polędwiczki wieprzowe - 1763 przepisów (strona:33/118)

Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami. 169

Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami, to bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu danie. Można je zrobić w niecałe 20 minut, w trakcie gotowania ziemniaków, które będą dodatkiem do nich. Ważne aby nie dusić mięsa zbyt długo ponieważ polędwiczki ,,nie lubią " tego, robią się twarde. Do mojej potrawy dodałam sporo majeranku i mocno czuć  go w smaku sosu, jeśli(...)wcale. Polędwiczki z pieczarkami najlepiej podawać z gotowanymi ziemniakami lub kaszami. Dobrym dodatkiem do nich są ogórki kiszone, ogórki konserwowe lub sałatka z marynowanych warzyw. Składniki: 500 dkg polędwiczek wieprzowych 200 dkg pieczarek 1 mała cebula 1 płaska łyżeczka suszonego majeranku 1 łyżka gęstej śmietany 22 % 2 płaskie łyżeczki mąki (opcjonalnie) 1 szkl. mocnego bulionu 1 łyżka oleju

Codziennik Kuchenny
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE PIECZONE Z JABŁKAMI I CEBULĄ 63

zobaczyć wykonanie dania krok po kroku -->  kliknij tutaj Zapraszam Was również do obserwowania mojego konta na  Instagramie  -->  kliknij tutaj Składniki: * około 500 g polędwiczki wieprzowej * 3 jabłka * 1 cebula * 100 ml wody * 3 ząbki czosnku * sól, pieprz czarny do smaku * pół łyżeczki suszonej kolendry (użyłam  Skworcu ) * olej do smażenia Wykonanie: Polędwiczkę wieprzową rozkroić

Zrób to smacznie
Kotleciki z polędwiczki. 205

Polędwiczka wieprzowa to bardzo wdzięczne mięso, chude i delikatne. Można je przyrządzać na wiele sposobów. Kotleciki z dobrze zamarynowanego mięsa są naprawdę pyszne i kruche. SKŁADNIKI: 2 polędwiczki wieprzowe 2 łyżki mąki przyprawa do wieprzowiny sól, pieprz, 3 ziarenka jałowca, majeranek oliwa z oliwek masło klarowane WYKONANIE: wszystkie przyprawy rozgniatamy w moździerzu, mieszamy z oliwą z oliwek(marynata), mięso

Kuchnia Beaty
Polędwiczki pod panierką 159

Polędwiczki wieprzowe pod pierzynką z mascarpone(...)posypane panierką z bułki i parmezanu, to idealna potrawa na Świateczny czy okazjonalny obiad. Mięso nie jest wyschnięte, a połaczenie z delikatnym mascarpone smakuje rewelacyjnie, polecam. Składniki: 2  polędwiczki wieprzowe 700 g Marynata: 1 łyżka jasnego sosu sojowego 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka płynnego miodu  1 łyżka oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę

Gosia gotuje
Eskalopki z polędwiczek wieprzowych w pikantnym sosie pomidorowym 125

Dziś na moim stole zawitały polędwiczki wieprzowe. Przygotowałem je w pikantnym sosie pomidorowym co nadało im wyrazistego smaku. Sos przygotowałem ze świeżych pomidorków koktajlowych. Gdyż inne pomidory w tym okresie nie mają już wyrazistego smaku i zapachu jak te które kupowaliśmy kilka miesięcy temu na straganach i w warzywniakach.  Danie nie wymaga dużego nakładu pracy i nie jest(...)nadaje się na spotkania rodzinne i towarzyskie. Pozdrawiam i zachęcam do czerpania inspiracji. Czas przygotowania: 90 min Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 17,00 zł SKŁADNIKI: 300 g polędwiczki wieprzowej świeże pomidory ( ja użyłem w 90% pomidorków koktajlowych) 1 cebula 3 ząbki czosnku 5 średnik ziemniaków 1/2 koncentratu pomidorowego świeży rozmaryn świeża bazylia suszona papryczka peperoncino oliwa z oliwek

