pomarańczą Buraczki tarte Farfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiem Gęsta jarzynowa z brukselką Koktajl pomarańczowy z marchewką i sałatą Kuskus z pomarańczą i marchewką z jogurtem i miodem Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Surówka z marchewki z czarnuszką Surówka z marchewki
Moja smaczna kuchniasmażonych bez obtoczenia w mące. I to jest w nich fajne :) Najlepiej do ziemniaków przygotowywanych w ten sposób użyć odmiany Irga albo Irys. Przygotowałam je do tych roladek z polędwiczek wieprzowych . Chrupiące ziemniaki średniej wielkości ziemniaki odmiany Irga, Irys (po 2-3 sztuki na osobę) kilka łyżek mąki sól olej do smażenia w głębokim tłuszczu (co najmniej 6 cm głębokości
Posadzone i zjedzoneprzygotowania 2 porcji potrzebujemy: – 5-6 ziemniaków – 1 polędwiczkę wieprzową (możecie oczywiście zastąpić kurczakiem czy np ulubioną kiełbaską) – 1 cebula – 1 słoik groszku – 1 słoik czerwonej fasoli – 1 słoik kukurydzy – koncentrat pomidorowy – przyprawy: sól, pieprz, tymianek, cząber, ostra papryka opcjonalnie: ser do zapieczenia (na wierzch) Ziemniaki obieramy, kroimy w cienkie plastry, myjemy
Szybko Tanio Smacznierumuńskiej „Ciorba do perisuare” na zakwasie z klopsikami. Oba doświadczenia bardzo pozytywne – choć mój mąż twierdził że jadał lepsze rybne zupki wiele razy. Na danie drugie poprosiliśmy o polędwiczki wieprzowe podane z kurkami i interesującymi marchewkowymi kopytkami oraz polędwicę z dorsza serwowaną z kaszą kuskus na sposób portugalski. Bardzo smaczne. Jeśli do tego dodamy miłą obsługę i dobre tempo
Smaki Ewyboczkiem Pizza z papryką i czarnymi oliwkami Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Podpłomyki z hummusem i chrupiącą cukinią Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Ratatuja z bobem Ratatuja z soczewicą Ravioli z semoliny z ricottą Razowa grzanka z pomidorem, bobem i świeżymi
Moja smaczna kuchniakaszą jęczmienną Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pieczone warzywa z czarnuszką i czosnkiem Pikantna wieprzowina w pomidorach Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Ratatuja z bobem Ratatuja z soczewicą Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami
Moja smaczna kuchniapołowy cytryny na czczo. 20 - 30 minut przed śniadaniem. Trzeciego dnia jemy lekkie posiłki - pieczywo pełnoziarniste z twarogiem, sałatka wielowarzywna polana oliwą, duszone klopsiki drobiowe w warzywach lub gotowana polędwiczka wieprzowa. Następne dni - zaczynamy od wody z cytryną, a wszystkie inne posiłki powinny być już normalne, lecz lekkostrawne (bez zawiesistych sosów, tłustych mięs typu pieczeń z karkówki, ciast z kremem
Posadzone i zjedzonezdrowa, sycąca, pachnąca pietruszką i miętą. Nadaje się do spożycia zaraz po przygotowaniu. Może służyć jako dodatek do mięs z grilla oraz gorących dań z piekarnika. U mnie - do polędwiczek wieprzowych a’la Wellington . Sałatkę tę podaje się w sposób klasyczny, m.in. w Libanie i Syrii, w miskach wyłożonych liśćmi sałaty rzymskiej, udekorowaną ćwiartkami limonki. Gorąco polecam i życzę smacznego
mojewypiekiinietylkoserwowanych ostatnio przepisów. Po słodkich deserach i przekąskach pora na żelazo i sporą ilość kalorii. Poznajcie polędwiczki z bazyliowym pesto. Liczymy na długą i owocną „znajomość” 30 min składniki: polędwiczka wieprzowa 200 g sól pieprz majeranek oliwa z oliwek 2 łyżki masła krzaczek bazylii parmezan 1 pomidor malinowy 1 mozzarella (kulka) wykonanie: Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na interesujące
Ania i Marcin gotująrybą był niezjadliwy, ten z kurczakiem był ok, ale żadna rewelacja - widać to nie moje smaki :D W czerwcu udało mi się opublikować 14 przepisów: Dania obiadowe: Polędwiczki wieprzowe z purée z batatów i glazurowanymi w miodzie marchewkami Jajka sadzone w papryce, purée z batatów i szparagi Gulasz wieprzowy z suszonymi pomidorami Makaron "3 sery" Zupa pomidorowa z serowymi grzankami
Cooking Monsterpierwszy ogień poszła cieciorka i pomidory. A że za oknem ciepło, wolnowar okazał się najwygodniejszy. Danie idealne na ciepłe dni. Lekkie i robi się właściwie samo :) Drugiego dnia dodałam polędwiczkę wieprzową pokrojoną w cienki plastry i podsmażoną na oliwie. Ale i bez mięsa było smacznie. Roszponkę można zastąpić szpinakiem - użyłam tego co akurat miałam w lodówce. składniki 2 łyżki
Stare Garypomidorach z orzechami włoskimi Pełnoziarnista kanapka z jajkiem sadzonym, kalafiorem i pomidorem z ziołami Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pikantna wieprzowina w pomidorach Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Sałatka z kolorowymi pomidorkami Surówka z kapusty z pomidorem w jogurcie Zgrzewane kanapki
Moja smaczna kuchniaRosół z kury Flaczki sojowe z jajkiem gotowanym na twardo Krem z boczniaków 2. Pierś z kurczaka po królewsku z młodymi ziemniakami Polędwiczki wieprzowe duszone w powidłach tu Łosoś pieczony w ziołach z pieczonymi ziemniakami tu Sałatki : Sałatka a'la caprese po polsku TU Przepyszna sałatka z selerem naciowym
pieprzny smaczekDzisiaj na blogu mięsna propozycja, a mianowicie polędwiczki w aromatycznym sosie gulaszowym - z papryką i pieczarkami. Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 2 czerwone papryki 30 dag pieczarek kilka suszonych prawdziwków bądź podgrzybków łyżka słodkiej papryki w proszku, kilka kuleczek ziela, 2 listki laurowe, 2 łyżeczki mielonego i 1 łyżeczka całego kminku, sól, pieprz łyżka
Czerwień i błękit