szynką serrano i miętą Składniki – 2 porcje: Arbuz – 2 szklanki pokrojonego w kostkę Ogórek zielony – 1 sztuka Pomidory koktajlowe – 1 szklanka Słonecznik – 2 łyżki Mięta – 3 łyżki drobno posiekanej Szynka serrano – 5 plasterków Składniki – sos: Sok z cytryny – 1 łyżka Miód – 1 łyżka Ocet balsamiczny – 1 łyżka Oliwa
Kuchnia Bon AppetitSałatka: 400 g polędwicy z tuńczyka 100 g zielonej fasolki 2 jajka 1 główka sałaty rzymskiej 1 czerwona cebula 2 łyżki kaparów garść czarnych oliwek 4 filety anchois kilka pomidorów koktajlowych 1 łyżka posiekanej pietruszki kilka listków świeżej bazylii gruboziarnista sól morska świeżo mielony czarny pieprz Sos: sok z 1 cytryny 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka musztardy Dijon
Food Squarekoniec dodać posiekaną natkę pietruszki, jeszcze odrobinę soli oraz świeżo mielony pieprz i całość dokładnie przemieszać na patelni. Podawać na ciepło np. z bagietką i/lub zieloną sałatą z pomidorami koktajlowymi, szalotką i oliwkami
gutfut