różne fazy z jedzeniem. Miewam okresy, w którym jadam tylko sery, a potem wędlinę. Czasem jest też tak, że mam ochotę na coś innego, więc robię pasty lub placuszki. Te pierwsze mogą stanowić doskonały zamiennik wędlin i być urozmaiceniem zwykłego śniadania czy kolacji. Z kolei, gdy mają mnóstwo dodatków lub są kolorowe, tym bardziej zjada się je ze smakiem
Fabryka pomysłówTeraz eksperymentuję w kuchni na zasadzie, co dodać do garnka. A wy czego nie znosiliście jeść jako dzieci, a co było Waszym specjałem? Natomiast zupa z dyni lub placuszki dyniowe (te też zamierzam Wam kiedyś pokazać, póki sezon dyniowy trwa) to rarytasy, których nie miałam okazji zrobić już x czasu, więc postanowiłam powrócić do tego, co wywoływało uśmiech
Fabryka pomysłówDzisiaj znów pozostaję w jesiennym klimacie i przedstawiam Wam wcześniej zapowiadane w wersji słodkiej – migdałowe placki dyniowe. Placuszki przeważnie kojarzą się nam z leniwym weekendowym śniadaniem, u mnie jednak gdy czas nie pozwala mi na dłuższe przebywanie w kuchni zastępują obiad. Tak i tym razem jadłam je jako słodki obiad z mleczną zupą dyniową ( klik ) na pierwsze. Na drugie podałam
Fabryka pomysłówBardzo lubię różnego rodzaju kotlety ziemniaczane i z przyjemnością testuję różne opcje. Moimi ulubionymi są chyba te z jajkami albo z tuńczykiem. Choć wydawać by się
Smaki Na TalerzuKrokiety z cukinią i mozzarellą Chrupiące i przepyszne krokiety, wypełnione pełną słońca, soczystą cukinią i ciągnącym się serem mozzarella. Prawdziwy raj dla podniebienia. Krokieciki polecam podać
Blog z ApetytemJesień to idealny czas, aby cieszyć się smakiem dyni – warzywa, które nie tylko zachwyca swoją wszechstronnością w kuchni, ale także dostarcza mnóstwo wartości odżywczych. Dynia jest
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Naleśniki wiejskie z kiełbasą i cukinią Wytrawne naleśniki zapiekane z serem i pysznym farszem, to jeden z naszych ulubionych obiadów. Robi się je szybko i sprawnie
Blog z ApetytemNaleśniki po grecku Ten farsz to prawdziwa petarda! Coś pysznego. Naleśniki możemy zapiekać w piekarniku, lub na patelni pod przykryciem. Łatwe, szybkie i naprawdę pyszne danie
Blog z ApetytemMój ulubiony przepis na gofry tym razem w nieco innym wydaniu – zamiast oleju, dałam roztopione masło, zamiast zwykłej wody, wodę gazowaną, oraz zmieniłam nieco sposób
Smaki Na TalerzuKrokiety z cukinią i mozzarellą Składniki: ok 5-6 naleśników PRZEPIS TUTAJ + ciasto naleśnikowe do panierowania 1 szklanka bułki tartej Farsz: kawałek pora (ok
Blog z ApetytemKotleciki jajeczne to fajna baza do przygotowania bezmięsnego obiadu. Chyba najczęstszym wyborem są te z dodatkiem pieczarek ( TUTAJ przepis), ale fajnie od czasu do czasu spróbować
Smaki Na TalerzuNaleśniki trójkąciki smażone z pieczarkami i serem Danie bezmięsne, ale bardzo syte i treściwe. Oczywiście dla miłośników mięsnych obiadów, nic nie stoi na przeszkodzie, aby do
Blog z ApetytemPrzepis na te gofry zapisałam do swojego zeszytu już dosyć dawno temu. Nie ukrywam, że najbardziej lubię przepis na gofry chrupiące – one niezaprzeczalnie są
Smaki Na TalerzuNaleśniczki z grillowanym kurczakiem i cukinią Danie to łączy w sobie wszystko co lubię najbardziej: rumiane naleśniczki, soczyste mięso drobiowe i pyszną grillowaną cukinię. Wszystko to
Blog z ApetytemJabłka w chrupiącym cieście jogurtowym Banalnie proste i nieziemsko pyszne. Soczyste krążki jabłek obsmażone w delikatnym cieście jogurtowym. Chrupiące z zewnątrz i aksamitnie mięciutkie w środku
Blog z Apetytem