placki - 22990 przepisów (strona:869/1533)

FIT RAZOWA PIZZA NA ZIMNO Z SERKIEM I WARZYWAMI 144

obsypania METODA: Ciasto; wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać łyżką a następnie zagnieść ciasto. Przykryć folią i odstawić na 1 godzinkę. Po tym czasie ciasto rozwałkować na cienki okrągły placek. ( Można odcisnąć duży talerz, aby pizza wyszła równa ) Przełożyć na blachę i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 10-15 min. Wierzch: warzywa umieścić w parowarze

Kuchnia Paulettes
PIZZA NA CIENKIM CIESCIE ( NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO ) 177

łyżką. Zagnieść ciasto.Powinno być elastyczne. Wsadzić do woreczka i wstawić do lodówki na 1-2 godziny, aby wyrosło. Po tym czasie ciasto jeszcze raz zagniatamy i rozwałkowujemy na niegruby placek do 5 mm. Wykładamy na przygotowaną formę i odstawiamy jeszcze na 15-20 min. Następnie na pizzę wykładamy ulubione składniki i zapiekamy w piekarniku nastawionym na 200 stopni

Kuchnia Paulettes
Świąteczny makowiec 1453

ścierką i odstawiam w ciepłe miejsce na 55 minut . Po tym czasie kiedy ciasto nam ładnie wyrosło , dzielę na dwie części , jedną wykładam na podsypaną stolnicę i rozwałkuję na placka o grubości 1 cm i wykładam połowę masy makowej , następnie zwijam w roladę i przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia , z drugim kawałkiem ciasta tak samo postępuje

Mój Smak
Ciasto z figami i daktylami 270

Migdały upraż na suchej patelni, ostudź i zmiel. Z masła, mąki, zmielonych migdałów i cukru uformuj kruszonkę rozcierając składniki między palcami. Wstaw kruszonkę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkuj na placek wielkości dna formy plus 2 cm na brzegi. Rozsmaruj dżem i poprzetykaj pokrojone daktyle. Przykryj kruszonką i migdałowymi płatkami. Wstaw ciasto do nagrzanego na 175ºC piekarnika nastawionego na termoobieg

codojedzenia
Serowe przysmaki 150

cukier puder do posypania ciastek mąka do podsypywania ciasta Przygotowanie: Wszystkie składniki wrzucamy do miski i wyrabiamy ciasto - będzie dość "luźne". Blat i wałek posypujemy mąką - robimy placek o grubości ok. 1 cm. Wykrawamy ciastka za pomocą szablonów (u mnie gwiazdki i choinki). Pozostałą część ciasta (ścinki), która zostanie po wycinaniu, zagniatamy i ponownie rozwałkowujemy - wycinamy kolejne sztuki

Alutka-Gotuje
Placki ziemniaczane 116

Dziś przepis na tradycyjne, chrupiące placki ziemniaczane. Muszę przyznać, że jest to jedno z moich ulubionych dań. Można je jeść solo lub podać jako dodatek do gulaszu. Najlepiej smakują świeżo usmażone, prosto z patelni. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Ciasto Ferrero Rocher 795

temperaturze ok. 17 5 stopni przez ok. 45 minut (lub dłużej - do suchego patyczka). Na wierzchu ciasta powstanie wybrzuszenie, dlatego aby się go pozbyć - tuż po upieczeniu przewracamy placek do góry dnem. Za pomocą noża obkrawamy brzegi i wyjmujemy z formy. Studzimy. Masa: Kremówkę ubijamy na sztywno, a następnie dodajemy fix. Nutellę chwilę miksujemy, a następnie delikatnie łączymy

Słodka Strona
Ciasto Marysieńka wg siostry Anastazji 879

Budyń odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć na puch,dodawać po łyżce zimnego budyniu cały czas miksując. Przekładamy ciasto Na ciemny biszkopt nałożyć połowę kremu i rozsmarować. Nałożyć na to placek orzechowy i rozsmarować drugą część kremu. Na górę położyć drugi biszkopt.  Wierzch ciasta posmarować polewą czekoladową i dowolnie udekorować

Kolorowa kuchnia Elki
Pierniczki 175

miękkie masło i jajo. Wyrobić ciasto, aż będzie gładkie i jednolite. (Ja wyrabiam ciasto mikserem, przy pomocy haka do ciasta drożdżowego). Wyrobione ciasto rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy na placek o grubości około 0,5 cm i wykarawać foremkami pierniczki. Pierniczki układać na blasze (najlepiej od piekarnika) wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni (środkowa

Gospodyni Miejska
PIZZA Z SOSEM DYNIOWYM I JARMUŻEM (BEZ DROŻDŻY I GLUTENU) 178

drobnych oczkach wegański ser żółty. Wykonanie: ciasto:  Mąki mieszamy z solą i oregano, dodajemy olej i wodę i zagniatamy ciasto. Wałkujemy na papierze do pieczenia na płaski placek. Wykładamy wraz z papierem na formie. Ewentualnie palcami dogniatamy ciasto dopasowując do kształtu formy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 minut. sos: Wszystkie składniki na sos blendujemy

Jeść, by żyć w zdrowiu
Puszysty owsiany omlet z ricottą 197

miski dolewamy mleka i ostrożnie mieszając dokładamy białko.  Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i przelewamy masę. Smażymy na bardzo małym ogniu, pod przykryciem ok. 10min, po tym czasie placek obracamy. Dosmażamy, aż omlet będzie lekko rumiany i przed zdjęciem z patelni smarujemy masłem orzechowym tak by pokryło całą wierzchnią warstwę. Przekładamy na talerz i dekorujemy

Gawron w rosole
Ćwikła z chrzanem 182

Sposób przygotowania: Buraki dokładnie myjemy, w całości zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą, a następnie obieramy i ścieramy na oczkach do tarcia ziemniaków na placki ziemniaczane. Obrany chrzan ścieramy na tych samych oczkach i dodajemy do buraków, dozując sobie, by określić ich ostrość. Dodajemy także sól oraz ocet. Wszystko razem mieszamy  i przekładamy

Kuchnia w czekoladzie
Bożonarodzeniowy wieniec z orzechami w karmelu. 165

rozdrabniamy w blenderze (malakserze), łączymy z pozostałymi składnikami i mieszamy widelcem na gładką pastę.      Wyrośnięte ciasto dzielimy na pół. Każdą z części wałkujemy na dość cienki placek o długości zbliżonej do obwodu formy (u mnie około 60-65 cm), następnie równomiernie rozsmarowujemy połowę nadzienia i zwijamy w roladę wzdłuż dłuższego boku. Tak samo postępujemy z drugim

Rozpustne gotowanie
Pyszne placuszki z twarogu 150

miksujemy z jajkiem i mlekiem. Dodajemy mąkę do zagęszczenia ciasta. Powinno być zwarte i gęste, ciężko odpadać z łyżki. Smażymy na patelni bez dodatku tłuszczu, na średnim ogniu. Jeśli placki przywierają do patelni i nie można ich przewrócić na drugą stronę, to należy dolać trochę mleka i dosypać mąki, bez zmiany konsystencji ciasta

Kucharzyca
ambrozja- składany sernik z bezą 270

Kiedy budyń się zagotuje wmiksować do niego masło i zagotować jeszcze raz, krótko do momentu, aż zacznie bulgotać. Nie studzić, gorącą masę podzielić na trzy części  i przekładać placki w kolejności: blat miodowy-1/3 budyniu- ser-1/3 budyniu-blat miodowy-1/3 budyniu. Tak złożone ciasto odstawić do wystygnięcia, można nawet odłożyć je do następnego dnia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania