Zostało mi trochę puree z dyni, a że zachciało mi się placuszków gryczanych, to połączyłam te składniki w całość. Placuszki pachną cynamonem
To co kochamKupiłam kiedyś mąkę pszenną pełnoziarnistą. Stała tak i stała, i stała... aż się w końcu doczekała :) Placuszki te mogą być świetną przekąską nie tylko w
Szczęśliwa kuchniaDzień dobry, dziś propozycja idealna na śniadanie. Puszyste delikatne, w zachwycającym intensywnym kolorze, co tu dużo mówić, po prostu pyszne :) Spróbujcie koniecznie. Składniki: 200
Cynamonowe szczęścieJest to jeden z placków, który może długo stać i będzie miękki i pyszny. Przepis ten znalazłam w babcinym zeszycie, jeszcze nie raz na pewno go zrobię. Polecam wypróbować! ;)) Składniki: 1/2 kg mąki 1 sztuczny miód (słoik jak od dżemu) 1 kostka margaryny 1 szkl cukru 5 jajek kakao (ja dałam jakoś może z 1/3 opakowania) 1 opakowanie cynamonu
Motylkowa KuchniaBezglutenowe gofry samo zdrowie, dużo w nich kokosa :) jest mąka kokosowa, cukier i mleczko, a w sosie pomarańczowym zamiast masła znajdziecie olej
SzczyptaSmaQMiałam ochotę na naleśniki, ale nie chciało mi się stać przy patelni ;) Dlatego zdecydowałam się na jednego pieczonego, grubego naleśnika, zamiast kilku cieńszych smażonych. Czytaj więcej
Kasia SarnaPlacuszki są przepyszne i dodatkowo bardzo proste w przygotowaniu. Przyznam, że szybko znikają bezpośrednio po usmażeniu, ale zimne - też są smaczne. Polecam! (około 32 sztuki
Di gotujeJak już pewnie wiecie cukinia idealnie nadaje się na dżemy, keczupy a także ciasta i placuszki. Placuszków i innych przetworów z cukinii szukajcie na blogu a
Moje Małe CzarowaniePrzyszedł czas na kolejne przetwory! W lodówce miałam sporą dynię od Mamy Dominika, więc postanowiłam zrobić z niej coś oprócz zupy, ciasta czy placków. Tak powstał ten dżem - pyszny i przywodzący na myśl świąteczny czas. :) Od kiedy zrobiłam pierwszy słoiczek dżemu pokochałam robić własne przetwory. W lodówce miałam jeszcze sporą dynię, więc zdecydowałam się poeksperymentować i stworzyć dżem
Cooking MonsterW pracujące weekendy wstaję o zupełnie nieludzkiej porze, czyli wpół do pierwszej nad ranem. A właściwie to w środku nocy - dosłownie ! Nie ma wtedy mowy o
Pożeraczka, czyli raz adobrzePlacuszki cebulowe w azjatyckich smakach wprost z Indii. Są chrupiące, aromatyczne i znakomicie nadają się na przystawkę albo na samodzielny posiłek. Robi się je szybko i
Moje Małe CzarowanieOrzechowa nuta w placku to jest to co uwielbiam, a do tego krem waniliowy i wiśnie to już obłęd. Takie właśnie jest to ciacho, pyszne na ciepło jak i na zimno. Fantastycznie kruche i lekko chrupiące. Polecam. Zapraszam... Skala smaku 10/10 - ja do wypieków użyłam blaszki o wym. poniżej jednak zwężyłam ją do długości 30 cm. Ciasto kruche
Kubki smakuPrzepis, który chodził za mną od dawna Pyszne naleśniki z farszem ziemniaczanym i dodatkiem pieczarek w śmietanie. Są bardzo sycące. Jeden taki naleśnik wystarcza na obiad
BullioJesienna porą takie racuszki dość często u mnie goszczą, szczególnie gdym mam swoje jabłka w ogrodzie. Są bardzo smaczne i pulchne a przygotowanie ich zajmuje mało
Bajeczna KuchniaPlacuszki robi się szybko i są doskonałe na śniadanie czy deser. Do placuszków użyłam dyni Flat white ale tutaj pełna dowolność, można użyć ulubionej dyni. Ponieważ
Moje Małe Czarowanie