pomidory koktajlowe - 2437 przepisów (strona:24/163)

Szaszłyki wegetariańskie 215

Szaszłyki wegetariańskie to fajna alternatywa do mięsnych dań bo przecież grill nie musi się kojarzyć tylko z grillowanym mięsem. Składniki na 8szt: 250 gr niedużych pieczarek

Mechanik w kuchni
Sałatka z tuńczyka, ciecierzycy i awokado 132

specjalność. Latem odpoczywam, więc gotuję jak najmniej. Też tak macie? Sałatka z tuńczyka awokado Składniki: na 4 porcje 1 puszka tuńczyka 1 puszka ciecierzycy, odcedzona, 240 g 250 g koktajlowych pomidorów 1 czerwona cebula 2 awokado 1 ogórek 3 łyżki pokrojonej natki pietruszki 2 łyżki szczypiorku 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek sól i czarny pieprz

codojedzenia
Letnia sałatka na niedzielę 193

porcje 200 g mieszanej sałaty, młode liście jarmużu, sałata rzymska, pietruszka 250 g mozzarella 250 grillowanej piersi z kurczaka 16 czarnych oliwek mały pęczek rzodkiewek 250 g koktajlowych pomidorów 1 czerwona cebula 1 dymka ze szczypiorem 180 g makaronu, waga sucha Dressing 2 łyżki oliwy 2 łyżki winnego octu 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka suszonych ziół prowansalskich sól

codojedzenia
Kurczak z piekarnika : skrzydełka w miodzie, przepis 206

chrupiące skrzydełka na obiad lub grilla: skrzydełka w miodzie z pieczonymi ziemniakami i surówką z sałaty, rzodkiewek i fety. skrzydełka w miodzie z puree ziemniaczanym, sałatą rzymską i pomidorami koktajlowymi. skrzydełka w miodzie z grillowanymi warzywami i sosem tzatziki . skrzydełka w miodzie z ulubionym dipem majonezowym, czosnkowym lub pomidorowym. skrzydełka z kurczaka z ryżem jaśminowym, sałatą, fetą i pomidorkami koktajlowymi

Moja Książka Kucharska
Omlet z tuńczykiem i jarmużem 155

Tuńczyk  Princes jest wysokiej jakości rybą. Można go używać do dań na ciepło i na zimno. #MasterTuńczyk   5 jaj 1 puszka tuńczyka w kawałkach  Princes 5 pomidorów koktajlowych 1 garść jarmużu sól, pieprz natka pietruszki, bratki 70 g sera feta 1/2 papryki czerwonej 1 papryczka chili żółta 1 łyżka masła klarowanego Z jarmużu odcinam łodyżki, a liście

wesoła kuchnia
Makaron z pesto i łososiem 164

pesto Składniki: na 4 porcje 250 g makaronu 150 g wędzonego na ciepło łososia 250 g szparagów 150 mini mozzarella 6 łyżek bazyliowego pesto, tutaj przepis 250 g koktajlowych pomidorów kilka liści bazylii do dekoracji Ugotuj makaron al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedź i przełóż na dużą miskę. Dodaj pesto i wymieszaj. Podziel szparagi na 3 cm kawałki. Odłóż

codojedzenia
Buddha bowl, czyli misa obfitości z puree z brokuła 104

Zestawiamy garnek z ognia, rozdrabniamy blenderem wszystkie składniki na gładką masę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie przekładamy na talerz. Dodatkowo do mojej kompozycji buddha bowl użyłam: - pomidory koktajlowe - awokado - oliwki - liście czosnku niedźwiedziego - seler naciowy (idealny do nabierania sosów) - papryka pomarańczowa - ogórki gruntowe - jajka - sezam - sok z cytryny Sosy: - ajwar, majonez, jogurt naturalny Życzę smacznego

Apetyczna babeczka
Wiosenna sałatka warzywna 100

konserwowa 1 puszka Sól i pieprz do smaku Ser żółty salami 20 dag Ogórek kiszony 1-2  szt.  Majonez Ogórek szklarniowy do dekoracji Natka pietruszki do dekoracji Pomidor koktajlowy do dekoracji Rzodkiewka do dekoracji Papryka czerwona do dekoracji Czosnek 1 ząbek Wykonanie: Ananasy wyjąć z syropu pokroić w kostkę. Następnie jajka, jabłka, ogórka, czosnek obrać i również pokroić