kulinarnyJa
Risotto pieczarkowe z polędwiczkami na zielono 156

Risotto czyli ryż z dodatkami na patelni przygotowany, stopniowo bulionem podlewany.   Lubię to danie bo ryż można łączyć z dowolnymi składnikami i rozkoszować się nowymi smakami. Polędwiczka wieprzowa, jest delikatna, wyjątkowa, i po kilku minutach do zjadania jest gotowa. Zioła, przyprawy, olbrzymią rolę w daniach odgrywają, bo smaku całości dodają. Odpowiednio skomponowane, nawet najprostsze danie potrafią zaczarować(...)zaskakuje i dzięki odpowiednim dodatkom świetnie smakuje.  Składniki: marynata: 3 łyżki oleju rzepakowego, 1 płaska łyżeczka świeżo mielonego pieprzu czarnego, 1 łyżka Vegety Natur z koperkiem , ponadto: 1 polędwiczka wieprzowa ok. 0,5 kg, 500 g białych pieczarek, 3 cebule dymki (ze szczypiorkiem), 4 łyżki oleju rzepakowego, 500 g ryżu risotto, 1 łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu, duży pęczek świeżego

Moniki Smakołyki
Polędwiczki wieprzowe z sałatką z pieczonych buraczków 185

Składniki: 1 średniej wielkości polędwiczka wieprzowa 3- 4 buraki 1 czerwona cebula 8 łyżek sosu sojowego 8 łyżek czerwonego octu winnego pieprz słodka papryka 5 łyżek miodu 2 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: polędwiczkę myjemy, osuszamy, oczyszczamy z białych błonek, kroimy w plasterki o grubości ok 1 cm cebulę obieramy, kroimy w plasterki buraki gotujemy, obieramy ze skórki, kroimy

Luźna Kuchnia
Noodle z polędwicą wieprzową i brokułem 139

bucatini ª       2 ząbki czosnku ª       1 cm imbiru ª       ok. 300g polędwiczek wieprzowych  ª       1 brokuł ª       2 łyżki ciemnego sosu sojowego ª       1 łyżka oliwy(...)oraz wstawienia brokułu (podzielonego na różyczki, łodygi nie używamy) do wody i zagotowania – różyczki gotujemy al. dente, czyli ok 7 – 10 minut. Zaraz po tym zabieramy się za krojenie polędwiczek w bardzo cieniutkie plasterki. Siekamy czosnek oraz imbir i dodajemy do polędwiczek, które marynujemy też w sosie sojowym i oliwie . Wstawiamy makaron i zaczynamy rozgrzewać patelnię. Mięso smażymy partiami

Bazując na smaku
Polędwiczki w sosie z kurkami 101

Polędwiczki w sosie z kurkami Dziś na obiad polecam, bardzo proste w przygotowaniu a zarazem smaczne, soczyste mięso z polędwiczek wieprzowych w aromatycznym sosie z dodatkiem grzybów kurek. Danie rozpływa się w ustach, idealnie do tego pasują kopytka lub kluski śląskie. 8 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: ·        2 polędwiczki wieprzowe

Kulinarna Chwila
Przepis na… – Minestra maritata świąteczne danie z Neapolu 197

300 gr boczku 100 gr salami bazylia, ostra papryczka 100 gr tartego sera sól, pieprz Smażymy boczek pokrojony w drobną kostkę, przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Dodajemy polędwiczkę wieprzową. Gotujemy około 90 minut, po czym wyciągamy mięso. Warzywa pokrojone na dowolne kawałki wrzucamy do garnka, następnie dodajemy salami. Po około kwadransie dodajemy bazylię i ostrą papryczkę. Doprawiamy solą

Bon Ton Italia
Polędwiczki w sosie ketchupowym 320

większość z Was szykuje coś "konkretnego". W ciągu tygodnia nie ma czasu żeby przygotować prawdziwy obiad :) Dziś zaproponuję Wam, bardzo prosty przepis, który możemy przygotować dzień wcześniej. Ja zrobiłam polędwiczkę wieprzową ale równie dobrze smakuje karkówka. Jest to dziwna kombinacja, ale zaręczam że bardzo smaczna. Chyba chodzi o to żeby nie było standardowo :) A więc będziemy potrzebować: 1kg karkówki, polędwiczki

