Aby tradycji stało się zadość na Tłusty Czwartek przydałoby się coś tuczącego przygotować ;) Jeśli obawiacie, że smażenie pączków to czynność, która może Was przerosnąć to polecam
Smakołyki AsiSKŁADNIKI: 4 jajka 400 g werka wiejskiego 3 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka proszku do pieczenoa 6 łyżek mąki Szczypta soli 1 łyżka oleju olej do
Gotowanie PatkiOmlet na słodko to wspaniały pomysł na śniadanie - szybko, smacznie, masa możliwości do kombinowania, bo dodatkiem może być wszystko co chcemy i lubimy: owoce, dżemy, kremy
Kolorowy PrzepisownikDziś dzień naleśnika, więc przedstawiam prosty przepis na niego z serem. Naleśniki wychodzą lekko chrupiące, a zarazem delikatne. Przepis na biszkoptowe naleśniki znalazłam jakiś czas temu
Ewusiowe SmakiBar dzo szybkie w wykonaniu, smaczne, w zastraszającym tempie znikające z talerzy i bez glutenu. Można je bez problemu po dawać dzieciom. Smakują też dorosłym. Bar
ChilliJemyNaleśniki są wdzięcznym i szybkim daniem, które można podawać w setkach wariacji, między innymi w postaci zapiekanki przekładanej dużą ilością warzyw. W ten sposób udaje się
Even Better FoodJeden z moich ulubionych sposobów na wykorzystanie, pozostałych z obiadu, gotowanych ziemniaków. Pyszne placki, bardzo proste i szybkie. Tym razem zajadaliśmy je z sosem tzatziki. składniki
babka w formieCenne informacje, które warto "wbić sobie do głowy" :) Tworząc "przydasia" na temat orkiszu sama dowiedziałam się o kilku właściwościach, o których nie miałam pojęcia... Dlatego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comCenne informacje, które warto "wbić sobie do głowy" :) Tworząc "przydasia" na temat orkiszu sama dowiedziałam się o kilku właściwościach, o których nie miałam pojęcia... Dlatego
Szczęśliwa kuchniaSkładniki – porcja dla jednej osoby: 1 placek pszenny, łyżeczka masła, 1 jajko, plaster sera żółtego, 2 plastry pomidora, liść sałaty, sól, pieprz. Krok 1 Na
Coś bym zjadłaRacuchy- przysmak dzieciństwa. Uwielbiałam, gdy mama robiła je na obiad bo traktowałam je jak deser...a jakie dziecko nie lubi deseru na obiad 😉 Od tego czasu
Kuchnia MagdaLeny