Tradycyjna Kuchnia
Cukiniowe tagliatelle z pomidorami 102

nadzieje, że rozsmakujecie się w mojej cukinii i wrócicie po więcej. Czas przygotowania: 15 min. Porcja dla 1 osoby Koszt przygotowania: 6 zł SKŁADNIKI: 1 średnia cukinia 5 pomidorów koktajlowych lub daktylowych 1/4 czerwonej cebuli 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki prażonych nasion słonecznika 1/2 łyżeczki pestek dyni 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka płatków parmezanu oliwa z oliwek sól

kulinarnyJa
Risotto z cukinią i pieczarkami 131

następujących składników: szklankę ryżu do risotto kieliszek białego wina 1/2 kostki masła Polskiego Extra bez laktozy Mlekovta 3 szklanki bulionu warzywnego 1 małą cukinię 200 g małych pieczarek kilka pomidorów koktajlowych 1/4 łyżeczki soli czosnkowej łyżka tartego parmezanu posiekany szczypiorek 2 cebule szalotki 1/4 żółtej papryki sól do smaku Cebulę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy cebulkę

Kasia i jej kobiecy świat
Wreszcie piąteczek i pora na pizzę 186

łyżki oliwy 350 – 400 ml ciepłej wody Nadzienie na pizzę z jajkiem 2 jajka 4 plastry boczku 100 g świeżego szpinaku 1 łyżeczka masła 10 szparagów 12 pomidorów koktajlowych 3 łyżki sosu do pizzy, tutaj przepis sól morska do smaku suszone płatki chili i oregano do posypania Drożdże rozpuść w wodzie. Dodaj oliwę, mąkę, sól i wyrób gładkie elastyczne

codojedzenia
Sałatka z serem fetą 132

Sałatka z serem fetą Dzisiejsza moja propozycja to sałatka z serem fetą Składniki: mix sałat ser feta ogórek zielony pomidory koktajlowe papryka sos winegret mix prażonych ziaren grzanki z chleba tostowego Wykonanie: Nie podaję ilości w jakich użyłam, ponieważ robiłam bardzo małą porcje tylko dla siebie. Sami musimy ocenić jaka chcemy porcję zjeść. Na spód miseczki położyć mix sałat. Następnie

Pomysłowa kuchnia
Grillowane warzywa z oscypkiem 147

Składniki (2 porcje): 4 małe oscypki pół cukinii  1 bakłażan 1 cebula kilka pomidorów koktajlowych papryka (najlepiej czerwona) i inne ulubione warzywa, które akurat są pod ręką, u mnie był to bób i czosnek oliwa z oliwek bagietka Przygotowanie: Cukinię, bakłażan, cebulę kroimy w plastry, skrapiamy oliwą i posypujemy solą. Paprykę kroję na grube paski i również skarpiam oliwą

cinnamonandmintfood
Łosoś w sosie bazyliowym 135

cieńszy nawet krócej. 2 kawałki łososia 2 gałązki rozmarynu 1 garść listków bazylii sól, pieprz 1 cebula 1/2 łyżeczki majeranku 1 garść roszponki 1 kawałek papryczki chili 4 pomidory koktajlowe olej 200 g śmietany 18 % ukwaszonej Łososia solę, posypuję pieprzem, majerankiem i odstawiam na 30 minut. Przekładam na folię aluminiową dodaję gałązki rozmarynu, zawijam i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp

wesoła kuchnia
Souvlaki łosoś w zdrowej misce 124

czarnego pieprzu, młotkowanego 1 łyżeczka soli morskiej 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego kopru 1 łyżeczka suszonego oregano Do podania ugotowany bulgur 1 cukinia 1 czerwona papryka 200 g koktajlowych pomidorów 150 g greckiego sera owczego sałata manchego liście pietruszki mini ogórki oliwki czerwona cebula Przygotuj marynatę. W misce wymieszaj sok z cytryny, ocet balsamiczny, oliwę, przyprawy i przeciśnięty przez

codojedzenia