lodówkach) z dodatkiem oliwy z oliwek. Sałatka wyszła przepyszna jak zresztą wszystkie caprese.Lekkie , smaczne, czegóż chcieć więcej... :-)Składniki na 2 porcje:- 2 kulki mozzarelli- 2 liście sałaty lodowej- ok.14 pomidorków koktajlowych- 1-2 łyżeczki pesto- kilka łyżek oliwy z oliwek- ocet balsamicznyNa talerz wyłożyć rozdrobniony liść sałaty lodowej. Skropić go octem balsamicznym. Na środku ułożyć rozerwaną od góry do połowy(...)mozzarelli.W miseczce przygotować sobie sos, w tym celu do pesto wlewamy oliwę i mieszamy do połączenia składników (kilka łyżek).Sosem polewamy mozzarellę. Dookoła układamy umyte i przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Smacznego
Smaczne Zdrowemłodych ziemniaków ugotowanych w mundurkach garść świeżego szpinaku 50 ml oliwy z oliwek 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki octu jabłkowego (u mnie domowy) żółte i czerwone pomidorki koktajlowe przekrojone na pół – 8 szt sól i pieprz do smaku Jak przygotować pyszną sałatkę ziemniaczaną ze szpinakiem? Cebulę siekamy. Ziemniaki obieramy, kroimy w dość grubą kostkę i wsypujemy(...)ziemniaków dodajemy świeży szpinak, 2 drobno posiekane ząbki czosnku, posiekaną cebulę, wlewamy 50 ml oliwy, oraz ocet jabłkowy. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem, delikatnie ją mieszamy, na koniec dodajemy pomidorki koktajlowe. Smacznego! Ta sałatka ziemniaczana ze szpinakiem, będzie idealna do mięsa z grilla. The post Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjego urody i doskonale się komponował smakowo. Składniki: • 500 g makaronu kolorowego • 500 g sera mascarpone • 50 g sera żółtego • 1/2 opakowania szpinaku mrożonego • 3 ząbki czosnku • kilka pomidorków koktajlowych • sól, pieprz do smaku • suszone oregano, tymianek i bazylia do smaku • 2 łyżki masła Wykonanie: • Ugotować makaron al dente w osolonej wodzie, odcedzić. • Rozgrzać masło(...)szpinaku przełożyć ser mascarpone i gotować aż się rozpuści. • Doprawić przyprawami i dodać ser żółty starty na tarce. • Wrzucić makaron i przemieszać. • Podawać z pomidorkami koktajlowymi
To co kochamLekka, wiosenna sałatka na kolację <3 Składniki mix sałat 3 jajka wędzony pstrąg sól pieprz kilka pomidorków koktajlowych słoiczek marynowanych karczochów Sos : 2 łyżki jasnego octu winnego 6 łyżek oliwy 1 łyżka musztardy sól, pieprz i cukier do smaku świeża bazylia Przygotowanie Do małego słoiczka z zakrętką wlałem ocet, musztardę, oliwę, sól, pieprz i cukier(...)Słoiczek zakręcamy i energicznie nim potrząsamy do uzyskania jednolitego sosu. Jajka ugotowałem na twardo, pokroiłem na ćwiartki. Karczochy osączyłem. Pokroiłem na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe po umyciu i osuszeniu pokroiłem na ćwiartki. Wędzonego pstrąga obrałem ze skóry i ości, podzieliłem na mniejsze kawałki. Szczypiorek listki bazylii posiekałem. Mix sałat rozłożyłem w salaterce, następnie dodałem pozostałe składniki sałatki. Polałem sosem, doprawiłem
R'n'G Kitchenpowinien on być składnikiem naszych lekkich, wiosennych potraw, dzięki którym będziemy czuć się lekko.” Wszystkim polecam ! Składniki: 50 g pęczaku 30 g kaszy bulgur 10 g zielonej soczewicy 8 pomidorków koktajlowych 10 dag fety pól czerwonej cebuli 10 czarnych oliwek sos: 1/3 szklanki oleju rzepakowego sok z 1/3 cytryny 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka cukru 2 łyżki wody 1/4 łyżeczki(...)łyżeczki oregano sól i pieprz do smaku Wykonanie: Pęczak, soczewicę oraz bulgur gotujemy w osolonej wodzie ok 15 minut, po tym czasie odcedzamy i przekładamy do salaterki. Dodajemy połówki pomidorków koktajlowych, połówki oliwek, piórka cebuli, kawałki fety. Z podanych składników przygotowujemy sos, polewamy nim sałatkę
