nadzieje, że rozsmakujecie się w mojej cukinii i wrócicie po więcej. Czas przygotowania: 15 min. Porcja dla 1 osoby Koszt przygotowania: 6 zł SKŁADNIKI: 1 średnia cukinia 5 pomidorów koktajlowych lub daktylowych 1/4 czerwonej cebuli 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki prażonych nasion słonecznika 1/2 łyżeczki pestek dyni 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka płatków parmezanu oliwa z oliwek sól
kulinarnyJałyżki oliwy 350 – 400 ml ciepłej wody Nadzienie na pizzę z jajkiem 2 jajka 4 plastry boczku 100 g świeżego szpinaku 1 łyżeczka masła 10 szparagów 12 pomidorów koktajlowych 3 łyżki sosu do pizzy, tutaj przepis sól morska do smaku suszone płatki chili i oregano do posypania Drożdże rozpuść w wodzie. Dodaj oliwę, mąkę, sól i wyrób gładkie elastyczne
codojedzeniaSałatka z serem fetą Dzisiejsza moja propozycja to sałatka z serem fetą Składniki: mix sałat ser feta ogórek zielony pomidory koktajlowe papryka sos winegret mix prażonych ziaren grzanki z chleba tostowego Wykonanie: Nie podaję ilości w jakich użyłam, ponieważ robiłam bardzo małą porcje tylko dla siebie. Sami musimy ocenić jaka chcemy porcję zjeść. Na spód miseczki położyć mix sałat. Następnie
Pomysłowa kuchniaSkładniki (2 porcje): 4 małe oscypki pół cukinii 1 bakłażan 1 cebula kilka pomidorów koktajlowych papryka (najlepiej czerwona) i inne ulubione warzywa, które akurat są pod ręką, u mnie był to bób i czosnek oliwa z oliwek bagietka Przygotowanie: Cukinię, bakłażan, cebulę kroimy w plastry, skrapiamy oliwą i posypujemy solą. Paprykę kroję na grube paski i również skarpiam oliwą
cinnamonandmintfoodcieńszy nawet krócej. 2 kawałki łososia 2 gałązki rozmarynu 1 garść listków bazylii sól, pieprz 1 cebula 1/2 łyżeczki majeranku 1 garść roszponki 1 kawałek papryczki chili 4 pomidory koktajlowe olej 200 g śmietany 18 % ukwaszonej Łososia solę, posypuję pieprzem, majerankiem i odstawiam na 30 minut. Przekładam na folię aluminiową dodaję gałązki rozmarynu, zawijam i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp
wesoła kuchniaczarnego pieprzu, młotkowanego 1 łyżeczka soli morskiej 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego kopru 1 łyżeczka suszonego oregano Do podania ugotowany bulgur 1 cukinia 1 czerwona papryka 200 g koktajlowych pomidorów 150 g greckiego sera owczego sałata manchego liście pietruszki mini ogórki oliwki czerwona cebula Przygotuj marynatę. W misce wymieszaj sok z cytryny, ocet balsamiczny, oliwę, przyprawy i przeciśnięty przez
codojedzeniazdjęcie Elżbiety). Zdecydowaliśmy, że zwycięzcą konkursu jest autor/ka poniższego komentarza: ASG 6 LUTEGO 2018 GODZ 17:04 „Moje składniki marzeń na odlotowej pizzy K – kurczak U – umyte pomidory koktajlowe C – cebula H – hibiskus (ususzony kwiat) N – nerkowce I – i odrobina świeżej rukoli A – ananas W – woda E – ekstra mąka orkiszowa D – drożdże W – wędlina O – oregano
KuchniaWeDwoje.pldomu. Sałatki z makaronem są sycące możemy podać na obiad, kolację i zabrać w formie lunchu do pracy. Składniki Makaron calamari Łosoś wędzony na zimno Rukola Szpinak Ser biały Pomidory koktajlowe Sos Vinaigrette ziołowo- koperkowy 50mloleju rzepakowego