Olikowa kuchnia
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W SOSIE WŁASNYM 184

odrobiną mąki wymieszanej z zimną wodą. Pamiętajmy jednak, że po ostudzeniu i w następnym dniu, sos jeszcze zgęstnieje. Nie wsypujmy więc za dużo mąki na raz.  Zamiat polędwiczki wieprzowej możecie użyć lekko rozbitych plastrów schabu i odpowiednio wydłużyć czas duszenia (do ok. 1 godziny) w razie potrzeby uzupełniając ilość bulionu lub wody.  Jako dodatek świetnie sprawdzi się puree(...)batatów i słodkiego sosu chili lub kasza gryczana.  SKŁADNIKI / 4 porcje 1 polędwiczka wieprzowa (ok 300 g) 1 cebula drobno posiekana 2 ząbki czosnku starte na tarce 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 łyżki sosu sojowego 25 g masła 2 łyżki oliwy gorący bulion lub woda PRZYPRAWY : 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku,  2 łyżeczki

cool and minty
Polędwiczka w suszonymi pomidorami i oliwkami 218

słońcu, nawet w Polsce można takie zrobić-są pyszne, sprężyste i smakują jak milion dolarów. Do tego oliwki, łatwiej o smaczniejszy duet? SKŁADNIKI: (2-4 porcje) 1 ładna, szeroka polędwiczka wieprzowa ok.10 kawałków pomidorów suszonych ok.20 oliwek 1 mała cebula 2-3 ząbki czosnku sól pieprz świeży rozmaryn odrobina oleju PRZYGOTOWANIE: Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem,odcinamy tłuszcz i błonki(...)Kroimy na plastry ok.2 cm. Każdy plaster lekko rozbijamy dłonią-solimy, pieprzymy. Cebulę i czosnek bardzo drobno kroimy. Na tłuszczu przesmażamy cebulę, chwilkę później czosnek, następnie kładziemy mięso. Polędwiczka wieprzowa nie wymaga długiej obróbki termicznej, dlatego krótko obsmażamy ja z dwóch stron. Dodajemy suszone pomidory, pokrojone oliwki, posiekany rozmaryn i leciutko podlewamy wodą. Chwilkę smażymy-gotowe. U mnie do podania

Kopystką po garach
Polędwiczki w sosie jogurtowo musztardowym 162

Polędwiczki wieprzowe to bardzo delikatne i proste do przyrządzenia mięso. Trzeba tylko przestrzegać podstawowych zasad: pamiętajcie o usunięciu białej błony, w przeciwnym razie mięso będzie łykowate, obsmażmy przed duszeniem na gorącym tłuszczu, aby zamknąć w mięsie wszystkie soki i nie poddawajmy długiej obróbce termicznej, bowiem mięso stwardnieje. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject(...)m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Teraz można przystąpić do przepisu :)  Składniki: - dwa pasy polędwiczek wieprzowych (1/2 kg ) - po pół papryki czerwonej i żółtej - cztery młode cebulki wraz ze szczypiorem -100 g masła -olej - sól - pieprz kolorowy Na sos: -1 łyżka maki pszennej - 100 ml mleka

Kulinarne przemyslenia
Kolorowe szaszłyki z polędwiczką 142

pełna warzyw i mięsa. Wystarczy nam pół h w piekarniku i gotowe Co nam trzeba? na ok 15 szaszłyków 2 młode cukinie 3 czerwone papryki 3 cebule 1 duża polędwiczka wieprzowa – ok 500g sól, pieprz kolorowy długie wykałaczki Oliwa Robimy! Cukinie myjemy i kroimy w krążki i pół krążki Paprykę obieramy i kroimy w szeroką kostkę Cebulę kroimy w kostki

Latosiowydom