składniki - gotowy w 5 minut Polecam do: - tortów bezowych i gofrów - deserów z galaretką i owocami - tortów jako masa do przełożenia - do naleśników i placków Gorąco polecam również bardzo lekką wersję kremu kokosowego do tortów
AniaGotuje.plUwielbiam ten sos. Potrafię jeść go łyżkami bez żadnych dodatków. Na tę chwilę jest to najlepszy sos grzybowy jaki do tej pory robiłam ;-) Z czym podawać: - idealny do placków ziemniaczanych - niebo!!! - super smaczny z dowolnym makaronem - idealny obok jajecznicy z kawałkiem pieczywa
AniaGotuje.plPrzy niedzieli zdradzę Wam pomysł na niecodzienną wersję racuchów. Nie będą one jak zazwyczaj się wszystkim kojarzą w wersji słodkiej, ale wytrawnej ze szpinakiem i z
Bon appetit mon amieLeciutkie jak chmurka biszkoptowe placuszki idealne na śniadanie do kakao czy kawy z mlekiem. Idealne na deser do kawy czy herbaty. Idealne na II śniadanie do
Moje Małe CzarowaniePLACUSZKI Z DYNI I MARCHEWKI! Pyszny i zdrowy pomysł na obiad, z wykorzystaniem dyni. Dynia to zdecydowanie warzywo, które symbolizuje jesień, wczoraj podawałam Wam przepis na
SMYKWKUCHNIOj boskie są te racuszki, gdybym mogła, to jadłabym je codziennie, ale o wagę trzeba dbać J No reklamować chyba ich zbytnio nie muszę, bo smakiem
Calzonella.comOd kilku tygodni na blogu nie pojawiły się placuszki. Z racji niedopatrzenia podrzucam Wam Kochani przepis na delikatne owocowe placuszki na maślance :) Spróbujcie :) Składniki: 2 i
ChilliJemyDelikatne babeczki z ricotty. Podałam je na śniadanie, ale w roli podwieczorku, deseru, czy nawet kolacji sprawdzą się równie smacznie. 250 g serka ricotta ok. pół
KucharzycaZapraszam dzisiaj na puree dyniowe. Zawsze jesienią robię w domu puree z dyni i wykorzystuję je potem do przyrządzania chleba, ciast, deserów, naleśników czy placków. Polecam Składniki: 2 kg dynia piżmowa lub inna Przygotowanie: Dynię myjemy i kroimy w kawałki. Wyjmujemy łyżką pestki. Miąższ dyni wraz ze skórką wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy przykrywką i wkładamy do piekarnika. Pieczemy przez
słodkie i nie tylko historie kulinarneręczniku z nadmiaru tłuszczu. Na każdy nakładamy po łyżeczce dżemu i podajemy. 5. Smacznego. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wyszło mi 12 sztuk placków
IzabelawkuchniNa podwieczorek lub deser polecam takie oto placuszki z malinami czekoladą. Czekolada, którą starłam do ciasta nadaje im czekoladowego smaku, a maliny świeża lekkiej kwaskowatości. Słodkie
IzabelawkuchniKrwawnik możemy zbierać od wiosny do jesieni. Obecnie w wielu miejscach jest już uschnięty, polecam szukać go najpierw tam, gdzie trawa jest regularnie koszona i stale
Kasia Sarnaskładniki na 1 ciasto czekoladowe: (pieczemy dwa takie ciasta lub podwajamy porcje a po upieczeniu przekrawamy na dwa blaty) 70 g mąki orkiszowej lub pszennej 60
Domowy Smak Jedzenianazewnictwie. W Polsce, gulasz to zazwyczaj pokrojone w mniejszą lub większą kostkę i zrumienione na tłuszczu mięso w sosie, które serwujemy do ziemniaków, kopytek (niebawem przepis), placków ziemniaczanych czy klusek na parze. Na Węgrzech i w krajach ościennych (m.in. w Rumunii), gulyás to rodzaj gęstej zupy. Zupy o charakterystycznym kwaśnym smaku, w kraju hrabiego Draculi, noszą nazwę ciorbă
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataOmlet z płatkami róży jest delikatny i słodki. Pachnie obłędnie, a smakuje jeszcze lepiej. Dla księżniczek i nie tylko ;) 2 białka ubite na sztywną pianę, dwa
Kucharzyca