Kulinarne pyszności MolkiCzosnkiem – 4-5 łyżek * musztarda Dijon – 2 łyżki * świeży czosnek – 2 ząbki * świeży rozmaryn * sól, pieprz DODATKOWO: * ser camembert * sałata karbowana + roszponka * czerwona cebula + szczypta cukru * pomidory koktajlowe * domowy majonez z dodatkiem świeżego tartego chrzanu i skórki z limonki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: DOMOWE BUŁECZKI Z CZARNUSZKĄ: Drożdże rozcieramy z cukrem, łyżką mąki i letnim mlekiem. Odstawiamy
Ostra na Słodkopuszki 100 g koziego sera z ziołami np. z czosnkiem niedźwiedzim Kawałek sera pleśniowego Opakowanie drożdży instant Jabłko Gruszka Cytryna Mały seler Pietruszka Średniej wielkości ziemniak Ogórek Garść pomidorków koktajlowych Pomidor malinowy 2 duże pomidory (mogą być zwykłe) 2 czerwone papryki 2 żółte papryki 2 cukinie Bakłażan Brokuł 3 czerwone cebule 1 cebula Główka czosnku Rukola Pęczek świeżego tymianku
Niedzielny kucharzdużo radości, zdrowia w nowym 2018 roku i szampańskiej zabawy do białego rana. 6 kromek chleba pszennego Olej bazyliowy 3 plastry sera żółtego 3 plastry szynki 3 jajka 3 pomidory koktajlowe 5 oliwek czarnych 2 parówki cienkie natka pietruszki, bazylia świeża papryka wędzona majonez bazyliowy: 1 żółtko 1/2 łyżeczki musztardy sól 1/2 szklanki Oleju bazyliowego Majonez: Do miseczki wbijam żółtko
wesoła kuchniaSkładniki: 1 brokuł jajka pomidory koktajlowe 2 łyżki kukurydzy ( u mnie Jamar – polecam ) kilka małych kulek mozzarelli Sos: 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu 1 rozgnieciony ząbek czosnku sól pieprz Brokuł gotujemy w osolonej wodzie. Układamy na talerzu, dodajemy ugotowane, pokrojone jajko, pomidorki przekrojone na pół, mozzarellę i kukurydzę. Sos podajemy w oddzielnym naczynku, by każdy
MojaQchnia.plwykorzystaniem opiekacza. Tak powstała zapiekana kanapka z owczym serem i papryką . Składniki: - 4 kromki chleba orkiszowego z ziarnem słonecznika - 2 plastry sera dojrzewającego z mleka owczego - 4 pomidory koktajlowe - Ketchup Kotlin Łagodny - czerwona paryka dodatki: - wykałaczki Przygotowanie: Na jednej kromce układam ser tak, aby wystawał po bokach. Na to nakładam pokrojoną w paseczki paprykę. Przykrywam całość drugą kromką chleba. Całość
Kuchnia co dniaKotlin , ale można dodać pikantny jak kto lubi. 5 arkuszy ciasta filo 1 szklanka ketchupu łagodnego Kotlin 1 kulka mozzarelli 130 g sera feta 12 plasterków salami 3 pomidory koktajlowe natka pietruszki Arkusze ciasta filo tnę na kwadraty o wymiarach 11 x 11 cm. Formę do muffinek smaruję olejem, wykładam na dno po dwa kwadraty ciasta, smaruję
wesoła kuchniacebuli 1 mały ząbek czosnku 2 żółtka 2-3 łyżki bułki tartej 2 łyżki posiekanej pietruszki sok z 1/2 cytryny sól, pieprz duszone warzywa 2 młode cukinie 300 g pomidorów koktajlowych odrobina oleju sól, pieprz Filety z makreli umyć, osuszyć i przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb. Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać niewielką ilość
Ugotować