~pieczona migdałowa owsianka ze śliwkami i płatkami migdałów ; herbata choco-chili ~
breakfast of dreamsSkładniki: -500 g płatków owsianych -120 g oleju kokosowego(lub 200 g masła) -2 jajka -1/2 szklanki cukru brązowego(ja użyłam ksylitolu) -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 szklanka mąki orkiszowej(2000) -odrobina olejku(nie trzeba) -ewentualnie 3 łyżki sezamu Przygotowanie: 1. Roztapiamy tłuszcz, ubijamy jajka z cukrem i dodajemy do tego resztę składników. 2. Mokrymi dłońmi formujemy kulki
Smaczne ZdroweSkładniki: 3 szklanki płatków owsianych 0.5 szklanki otrębów pszennych 200g co kto lubi: pestki dyni, słonecznik, rodzynki czekolada 0.5 szklanka cukru pudru 1 szklanka mąki pszennej masło 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody Wykonanie: Ucieramy mikserem masło + cukier+ jajka +mąka, soda i proszek. Dodajemy resztę składników. Ciasto wychodzi dosyć
Czerwona Porzeczkabędziecie mieli mnóstwo energii na trening. Ja osobiście uwielbiam biegać po takim śniadaniu, mam mega speeda ;-))) SKŁADNIKI : - 100ml wody - 100ml mleka 3,2% - 2 łyżki płatków jęczmiennych - 1 łyżka płatków owsianych - 1 jajo W rondelku zagotuj wodę z mlekiem, dodaj płatki, zmniejsz ogień na minimum. Gotuj 10 minut. W kubku roztrzep jajko, wlewaj cieńkim strumieniem na gotującą się masę
SMYKWKUCHNIgotowego zakwasu w butelce? Chyba nie... :-) Gorąco zachęcam Was do nastawienia własnego, domowego zakwasu na żurek ! Można go zrobić na wiele sposobów - z mąki razowej, żytniej, nawet z płatków owsianych i właśnie zakwas, który Wam proponuję jest zrobiony z płatków. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćSzybki i pożywny sposób na śniadanie. Zastępuje gotowe słodkie płatki śniadaniowe. Polecam na dobry początek dnia! function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp']; for(var i = 0, len = versions.length; i var url='http://cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://coolinarnie.pl/2015/03/16548/sniadaniowa-jaglanka&blog=http://coolinarnie.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(...)Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('710803688609a390426fb2cdd8736ec2').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Śniadaniowa jaglanka Drukuj przepis Składniki 1 torebka kaszy jaglanej (100g) mleko (krowie lub roślinne np. owsiane) garść rodzynek garść płatków migdałów łyżka amarantusa ekspandowanego szczypta cynamonu listonic_name = "Śniadaniowa jaglanka (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "1 torebka kaszy jaglanej (100g) mleko (krowie lub roślinne np. owsiane
CoolinarniePLNocna owsianka bez gotowania. Płatki zalewamy jogurtem mieszamy i wstawiamy na noc do lodówki. Rano dodajemy owoce i zajadamy się. 8 łyżek płatków
Moje domowe kucharzenieOwsiane batony bananowo-orzechowe z orzeszkami, daktylami i jagodami goji;jogurt naturalny *z masłem orzechowym
More food, love and dreamsZdrowe ciasteczka, w których poziom słodkości zależy jedynie od ilości dodanych owoców suszonych. Warte wypróbowania :) Składniki: - 3 banany - 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych - 1 garść suszonych moreli - 1 garść suszonej żurawiny Przygotowanie: Banany obieramy i rozdrabniamy na papkę, dodajemy płatki i pokrojone drobno morele oraz żurawiny. Wszystko razem mieszamy. Z masy formujemy ciastka i pieczemy w 180 C przez
