placki - 22990 przepisów (strona:772/1533)

Drożdżówki z budyniem 163

kuleczki i lekko rozwałkowujemy małe placuszki. 2. Placuszki układamy na formie do pieczenia i w każdym robimy wgłębienie na budyń. 3. Każdy placuszek smarujemy rozbitym jajkiem, na środek każdego placka dajemy 2 łyżki budyniu. 4. Pieczemy około 50 minut w temp. 200 stopni. SMACZNEGO

Kuchnia u Bietki
Naleśniki czekoladowe 125

mieszamy do rozpuszczenia się czekolady. Gdy czekoladowe mleko przestygnie dodajemy pozostałe składniki, miksujemy. Ciasto odstawiamy na 30-40 minut. Po tym czasie, na minimalnej ilości oleju, smażymy cienkie placki (osobiście wylewam kilka kropel oleju mniej więcej co 3 naleśnik). Serek przekładamy do miseczki, dodajemy cukier puder do smaku (u mnie mniej więcej 2 łyżki), mieszamy łyżką. Na koniec dodajemy

Smaki Na Talerzu
Przekładane ciasto z wiśniami 165

wody dodając 2 łyżki cukru pudru. Wystudzić. Gdy galaretka z wiśniami zacznie tężeć, ubić 400 ml schłodzonej śmietany. Pod koniec ubijania wlać połowę wystudzonej żelatyny. Na jeden z upieczonych placków wyłożyć ubitą śmietanę. W razie potrzeby włożyć na chwilę do lodówki aby śmietana stężała. Na śmietanę wyłożyć masę wiśniową. Schłodzić.Można pozostawić trochę galaretki do dekoracji na wierzch ciasta. Ubić(...)pozostałą śmietanę dodając resztę żelatyny. Wylać na masę wiśniową, przykryć drugim plackiem. Wierzch ciasta można udekorować galaretką. Gotowe ciasto schłodzić

Praktyczna pl
,,Jagodzianki z kruszonką’’ 177

przygotowane bułki ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po 10 minutach w naszych bułeczkach formujemy wgłębienia za pomocą dna od szklanki. Jagody myjemy i suszymy. Na każdy placek nakładamy po łyżeczce jagód i konfitury jagodowej, ponownie odstawiamy na 10 min. W międzyczasie przygotowujemy kruszonkę- zagniatamy mąkę z masłem i cukrem. Wyrośnięte bułki smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy kruszonką

Podróż w kulinaria
Mini pizze z mini mozzarellą 145

miejsce na godzinę.Myjemy warzywa i pomidorki kroimy na połówki. Wędlinę kroimy w małe kawałki. Odsączamy mozzarellę i przekrajamy na pół. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 6 części, rozwałkowujemy. Każdy placek smarujemy odrobiną oliwy oraz ketchupem. Układamy pomidorki, wędlinę, rukolę i ser. Posypujemy przyprawami. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 15 minut w temperaturze 200 stopni

słodkie i nie tylko historie kulinarne
kruche ciasteczka 123

tradycyjnie wszystkie składniki zagnieść na ciasto :) następnie postępujemy tak samo  ciasto zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika na ok 30 min po tym czasie rozwałkować na cienki placek i wykrawać ciasteczka (moje foremki należały do mojej Babci więc jeszcze cenniejsze są :) ) piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st przez ok 10 min  Smacznego

Gotowanie z pasją
Placuszki orkiszowe z miodem 127

jajka, miód oraz olej i mieszamy. Następnie dosypujemy proszek do pieczenia, mąkę i kakao, miksujemy razem na gładką masę. Patelnię rozgrzewamy i nakładamy łyżką placuszki (1 łyżka masy). Smażymy placki ok. 30 sekund z każdej strony-aż będą delikatnie brązowe. Smacznego

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Panierowane boczniaki z “gruzińską solą” 117

składniki dokładnie ze sobą mieszając. Usmażone boczniaki umieszczamy na chwilę na ręczniku papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Chrupiące grzyby podajemy z sosem i sezonowymi warzywami. Boczniaki, placki z cukinii, biała rzodkiew z rzodkiewką, sałata. Zdjęcie Kate’s Kitchen. Swańska sól: ½ kg grubej soli ½ szklanki suszonych nasion kolendry 100-150 g czosnku ½ szklanki suszonej ostrej papryczki 1/3 szklanki kozieradki

Kate's Kitchen
Dietetyczne placki z dyni 91

osób decyduje się na to, żeby przejść na dietę, lub przynajmniej mniej kalorycznie jeść. Jest to podyktowane faktem, że otyłość nie tylko jest źle widziana, […] The post Dietetyczne placki z dyni appeared first on matyldagotuje.pl

Matylda Gotuje
Poranny pudding z twarogiem 129

Miały być placki z twarogu, ale to już było. Z połączenia budyniu malinowego i twarogu wyszło za to pyszne śniadanie w kokilkach. Danie to z powodzeniem można podać jako deser lub przekąskę. 250 g chudego twarogu 2 jajka 2 opakowania (80 g) budyniu bez cukru, ja użyłam malinowego 1 szklanka mleka 3-4 łyżki słodziwa (u mnie erytrol) garść

Kucharzyca
Tarta z masą serowo – czekoladową i owocami. Pychotka 139

było dobre, nic dodać nic ująć – pycha. Ciasto kruche – zimne masło pokroić na kawałki. Dodać cukier, mąkę, szczyptę soli, żółtko, śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Uformować płaski placek, zawinąć w folię i na 20 minut do zamrażarki Następnie rozwałkować ciasto ułożone pomiędzy płatami folii spożywczej. Formę posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Rozłożyć rozwałkowane ciasto

Kuchnia Pokoleń
Placki ze świeżych ogórków 122

Postanowiliśmy zrobić placki po naszemu. Bo skoro cukinia daje radę, no to dlaczego nie polskie, świeże ogórki? Powiemy Wam, PYSZNE! Składniki 1 kg ogórków gruntowych 2 jajka 4-5 łyżek mąki 3 ząbki czosnku 1 pęczek koperku 1 cebula olej rzepakowy do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Oprószamy solą, mieszamy, pozostawiamy na pół

R'n'G Kitchen
Pizzerinki dla chłopczyka i dziewczynki, czyli domowa minipizza 136

drobną kostkę). Przez końcem wyrastania ciasta rozgrzewamy piekarnik do temp. 200 stopni. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę i dzielimy na 9 części, każdy fragment ciasta rozwałkowujemy na okrągły placek o grubości około 0,5 cm i szerokości około 10 cm. Krążki ciasta umieszczamy na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia, na cieście rozsmarowujemy sos pomidorowy, na sosie rozrzucamy

KulinarneImpresje.pl
Panierowane boczniaki z „gruzińską solą” 129

składniki dokładnie ze sobą mieszając. Usmażone boczniaki umieszczamy na chwilę na ręczniku papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Chrupiące grzyby podajemy z sosem i sezonowymi warzywami. Boczniaki, placki z cukinii, biała rzodkiew z rzodkiewką, sałata. Zdjęcie Kate’s Kitchen. Swańska sól: ½ kg grubej soli ½ szklanki suszonych nasion kolendry 100-150 g czosnku ½ szklanki suszonej ostrej papryczki 1/3 szklanki kozieradki

Kate's Kitchen
CIASTO Z POŁÓWKAMI JABŁLEK 135

łyżka serka waniliowego 3 łyżki cukru pudru Składniki na ciasto kruche zagnieść i podzielić na dwie części. Schłodzić najlepiej przez całą noc.  Obie części rozwałkować na dwa jednakowe placki. Jedną z nich położyć na blaszkę (ok 30x20cm) zapiec na złoty kolor w temperaturze 180oC. Na to obrane i wydrążone połówki jabłek (jeśli ktoś lubi posypuje cynamonem), na które

Słodki Zakątek

Proponowane wyszukiwania