Z Majeczką w kuchnikalendarzowa wiosna,ale cóż u nas śniegu po kostki. Mój organizm zamówił sobie pyszną, zdrową i chrupiąca sałatkę. Może i wam poprawi samopoczucie. Składniki: sałata rzymska piersi z kurczaka pomidorki koktajlowe ser kozi sałatkowy papirus " Soczysta pierś z kurczaka z papryką" (Winiary) opcjonalnie sos czosnkowy Sposób przygotowania: Pierś w kurczaka oczyścić i ułożyć na papirusie (dzięki temu kurczak nie dość(...)aromatyczny i smaczny to jeszcze bardzo soczysty), usmażyć na złoty kolor. Przestudzone mięso pokroić w kosteczkę. Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Dodać do niej pokrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe, kawałki kurczaka i pokrojony w kosteczkę ser. Jeśli zdecydujecie się na dodanie sosu, dolejcie go na sam koniec (dzięki temu sałata nie straci tak szybko swojej cudownej chrupkości). Smacznego
Wielki apetytWINEGRET oliwa z oliwek-4 łyżki sok z cytryny -1 łyżka czosnek -2 ząbki sól i pieprz DEKORACJA sałata zielona -3 liście koperek zielony -3 gałązki cytryna -1 plaster pomidorki koktajlowe -2 szt PRZYGOTOWANIE: Śledzie wymoczyć w mleku, odsączyć, pokroić na kawałki. Cebulę obrać i razem z papryką pokroić w kostkę. SOS WINEGRET Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać(...)sokiem z cytryny, dokładnie wymieszać. Na półmisku ułożyć opłukane i osączone liście sałaty,na sałacie położyć kawałki śledzi sosem winegret polać śledzie, udekorować zielonym koperkiem,plastrem cytryny i pomidorkami koktajlowymi. Odstawić na parę godzin w chłodne miejsce
Kuchnia Danusisezon grillowy w pełni. SKŁADNIKI (na 4 porcje) 150 gram kaszy kuskus natka pietruszki lub świeża mięta oregano lub inne świeże zioła – opcjonalnie 2 pomidory lub kilkanaście pomidorków koktajlowych ok. 15 czarnych lub zielonych oliwek 10 cm świeżego ogórka pół cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia sól pieprz WYKONANIE Kaszę kuskus przygotowujemy zgodnie z instrukcją(...)zwykle wsypuje kuskus do miski i zalewam wrzątkiem – tyle by woda przykryła kaszę. Przykrywam miskę. Co jakiś czas mieszam kaszę. Studzę kaszę. W międzyczasie: kroimy w kostkę pomidora (pomidorki koktajlowe na ćwiartki) i ogórka. Siekamy natkę pietruszki/miętę i pozostałe zioła. Oliwki kroimy w plasterki albo na połówki. Wszystko wrzucamy do miski z kaszą. Polewamy wszystko oliwą z oliwek
OstryKęsstopni Celsjusza, pieczemy ok. 15 minut, aż ciasto dobrze się upiecze. Składniki na nadzienie: 250ml gęstej śmietany 1 jajko 150g fety 50g parmezanu 50g żółtego sera 1 opakowanie pomidorków koktajlowych 40g czarnych oliwek 1 pęczek szczypiorku 2 listki świeżej bazylii 1 ząbek czosnku sól świeżo zmielony pieprz Sposób wykonania: W miseczce roztrzepujemy jajko ze śmietaną, dodajemy posiekane listki bazylii(...)czosnek, a na końcu dorzucamy świeżo zmielony pieprz i szczyptę soli. Wszystko dokładnie mieszamy. Żółty ser i parmezan ścieramy na tarce, fetę kroimy w kostkę, oliwki w paseczki, a pomidorki koktajlowe na dokładne połówki. Na upieczony spód tarty równo rozkładamy żółty ser i parmezan, posypujemy posiekanym szczypiorkiem oraz zalewamy wcześniej przyrządzonym śmietanowym sosem. Następnie układamy resztę składników, lekko wtapiając
Kuchnia Pani WiosnySkładniki: 1 opakowanie ciasta filo 2 łyżki roztopionego masła – w promocji 6 plasterków wędliny 1 kula sera mozzarella 6 zielonych oliwek 6 cienkich pasków żółtej papryki 6 połówek pomidorków koktajlowych Bazylia, oregano Przygotowanie: Nastawiamy piekarnik na temperatur 200 C. Foremkę do muffinek smarujemy masłem. Ciasto filo kroimy na równe kwadraty o bokach 12 x 12 cm. Następnie układamy jeden(...)każdy względem środka o kilkanaście stopni. Na jeden koszyczek potrzebujemy 4 płaty ciasta filo. Do każdego koszyczka wkładamy różyczkę wędliny, 1 plaster mozzarelli, pasek żółtej papryki, oliwkę oraz połówkę pomidorka koktajlowego. Przyprawiamy oregano i bazylią. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 3 min do momentu kiedy nabiorą złotego koloru. Wyjmujemy i ostudzamy