Zainspirowana w kuchniokoło 5 łyżek cukru 2 łyżki bułki tartej około 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej (opcjonalnie) Kruszonka: ½ szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki brązowego cukru 60 g roztopionego masła 1/3 szklanki płatków owsianych 1 opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki zmielonych migdałów 2 garście płatków migdałowych szczypta gałki muszkatołowej i cynamonu Przygotowanie: Ja swoje ciasto przygotowuję za pomocą miski blendera z nożami
Mania Gotowaniawięcej ;-)) SKŁADNIKI dla 1 osoby: - 100 ml wody -120 ml mleka 3,2% - 1 słodzik - 1/2 banana - 1 łyżka płatków jęczmiennych instant - 1 łyżka płatków górskich - 1 łyżka płatków owsianych instant - łyżeczka miodu ekologicznego eukaliptusowego W rondelku zagotuj mleko z płatkami, zmniejsz ogień do minimum. Gotuj 13 minut. Banana pokrój na plastry dodaj do masy, gotuj 1 minutę. Przełóż
SMYKWKUCHNItortownicy ( przy pomocy wałka ), uformować rant wysokości 4cm Na ciasto wylać masę serową. Ułożyć owoce. Kruszonka owsiana: 3 łyżki pozostawionego wcześniej ciasta 4 łyżki cukru 0,5 szkl. płatków owsianych Wszystko połączyć, rozkruszając w palcach. Kruszonką posypać wierzch ciasta. Piec w 170 stopniach około 60 minut. Smacznego
kolorowotorcikowokuszący. Z delikatną, chrupiącą kruszonką owsianą, jak i na owsianym spodzie. SERNIK DYNIOWY Z KRUSZONKĄ I SPODEM OWSIANYMI. na blaszkę 21 x 30 cm spód i kruszonka: 600 g płatków owsianych błyskawicznych kostka margaryny ( wyjąć na 10 minut przed przygotowaniami ) 150 g kwaśnej gęstej śmietany 18 % 3 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki cukru masa serowo-dyniowa
W kuchni Karmel-itkipochrupania - zrobiony ! OWSIANE CIASTECZKA Składniki: 1 szkl. mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 kostki margaryny, 3 jaja, 3/4 szkl. cukru, 1 łyżka śmietany, aromat migdałowy, 3,5 szkl. płatków owsianych, ulubione bakalie, ziarna i dodatki Wykonanie: Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia, dodać tłuszcz, posiekać nożem, dodać żółtka, cukier, śmietanę, aromat migdałowy, płatki i bakalie. Wymieszać. Białka ubić
kolorowotorcikowoJeśli znudziły Wam się gotowe mieszanki płatków, doskonałym pomysłem na... Artykuł DOMOWA GRANOLA ORZECHOWA pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEpołączeniu z mlekiem waniliowych daje mieszankę wprost obłędną... Takie batoniki rewelacyjnie sprawdzą się jako element drugiego śniadania czy to w szkole czy w pracy :-) SKŁADNIKI po 3 łyżki płatków pełnoziarnistych: owsianych, orkiszowych, pszennych i jęczmiennych po 2 łyżki kakao, mielonego siemienia lnianego, miodu 4 łyżki otrąb granulowanych (obojętnie jakich) 1/2 szklanki mleka sojowego waniliowego 1 jajko Płatki, siemię, kakao
Czary - gary w kuchniżywność" często zrobione jest właśnie z mąki pszennej zmieszanej z mąką z prosa. Mąka owsiana , nie jest tak łatwo dostępna, ale jest prosta do przygotowania wystarczy zmielić płatki owsiane. Dodana do pszennej mąka owsiana przydaje pieczywu aromatu i wartości odżywczych oraz nadaje mu bardziej interesującą konsystencję. Mąka żytnia , była najczęściej używaną mąką w Europie Wschodniej i Środkowej
NaKońcuJęzykazłość okazało się, że jest strasznie zimno. Nie miałam najmniejszej ochoty na zimną owsiankę. Dlatego moją podgrzałam przez 2 minuty i była doskonała na zimny dzień. Składniki: 3 łyżki płatków owsianych 4 łyżki zaparzonej kawy ok 150 ml mleka owoce do podania Wykonanie: Płatki wkładamy do szklanki (lub słoika). Zalewamy kawą i dopełniamy szklankę mlekiem. Całość dokładnie mieszamy. Jeżeli używamy
Sto kolorów kuchni