Food finger - idealne na imprezy. Dziś propozycja "podrasowanych" placków ziemniaczanych. Jako dodatek do nich można dodać dosłownie wszystko. Szynkę, wędzonego łososia, boczek....Składniki:4-5 dużych ziemniaków1 jajkołyżka pszennej mąkikilka plastrów szynki, wędzonego łososia albo boczkuser typu feta albo zwykły twarożek2 łyżki jogurtu naturalnegokilka pomidorków koktajlowychszczypiorekpęczek koperku1 czerwona cebulasól świeżo zmielony kolorowy pieprzolej do smażeniaZiemniaki
Bon Appetit MałgorzatySkładniki (na 1 porcję - zdjęcie):Ciasto:1 puszka (280 g) kukurydzy1 jajko 1,5 łyżki (15 g) mąki pełnoziarnistej 3/4 łyżeczki koncentratu pomidorowego (5 g)przyprawy
Malowane smakiemPrzy okazji zakupów w Lidlu, wrzuciłam do koszyka ich gazetkę z przepisami i postanowiłam wypróbować jeden z ich przepisów, który znajdziecie tutaj: http://kuchnialidla.pl/product/puszysty-placek-borowkowy Ciasto
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Drodzy, wracam po krótkiej przerwie. Dużo się ostatnio działo i dzieje w moim życiu prywatnym - emocjonalnie bywa ciężko, niemniej przepraszam za tę nieobecność. A w kuchni
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Poszukując nowego sposobu na sernik, natrafiłam na przepis siostry Anastazji, który przyznam się szczerze trochę zmodyfikowałam, bo w oryginale sernik nie ma spodu z ciasta i
Smakowy RajPrzepis na miodownik znalazłam na luźnej kartce w zeszycie Pani Teściowej. Okazało się, że przepis lata temu od kogoś dostała, a jakoś nigdy nie udało się
Smakowy RajIdealnie nadaje się na zimowy podwieczorek. Miękkie, wilgotne dzięki dodatkowi jabłek oraz bardzo aromatyczne. Można dodać dowolne orzechy i migdały. Ja zazwyczaj używam orzechów włoskich i
BullioCzasem coś prostego oznacza, coś zupełnie wyjątkowego! Tak własnie jest z racuchami. Nie dość, że są pyszne, proste, to jeszcze bardzo ładne, prawda? Dziś przygotowałam dla
Słodkie Przyjemności