polewa - 11092 przepisów (strona:64/740)

Rolada orzechowa 138

dłuższym brzegu, od którego będzie zwijana rolada ułożyć banany i zwinąć roladę.polewaCzekoladę i olej rozpuścić w kąpieli wodnej i dobrze wymieszać.Wierzchu rolady posmarować resztą kremu, polać polewą i posypać orzechami

Mix smaku
Kokosek 188

składnikiciasto kakaowe* 2 czubate szklanki mąki pszennej* 1 czubata szklanka cukru* 250g margaryny* 6 jajek* 1op. cukru wanilinowego (16g)* 12 łyżek mleka* 3 łyżeczki proszku do

Mix smaku
Karmelowe brownie 154

byś otrzymała spód i wierzch ciasta. Na spodzie rozsmaruj część karmelowego przełożenia, przykryj wierzchem i znów rozsmaruj resztę masy karmelowo-orzeszkowej. Z wierzchu posyp 100g orzeszków ziemnych i polej polewą karmelową. Wstaw do lodówki. Przed podaniem wyjmij ciasto na około 15 minut z lodówki, by nabrało temperatury pokojowej. Krój na małe kwadraciki. VOILA! Smacznego

Gotowanie to kochanie
Szalona czarnuszka czyli ciasto czekoladowe inaczej 240

pół szklanki cukru2 szklanki mąki tortowej1 szklanka czekolady w proszku lub nesquik kakaopół szklanki oleju1 łyżka proszka do pieczeniaszczypta soliszklanka ciepłej wodykilka kropel wódki lub likieru Polewa ciasta:4 łyżki mlekapół szklanki  czekolady w proszku lub nesquik kakao1 łyżka masłaszklanka cukruPrzygotowanie: Składniki: jajka, cukier, czekolada, mąka, a później woda, sól i proszek(...)pieczenia ubić w mikserze. Piec w piekarniku na 180C przez 50 minut. Forma na babkę z kominem. Składniki polewy zagotować w rondelku i utrzymać na ogniu przez ok. 5 minut, aż cukier się w pełni roztopi

Smaki Brazylii
Brazylijskie ciasto pomarańczowe 234

zakalcowate".Upieczone ciasto wykładamy z formy na paterę na ciasto. A teraz kolej na polewę. Aby przygotować polewę wyciskamy sok z pomarańczy i wlewamy na rondelka, który stawiamy na niskim ogniu. Dodajemy 3 łyżki cukru i mieszamy, aż nabierze konsystencji karmelu. Karmelem polewamy ciasto.Gotowe, a o to rezultat

Smaki Brazylii
Chatka Puchatka 633

lodówki. Szykujemy polewę. Masło rozpuszczamy w garnku z dodatkiem cukru, wody, kakao. Gdy cukier się rozpuści dodajemy 2 łyżki kawy i ekstrakt waniliowy. Mieszamy, nie dopuszczając do zagotowania. Polewę studzimy, polewamy naszą chatkę i posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy na godzinę do lodówki.Chatka Puchatka, czy chatka baby jagi – jakby nie nazwał – smakuje tak samo pysznie. Można wprowadzać swoje(...)modyfikacje przepisu, dając inne owoce, galaretkę… zamiast ciemnej polewy – białą. Możliwości jest bardzo wiele, a efekty będą zawsze pewne. To ciasto, sernik, deser – nie może się nie udać. Smacznego.Wydrukuj przepisThe post Chatka Puchatka appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Tort ajerkoniakowo ananasowy 225

miał równą powierzchnię (czyli „skórką” do środka”). Ponownie nasączamy sokiem i kładziemy kolejną warstwę kremu, tym razem też na boki. Tort wstawiamy do lodówki, a w tym czasie szykujemy polewę(...)Czekoladę łamiemy na kawałki, dodajemy masło, wodę i cukier. Wstawiamy do mikrofali na 30 sekund. Wyjmujemy, wstawiamy do miseczki z wrzącą wodą, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia składników. Przestudzoną polewamy nasz tort. Polewę na boki nakładałam pędzelkiem. Ozdobiony tort wkładamy na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc). Kwiaty z ananasa układamy przed podaniem. O ich przygotowaniu napiszę następnym razem

mojewypiekiinietylko
Sernik kokosowy z czekoladowym spodem i michałkowo-śliwkową polewą 216

utrzeć i dodać do masy, mieszając już całość łyżką. Masę serową przełożyć na spód.Piekarnik nastawić na 180 stopni i piec nasz sernik ok. 60 minut.Wyjąć, wystudzić.Polewa:Śliwki(...)drobno pokroić.Cukierki pokroić drobniej dać do rondla, do tego kremówkę i razem gotować na małym ogniu, aż całość się rozpuści. Dać śliwki, wymieszać.Na dobrze ostudzony sernik wylać polewę i wyrównać.Dać w chłodne miejsce i do zastygnięcia. Minimum ok. 2-3 godzin. Mój stał całą noc.Smacznego :DUwagi:*Można dodać więcej cukru do masy serowej bo nie wyszła

