Cześć! Sezon z cukinii w pełni. Są na nią różne sposoby: placki, pasztet, kotleciki. Tym razem zrobiłam ketchup z cukinii. Pyszne to! Składniki: * 1,5 kg cukinii * 3 czerwone papryki * 1/2 kg cebuli * 2 łyżki soli Pokroiłam wszystko w kostkę, posypałam solą i odstawiłam na 2 godziny. Po tym czasie zagotowałam i zblendowałam. Następnie dodałam: * 4 ząbki czosnku przeciśnięte
Pieprzyć z FantazjąSkładniki: 1 filet z kurczaka 2 placki do tortilli 1/2 cukinii sałata 3 łyżki jogurtu naturalnego + 1 łyżka majonezu + 1 łyżka posiekanego koperku + 2 ząbki czosnku sól, … Czytaj dalej Mundialowa tortilla
czarrna od kuchnisycący zestaw dla 2 osób, w którego skład wchodzą: panir makhani (ser indyjski w kremowym sosie pomidorowym), pakora (panierowane w mące z ciecierzycy smażone warzywa) i alu parahta (placek indyjski nadziewany ziemniakami) (49 zł) pożywny zestaw dla 1 osoby, w którego skład wchodzi kofta (pulpeciki warzywne w sosie) i cawal (prosty ryż basmati) (29 zł)) harabhara kabab (kotleciki
Kulinarne przygody Gatityrazem pojechały ze mną do znajomych na grilla. Tak, jak już wspomniałam powyżej uwielbiam cukinię , można ją nafaszerować, można ją dodać do ciasta, można z niej zrobić placki. Jak widać można z niej zrobić same pyszności na różne strony. Tym razem jadąc do znajomych chciałam ją zabrać jako dodatek do dań z grilla. Pomysłów było kilka
Kuchnia na wzgórzumiksera i zmiksowałam, dodałam żurawinę, pokruszone płatki migdałów i czekoladę. Zagniatanie dokończyłam na stolnicy. 2. Jak powstanie zwarte ciasto musimy rozwałkować je trochę na kształt koła, pamiętajmy, że placek ma być gruby. 3. Ciasto kroimy na 8 części (najpierw na ćwiartki i ćwiartki na pół) 4. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy bułeczki i pieczemy w 200 stopniach
kruche babeczkiwyrośnięcia. Przez około 40 minut do godziny powinno podwoić swoją objętość. Wyrośnięte ciasto formujemy w wałek i tniemy na równe kawałki – mnie wyszło 8. W palcach formujemy placek, w środek nakładamy dwie łyżki jagód (umyte i osuszone) i jeśli jagody nie są zbyt słodkie – pół łyżeczki cukru. Zgniatamy brzegi i formujemy kulkę. Bułeczki układamy na blaszce łączeniem
Ciastkozercyspodu do tarty. Zimne masło posiekaj nożem z mąką i cukrem. Kiedy już utworzy się kruszonka dodaj żółtko i zagnieć ciasto ale tylko do połączenia składników. Rozwałkuj ciasto na placek i wyłóż nim dno formy. Owiń w folię i wstaw do lodówki na 30 minut. Nastaw piekarnik na 175ºC. Wymieszaj białka z cukrem i solą. Następnie dodaj wymieszaną
codojedzeniadelikatnie rozciągać i ugniatać je palcami na okrąg o średnicy ok. 25 cm. Najlepiej nie wałkować, ponieważ wtedy ciasto nie będzie wyrośnięte po bokach. Powtarzać z kolejnymi kawałkami ciasta. Placek położyć na blaszkach wysmarowanych oliwą i przykryć bawełnianą ściereczką, odstawić na 30 minut. Przygotowanie: Passatę wlać do małego garnuszka i podgrzewać. Dodać miód, przyprawy, pokrojoną drobno papryczkę chilli oraz
Katarzyna Skórska - dietetyk klinicznyogórek i paprykę. Grillować przez kilka minut ze wszystkich stron. Polędwica nie musi się długo smażyć, poza tym marynowana znacznie szybciej staje się miękka i krucha. Podawać z opieczonymi plackami tortilli i dowolnymi sałatkami. Jeśli lubicie szaszłyki, to spróbujcie także takich najprostszych, z dodatkiem kiełbasy 😊 Do dań mięsnych i kiełbas z grilla polecam szybką sałatkę ziemniaczaną z porem
Codzienna kuchnia niecodziennaPrzepis ten dostałam od Hani i w moim domu nosi nazwę "Placek Hani ze śliwkami". Ciasto jest bardzo pyszne i rzekłabym podchodzi pod świąteczne. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniemłodych ziemniakach. Gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Ziemniaki układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko zgniatamy, na przykład tłuczkiem, ale nie do końca. Ziemniaki mają być "plackami" o wysokości około 1 cm. Tak przygotowane ziemniaki posypujemy startym serem i zapiekamy przez 15 minut w 200 stopniach C. Podajemy z ulubionym ketchupem. U mnie jest to ketchup
MamaOskarkapodania np.- ulubione owoce, jogurt , orzechy, syrop klonowy itp. PRZYGOTOWANIE Składniki miksujemy. Smażymy na oleju z dwóch stron placuszki na złoto. Podajemy, jak lubimy :) Smacznego! 1 porcja (3 placki bez dodatków) - 342 kcal - białko - 14 g - tłuszcze - 10 g - węglowodany - 47 g - błonnik - 5 g Zapraszam na fanpage na Facebooku oraz Instagram
Moje Kuchenne RewelacjeDziś u Nas na Obiad Królowały Placuszki mojego autorstwa ;) z gotowanych ziemniaków z koperkiem ,serem cheedar oraz śmietaną ;) Polecam są pyszne ;) Przepis na dole ---- 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 Zapraszam również
Gotowanie Patkiwymieszaj jajka, serek ricotta i śmietanę. Całość dopraw solą i pieprzem dodaj wyciśnięty ząbek czosnku. Wszystko wymieszaj. Wyciągnij ciasto z lodówki i rozwałkuj na oprószona mąką powierzchni na okrągły placek. Wyłóż ciasto na natłuszczoną okrągłą formę do pieczenia z wyjmowanym dnem o średnicy 28 cm lub 31 cm. Nakłuj widelcem. Umieść obciążenie i piecz ok. 15 minut w temperaturze
I LOVE LIFEUsmaż naleśniki na kropli oliwy, aż będą złote po obu stronach. Ułóż na talerzu, a następnie oblej miodem, posyp cynamonem i ułóż ulubione owoce. Masa konsystencją przypomina tę na placki ziemniaczane. Moja komosa po ugotowaniu była niezbyt gęsta. inspiracja stąd
Proste Potrawy