Racuszki zawsze robiłam na zsiadłym mleku tym razem zrobiłam na jogurcie, wyszły bardzo smaczne i delikatne, najlepiej smakują polane sosem czekoladowym. Składniki: 1,5 szklanki mąki
Bajeczna KuchniaSKŁADNIKI: 200g mąki gryczanej 1 50 g mąki razowej 2 jajka 350 ml mleka kokosowego ( można dać krowie) 1 łyżka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku granulowanego
Gotowanie PatkiSkładniki 1 1/2 szkl mąki gryczanej 1 1/4 szkl wody 1 szkl mleka 2 jaja 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki roztopionego masła ewentualnie masło klarowane lub
OliveandThymeSkładniki 1/2 szkl mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1/2 szkl mąki pszennej 2/3 szkl wody gazowanej 2/3 szkl mleka 3-4 łyżki roztopionego masła 3 jaja szczypta soli
OliveandThymeSkładniki 1 szkl mąki gryczanej 1 (niecała) łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 4-5 łyżek cukru (lub więcej jeśli lubicie
OliveandThymeSkładniki 2 jaja 300 ml mleka 250 g mąki 50 g rozpuszczonego masła 100 ml wody gazowanej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (opcjonalnie) lub cukier
OliveandThymeSkładniki 4 bakłażany 3 ziemniaki 150 g fety 50 g startego parmezanu ok 3-4 łyżek bułki tartej (jeśli trzeba więcej/mniej)+ do panierowania 1 jajo
OliveandThymepomidorów. W ogródku coraz więcej liści zalega na trawniku. I noce jakby chłodniejsze, witają nas rześkie poranki. Zbliża się jesień? Nie skłamię, jeśli napiszę, że to jeden z najlepszych placków z owocami, jakie miałam przyjemność jeść. Maślany, chrupiący z wierzchu, z delikatną nutą cynamonu. Jeśli dodać do tego, że przygotowuje się go bardzo szybko- powstaje ciasto ideał. Akurat
OliveandThymeNaleśniki są wdzięcznym i szybkim daniem, które można podawać w setkach wariacji, między innymi w postaci zapiekanki przekładanej dużą ilością warzyw. W ten sposób udaje się
Even Better Foodmajeranek – dusić całość przez 3 – 4 minuty. W razie potrzeby dosolić lub doprawić do smaku. Podawać samodzielnie lub z pieczywem, jako dodatek do kasz, pieczonych ziemniaków, klusek albo np. placków ziemniaczanych. Smacznego! Zapisz
Even Better Food750 ml mleka 20 g drożdży 4 łyżki cukru szczypta soli 1-2 jajka mąka Jajka wybijamy do miski, rozmącamy, następnie mieszamy z lekko podgrzanym mlekiem
Gotowanie jest łatwewystudzony budyń, miksujemy, dodajemy rozpuszczoną przestudzoną czekoladę.Miksujemy. Odstawiamy na ok 1/2 godz do lodówki żeby masa stężała. Każdy biszkopt nasączamy. Po kolei na każdy nakładamy masę, przykrywamy kolejnym plackiem. Ostatni wierzchni biszkopt też smarujemy masą, tak samo postępujemy z bokami. Wygładzamy. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy w śmietance, studzimy, polewamy nią wierzch tortu pozwalając czekoladzie też spływać. Wierzch dekorujemy truskawkami
Z Majeczką w kuchnipieczenia. Wyciągamy większą kulkę i wykładamy nią blaszkę. Na ciasto dajemy przechłodzone jabłka, a na samą gorę robimy posypkę z mniejszej kulki. Ja posypkę robiłam z rozpłaszczonych placków z ciasta ale można zmrozić mocniej ciasto i zetrzeć na tarce. Ciasto pieczemy w temp. 180*C przez 50 - 60 minut Ciasto jest na blaszkę o maksymalnej wielkości
W Moim Magicznym Domuzewnętrznej stronie układamy ptasie mleczko w całości. W drugim rzędzie układamy połówki ptasiego mleczka odwrócone do góry. Środek zostawiamy wolny. Wykładamy połowę śmietany i przykrywamy drugim plackiem ciasta. Górę dekorujemy resztą śmietany, kawałkami ptasiego mleczka i płatkami czekoladowymi. Torcik chłodzimy w lodówce
VioletoweKucharzenie