Moje pyszne gotowanie
Ciasto Snikers 523

ciasta krem karpatkowy (Delecta) II placek  ciastakajmak (puszkę można wstawić do garnka z wodą i chwilę podgrzać)wysypać na powierzchnie kajmakową orzeszki ziemne (drobno posiekane) polewa czekoladowa (3 łyki kakao(...)łyżki gorącej wody oraz 3 łyżki cukru pudru podgrzewać na wolnym ogniu przez ok. 3 min, zestawić z ognia dodać 2 łyżki masła/margaryny, wymieszać i polać jeszcze ciepłą polewą ciasto).  Ciasto wstawić do lodówki na noc do lodówki. Przechowywać w lodówce i jeść bez ograniczeń ....... ;-))))Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto "do góry nogami" 421

jajka 15 dag zmielonych orzechów włoskich 15 dag cukru 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Polewa kakaowa:14 łyżeczek wody 14 czubatych łyżeczek cukru130 g masła4 duże łyżki prawdziwego kakaoZaczynamy od przygotowania kruchego ciasta. Do mąki dodać cukier, miękką margarynę, żółtka, śmietanę i proszek(...)ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 50 minut w temperaturze 170°C. Po upieczeniu ciasto ostudzić, a następnie odwrócić je do góry nogami (fot.5). Przygotować polewę. Cukier z wodą ugotować do rozpuszczenia, dodać masło i kakao. Wymieszać. Jeszcze gorącą masą polać wierzch ciasta. Można je udekorować połówkami orzechów włoskich (fot.6). Ciasto wstawić do lodówki

Świat Ciasta
MuffinkiCzekoladowo Piernikowe z Powidłami Śliwkowymi 202

śliwkowych i na powidła drugą łyżkę ciasta. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Piekłam około 20 minut, jednak stopień wypieczenia muffinek sprawdzałam wykałaczką. Po upieczeniu i wystudzeniu muffinek, polewy rozpuściłam w kąpieli wodnej i białą polałam wierzch każdej muffinki, a deserową gorzką zrobiłam sobie takie wzorki :)SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Tort Sachera (Sachertorte) 168

Polewa:Cukier, wodę i połamaną czekoladę rozpuścić na parze, mieszając.Tort - finał:Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż, przełożyć podgrzaną marmoladą. Wierzch i boki tortu także posmarować marmoladą. Udekorować polewą i truskawkami Wstawić do lodówki.Tort Sachera

Bon Appetit Małgorzaty
Tort ala Sachera (Sachertorte) 201

proszkiem. Ciasto wlać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 24 cm. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 40 minut w temp. 170 - 180 stopni C. Polewa(...)Połamaną czekoladę rozpuścić  w kąpieli wodnej ze śmietanką oraz masłem i cukrem. Dobrze ze sobą wymieszaćTort - finał:Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż, przełożyć podgrzaną marmoladą. Całość toru udekorować polewą i truskawkami. Schłodzić w lodówce. spód smarujemy marmoladąmoja wersja tortu Sachera

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasto wiewiórka 3479

margaryną i bułką tartą. Pieczemy w 180 stopniach C przez 40-50 minut (do suchego patyczka). Polewa: czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem masła i śmietanki. Polewamy nią wystudzone ciasto, następnie posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasto Kruszynka / Niebo 12494

szklanki cukru pudru1 łyżeczka proszku do pieczenia1/3 łyżeczki amoniakuMasa jabłkowa:1 kg jabłek2 galaretki pomarańczowe1 łyżka masłaMasa orzechowa:1 kostka masła20 dag orzechów mielonych1 szklanka mleka3 łyżki cukru pudruDodatkowo:polewa kakaowaduża paczka herbatnikówSposób przygotowania:1. Z podanych składników na kruche ciasto, zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie połowy, wykładamy jednakowe blaszki i pieczemy w 180 st. C do zrumienienia.2. Robimy(...)stopniowo dodajemy zimne orzechy.4. Przekładamy ciasto od dołu:ciasto kruche-masa jabłkowa-ciasto kruche-masa orzechowe-herbatniki-polewa5. Można też pominąć warstwę herbatników i bezpośrednio na masę orzechową wylać polewę. Udekorować wedle uznania. Ja użyłam mielonych orzechów.Smacznego!!!*Ciasto robiłam w blaszce 24x36cm

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania