placki - 22990 przepisów (strona:380/1533)

Słodkie kluseczki z kaszy manny 105

wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/08/knedle-z-kaszy-manny-z-truskawkami.html), torcik z kaszy manny (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/08/torcik-z-kaszy-manny.html), kluski kładzione z kaszy (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/08/kluski-kadzione-z-kaszy-manny.html), ciasto z kaszy manny i jogurtu (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/09/ciasto-z-kaszy-manny-i-jogurtu.html), placek z kaszy manny z morelami (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/09/placek-z-kaszy-manny-z-morelami.html), placki z kaszy manny (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/03/placki-z-kaszy-manny.html), kaszowiec bez pieczenia (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/09/kaszowiec-kaszak-ciasto-z-kaszy.html) i inne. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Kotlety siekane z pak choi i pieczarkami 107

fileta z kurczaka. Następnie dodajemy mąkę i jajko, całość mieszamy i odstawiamy na jakieś 10/15 minut. Na patelni rozgrzać tłuszcz i łyżką nakładamy masę na kotlety, formujemy podłużny placek i  smażymy na złoty kolor z każdej strony  ( postępujemy tak jak np. przy plackach ziemniaczanych) Usmażone kotlety odkładamy na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Smacznego

Andzia Pichci
Cytrynowe ciasto z cukinii 99

potrawka z fasoli i cukinii (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/07/potrawka-z-fasoli-i-cukinii.html), bigos z cukinii (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/07/bigos-z-cukinii.html), placki z cukinii i sera feta (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/placki-z-cukinii-z-serem-feta.html) czy tradycyjne placki z cukinii (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/07/placki-z-cukinii.html). SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Kokosowe ciastka z kaszy manny 101

wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/08/knedle-z-kaszy-manny-z-truskawkami.html), torcik z kaszy manny (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/08/torcik-z-kaszy-manny.html), kluski kładzione z kaszy (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/08/kluski-kadzione-z-kaszy-manny.html), ciasto z kaszy manny i jogurtu (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/09/ciasto-z-kaszy-manny-i-jogurtu.html), placek z kaszy manny z morelami (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/09/placek-z-kaszy-manny-z-morelami.html), placki z kaszy manny (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/03/placki-z-kaszy-manny.html), kaszowiec bez pieczenia (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/09/kaszowiec-kaszak-ciasto-z-kaszy.html) i inne. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Ciasto dyniowe 115

moimi przepisami z użyciem dyni, np.: gofry dyniowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/12/gofry-dyniowe.html), naleśniki dyniowe (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/nalesniki-dyniowe.html), cytrynowe placki dyniowe (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/12/cytrynowe-placki-dyniowe.html), drożdżowe placki dyniowe z jabłkiem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/drozdzowe-placki-z-dyni-z-jabkiem.html), ciasto z dyni (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/ciasto-z-dyni.html). SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Pizza z patelni (bez drożdży) 111

ręką na jednolite ciasto. Ciasto uformowałam w kulkę i rozwałkowałam na okrągły placek o średnicy ok. 22cm. Patelnię o podobnej średnicy posmarowałam delikatnie olejem, rozgrzałam i włożyłam uformowany placek. Smażyłam go na niedużym ogniu aż się przyrumienił po całości. Wtedy przewróciłam go na drugą stronę i posmarowałam ketchupem z cukinii oraz posypałam roztartymi ziołami prowansalskimi. Na tym poukładałam

Waniliowe Improwizacje
Litwa - Cepelinai su morkomis (Cepeliny z marchewką) 92

purée. 2) W międzyczasie obieramy i ścieramy marchewkę na drobnych oczkach tarki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie, dokładnie odcedzamy i studzimy. 3) Na tarce ścieramy ziemniaki (1kg, jak na placki ziemniaczane), przekładamy na durszlak lub sitko. Dokładnie wyciskamy z nich sok. Następnie sok, który się zbierze odlewamy. Na samym dole powinna osadzić się skrobia. Dodajemy ją do ziemniaków. Dokładnie(...)masa. 4) Do marchewki dodajemy olej, cukier, mak i bułkę tartą. Dokładnie mieszamy. 5) W dużym garnku zagotowujemy wodę. Dodajemy trochę soli i oleju. 6) Z ziemniaków formujemy okrągłe placki wielkości dłoni. Na środek nakładamy odrobinę farszu, zlepiamy brzegi, aby powstał przedłużony pieróg. Cepeliny obtaczamy w mące i wkładamy do gotującej się wody. 7) Gotujemy przez około

