Wstążki cukinii z pesto z roszponki

Wstążki cukinii z pesto z roszponki

Wstążki cukinii z pesto z roszponki

Szybki, proste i zdrowe danie. Wiosenny detoks na talerzu po zimowych sytych potrawach. Wiosną ma być lekko i kolorowo. 2 cukinie małe 3 pomidory suszone 5 pomidorków koktajlowych koper świeży olej pesto z roszponki: 1/2 opakowania roszponki 1 łyżka słonecznika 1 łyżka orzechów włoskich 2 łyżki startego parmezanu 1/3 szklanki oliwy z oliwek sól, pieprz 1 ząbek czosnku Cukinię myję i kroję w cienkie paski nożykiem do obierania warzyw. Wkładam do zimnej wody, następnie przekładam do wrzątku osolonego na trzy minuty... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wesoła kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.