placki - 22990 przepisów (strona:1189/1533)

PLACUSZKI SEROWO - CYTRYNOWE 190

Niedziela.  Słoneczny poranek...  Złote liście na zewnątrz...  Sikorki przylatują i zaglądają do okna...  Ach! Trzeba zaspokoić pierwszy głód!  Zapach kawy unosi

wege i kropka
OMLETY Z MALINAMI 219

SKŁADNIKI (około 6 małych omletów) : 1 jajko szczypta soli 150 ml wody 3/4 szklanki mleka 1 łyżka cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego, 2 łyżki rozgniecionego twarogu

wege i kropka
KNEDLE Z TRUSKAWKAMI Z SOSEM TRUSKAWKOWYM I ŚMIETANĄ 171

Czy znalazłby się tu ktoś, kto nie lubi knedli? Szczególnie tych z dodatkiem truskawek? Myślę, że zgłosiłoby się mało osób J Ten przepis jest u mnie

Calzonella.com
Śmietankowe placuszki z czekoladą i truskawkami 160

Na śniadanie czy na deser będą znakomite. Małe, puchate, z truskawkami i sosem czekoladowym, czegóż chcieć więcej w letni poranek. Placuszki na śniadanie zawsze smakują wybornie

Moje Małe Czarowanie
Razowe placuszki z truskawkami 168

Truskawki już się kończą, te z pierwszego rzutu, więc warto je jeszcze wykorzystać. Tym razem wykorzystałam je w razowych placuszkach, lżejszych od tych na samej mące

Moje Małe Czarowanie
Msemen- marokańskie naleśniki z polskim miodem 187

całkiem sporych naleśników  400 g mąki pszennej 100 g semoliny ( możecie użyć kaszy manny ) 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki drożdży suchych instant 300 ml wody Do smarowania placków 1/2 kostki masła  1/4 szklanki oleju (użyłam słonecznikowego) 1/2 szklanki semoliny. Sos miodowy  100 g masła 4-5 łyżek miodu Masło podgrzać dodać miód i podgrzewać chwilę

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Racuchy drożdżowe z polewą krówkową :) 183

pewno przepyszne i przesłodkie. Pulchne racuchy drożdżowe oblane fantastycznym kremem krówkowym to połączenie perfekcyjne! Świetny smak i zdrowa dawka energii na idealne rozpoczęcie dnia.  Składniki (2 porcje - 8 placków): 100 ml mleka 15 g drożdży 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 50 g mąki orkiszowej razowej 50 g mąki pszennej razowej szczypta soli 1 jajko 1 czubata łyżka cukru

Zdrowie na języku :P
Kruche ciasto z budyniem i truskawkami 321

rozwałkować na wielkość blaszki o wymiarach 38x23 cm. Jedną część wyłożyć na dno blaszki,  ponakłuwać widelcem i wylać na ciasto ugotowany budyń.Rozłożyć na całości truskawki. Przykryć drugim plackiem lekko dociskając ciasto, aby szczelnie przylegało bokami. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż ciasto będzie rumiane. Po wystudzeniu oprószyć ciasto cukrem pudrem kruche ciasto z budyniem

O kuchni z uczuciem
Puszysty omlet z musli w jagodowym sosie 179

Dziś zapraszam Was na pyszny puszysty omlet z musli w jagodowym sosie . Uwielbiam połączenie najróżniejszych placków, placuszków i omletów z chrupiącymi dodatkami i nutą słodyczy. Dziś u mnie tym słodkim akcentem jest przepyszny jagodowy sos Idealny do najróżniejszych deserów i śniadań na słodko. Miłego i smacznego dnia Składniki: 2 jajka (większe) 2 łyżki jogurtu naturalnego* 4 łyżki mąki pszennej

Słodkie okruszki
Marmurkowa babka z truskawkami 170

godzinę do wyrośnięcia. Na wierzchu układam połówki truskawek. Kruszonka: Do miski przesiewam mąkę, dodaję masło i zarabiam palcami. Na końcu dodaję cukier i wyrabiam już krótko. Kruszonkę układam na placku. Formę wstawiam do nagrzanego piekarnika góra dół na 45 minut 180 stopni

wesoła kuchnia
Czekoladowy sernik z truskawkami 161

cały czas mieszając. Jak masa zrzednie dosyp powoli budyń, cały czas energicznie mieszając. Jak masa zacznie gęstnieć i powstaną pęcherzyki zalej środek biszkopta i przykryj wszystko ściętym wcześniej górnym plackiem. Po ostygnięciu ciasto wstaw do lodówki. Ciasto wyjmij z fory i udekoruj polewą czekoladową świeżymi truskawkami i miętą.  Smacznego

Niezły Młynek
Omlet z makaronem i owocami lata 185

Nie ma to jak pożywne, zdrowe i kolorowe śniadanko, tudzież deser, bo w takim wydaniu również sprawdzi się wyśmienicie- wszak to omlet w deserowym i pysznym

Kraina Miodem Płynąca
Kaiserschmarrn - omlet cesarski z morelami 169

Kaiserschmarrn to rodzaj deseru w kuchni austriackiej, słodki gruby naleśnik, omlet porwany na kawałki. W Austrii często serwowany jako słodkie danie główne. Potrawa znajduje się na

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto W-Z 181

lodówki). Do pozostałej śmietany dodać przestudzoną, ale nadal płynną żelatynę, zmiksować na gładko. Pierwszy blat ciasta nasączyć wódką i posmarować dżemem z czarnej porzeczki, wyłożyć krem śmietankowy, przykryć górnym plackiem. Lekko docisnąć. Kremówkę zagotować w rondelku, zestawić z ognia i do gorącego wsypać połamaną czekoladę, odłożyć na 2-3 minuty, po tym czasie dokładnie wymieszać. Lekko przestudzić i jeszcze

Domowa cukiernia Ewy

Proponowane wyszukiwania