Podróż w kulinariaczterech osób 4 jajka 200 g ugotowanej drobnej fasoli 100 g kukurydzy konserwowej 200 g groszku konserwowego 1 łyżka majonezu 3 łyżki jogurtu pół pęczka drobnego szczypiorku garść pomidorków koktajlowych sól, pieprz sposób przygotowania Jajka gotujemy na twardo, studzimy je i siekamy na drobne cząstki. Na sicie płuczemy i odcedzamy kukurydzę, fasolę i groszek, a następnie wrzucamy(...)kostkę jajka, i całość mieszamy. W niewielkiej misie mieszamy jogurt, majonez, posiekamy drobno szczypiorek, sól oraz pieprz. Następnie przelewamy wymieszany sos na warzywa układając na górze pomidorki koktajlowe. Sałatkę odstawiamy na dwie godziny w chłodne miejsce a następnie podajemy na stół w misie, pozwalając aby każdy sam nakładając mieszał swoją porcję
Miód i pieprzsię być gotowa Jeśli nie macie któregoś składnika, nie rezygnujcie z jej zrobienia. Dla mnie najważniejsze są brokuł, kukurydza i jajka. Jeśli nie macie rzodkiewki, nic się nie stanie. Pomidorki koktajlowe, możecie zastąpić zwykłymi pomidorami lub suszonymi. Sałatka jest pyszna, dobrze chrupie i jest kolorowa, co myślę przyda się nam w jesienne dni Do sosu nie dodałam tym razem czosnku(...)jeśli lubicie, nie wahajcie się go użyć – to samo zdrowie w końcu! Drukuj Sałatka brokułowa z rzodkiewką, kukurydzą i jajkiem window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 6 pomidorków koktajlowych 1 brokuł 2 jajka pęczek rzodkiewek 1 spora czerwona cebula pół puszki kukurydzy Sos 1/3 szkl. jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól, pieprz szczypta curry Sposób przygotowania Brokuł gotujemy na parze
Mieszam w Garnkupomysł na szybki i smaczny obiad. Polecam. Potrzebne nam będzie: 480 g filetu z piersi kurczaka, 1 pęczek szparagów (już ugotowanych, ja skorzystałam tutaj ze szparagów w słoiczku), 3 pomidorki koktajlowe (dla odrobiny koloru i smaku), 240 g grzybów (najlepiej różnych, ale jak najbardziej nadadzą się stare dobre pieczarki). U mnie w Paryżu nazywają się one „champignons de Paris(...)rzeczywistości są sprowadzane z Polski), 20 cl śmietany, 20 g musztardy, 2-3 łyżki sosu sojowego (typu Kikkoman), oliwa z oliwek, sól i pieprz. Przygotowanie: Kroimy na pół nasze pomidorki koktajlowe i na 4 nasze grzybki. Odsączamy szparagi. Na patelni podgrzewamy oliwę z oliwek. A następnie lekko podrumieniamy w niej nasze warzywka. Zdejmujemy patelnię z ognia. Kroimy filet z piersi
MODA NA BIOcebuli 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym 3 łyżki ser żółty startego 4 łyżki oliwy z oliwek 1 szczypta soli do smaku 1 szczypta pieprzu do smaku pomidorki koktajlowe Przygotowanie: Makaron spaghetti gotujemy według przepisu na opakowaniu. Jajka roztrzepujemy w misce ze startym serem. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu oraz odsączonego z zalewy, rozdrobnionego tuńczyka(...)mieszamy dokładnie. Masę wylewamy na rozgrzaną na patelni oliwę, smażymy jak omlet z każdej strony, aż masa jajeczna się zetnie, a makaron lekko zarumieni. Można podać z pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi, ja posypałam jeszcze dodatkowo wierzch odrobiną tuńczyka
Bon appetit mon amiemeksykański i Party DIP barbecue.Dziś zaproponuję Wam sałatkę z użyciem sosu sałatkowego paprykowo-ziołowego:) składniki: 1 średnia papryka czerwona 1 średnia papryka żółta 3 garście mieszanki sałat 10 pomidorków koktajlowych 10 czarnych oliwek 100 g fety sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Prymat 3 łyżki oleju 3 łyżki wody Składniki na dwa talerze - takie jak na zdjęciu. Papryki przekroić na pół(...)ugrillować - ja ugrillowałam na grillu węglowym. Na talerzach ułożyć sałatę - ja dałam masłową, rukolę i roszponkę. Na sałacie ułożyć pokrojoną w paski paprykę, przekrojone na pół oliwki i pomidorki koktajlowe oraz pokrojoną w kostkę fetę. W wyniku układania powstała mi taka fajna kompozycja. Sos sałatkowy wymieszać z olejem i wodą, przed podaniem skropić sałatkę
Monia miesza i gotuje