Roślinożerni urlopowicze
Orkiszowa tarta z jabłkami i bezą 94

koniec dodajemy cynamon i mieszamy. TARTA: Formę na tartę smarujemy masłem. Wyjmujemy ciasto z lodówki i rozwałkowujemy na stolnicy podsypanej mąką na placek o średnicy większej niż forma. Placek przenosimy do formy i wykładamy nim spód oraz całe boki, starając się jak najmniej ugniatać ciasto palcami. Nożem odcinamy wystające ponad formę ciasto. Spód dziurkujemy widelcem. Wstawiamy do lodówki

Be Fit Be Strong
Ciasto pocałunek Murzyna 280

minut w temperaturze 180 stopni. Placki ostudzić.  Masa: Budynie ugotować wg przepisu na opakowaniu dodając do mleka cukier i ekstrakt waniliowy. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć z budyniem. Placki przekładać masą i polać polewą. Ciasto można ozdobić orzechami. Polewa: W garnuszku rozpuścić margarynę, cukier, mleko i kakao. Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody. Gdy napęcznieje podgrzać

Smakołyki Asi
Soczniki - kruche ciastka z twarogiem (krok po kroku) 99

ciasta podzielić na 8 części. Z każdej uformować kulę, a następnie rozwałkować na podłużne placki o grubości ok 5mm (ciasto nie może być zbyt cienkie). Na połowę każdego placka wyłożyć łyżkę nadzienia, przykryć drugą połówką. Soczniki układać na blasze, posmarować żółtkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 25-30 minut w temp. 180stC. Po upieczeniu ostudzić na kratce

Obiad gotowy
7 ciekawostek o pizzy, których nie znacie 79

się cały świat, a także ciekawe fakty o pizzy, których prawdopodobnie nie znaliście. Pizzę jedzono już w starożytnej Grecji Danie przypominające pizzę nie powstało wcale we Włoszech, tego typu placki jedzono już w starożytnej Grecji. Nie przypominała ona jednak naszego(...)obecnego przysmaku, miała bowiem formę kanapki. Płaskie, cienkie chlebki maczano w oliwie i posypywano dodatkami, na przykład oliwkami. Formę bliższą naszemu pojmowaniu pizzy rozpowszechniono w Neapolu, gdzie zaczęto na plackach rozsmarowywać sos pomidorowy. Pizza zmniejsza ryzyko zachorowania na raka Wbrew powszechnej opinii, pizza może być zdrowa. Naukowcy odkryli, że częste jej jedzenie może zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka przełyku

jakszef.pl
Pizza z grzybami leśnymi 89

cebulki. Podsmażamy tylko delikatnie, przez około 5 minut. Stół posypujemy mąką. Następnie ciasto dzielimy na 3-4 części i każdą z nich wałkujemy na placek wielkości pizzy. Każdy placek smarujemy 2 łyżkami sosu pomidorowego. Następnie układamy grzyby z cebulą i ser. Pieczemy w maksymalnej temperaturze przez około 10 minut. Artykuł Pizza z grzybami leśnymi pochodzi z serwisu Przepisy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Matnakasz- tradycyjny chleb ormiański 109

miejsce na około 1-1,5 godziny. Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części. Wyłożyć na blachę wyścieloną matą silikonową lub papierem do pieczenia posmarowanym olejem. Rękami uformować podłużny, owalny placek i przy pomocy(...)palców lub łyżki zrobić wcięcie w owalu w odległości około 3cm od krawędzi dookoła. W ten sam sposób zrobić wcięcie wzdłuż całego owalu przez środek. Przygotowany w ten sposób placek przykryć ściereczką kuchenną (obowiązkowo) i odstawić na około 30 minut do ponownego wyrośnięcia. Po 30 minutach matnakasz posmarować wodą, ponownie zrobić wcięcia w tych samych miejscach. Piec w piekarniku

Smaki Armine
Domowa pizza 70

wody Krok po Kroku 1 Wszystkie składniki wyrabiamy przez około 10 min i pozostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. 2 Kilkoma ruchami zagniatamy ciasto dzielimy na kulki i formujemy placki. 3 Na cienki placek nakładamy łyżkę sosu i rozsmarowujemy go na całym cieście pozostawiając pół centymetrowy brzeg. Całość posypujemy serem mozzarellą i układamy dodatki (ja ty razem wykorzystałam

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Marlenka. 107

przykryć drugim arkuszem papieru do pieczenia i wałkować bez podsypywania. Gdy mamy już gotowe placki (każdy na osobnym arkuszu papieru do pieczenia) nagrzewamy piekarnik do temperatury 180°C. Placki pieczemy w gorącym piekarniku około 5-7 minut, zaraz po wyjęciu odcinamy nierówne skrawki ciasta (zachowujemy je) wykrawając blaty tej samej wielkości (np 25x25 cm), blaty odklejamy i zdejmujemy

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania