placek z serem - 3325 przepisów (strona:90/222)

Przepis na Naleśniki z Serem 549

Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszne naleśniki z serem . Naleśniki możemy również podać z dżemem lub innym farszem. Wiem że naleśniki to chyba każdy umie

Uwaga Babcia Gotuje
Bezglutenowe racuszki z botwinką i fetą 127

Pyszne, delikatne placuszki na maślance z dodatkiem botwinki i sera feta. Idealne na śniadanie, kolację lub dodatek do obiadu. Polecam :) 0,5 szklanki mąki owsianej bezglutenowej

Mienta blog
Naleśniki z serem i jagodowym sosem 162

Dziś zapraszam Was na pyszne naleśniki z białym serem polane jagodowym sosem. Po prostu rozkosz na talerzu. I wiele uśmiechów na twarzy, bo jagodowy sos dodaje

Słodkie okruszki
Placuszki cukiniowo-serowe 162

Składniki: 1 nieduża cukinia 1 marchewka 100 g żółtego sera 1 cebulka 1 jajko sól, pieprz siekana natka pietruszki ok. 5 łyżek mleka 100 ml mleka

Kuchnia domowa Ani
Kuchnia indyjska nie jest trudna 137

czosnkowe, mango, limonkowe. Doskonałe jako dodatek do mięsa lub innych dań. Moje ulubione to czosnkowe, pysznie smakują jako dodatek do placków z cukinii (przepis poniżej) Mango chutney – to forma słodko pikantna mango, idealna do mięs, jako dodatek do serów czy warzyw. Musicie tego spróbować. Na zdjęciu powyżej paste poty madras – najostrzejsze z dostępnych. Jeśli nie lubicie ostrzejszego jedzenia(...)przepisów które przygotowaliśmy podczas warsztatów. Mam nadzieję, że sami zdecydujecie się na ich ugotowanie w domu PIZZE NA PAPADUMS Z BUTTER CHICKEN Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI: – 3 placki papadams lub podobne (miękkie) – 3 łyżki sosu butter chicken Patak’s – 250 g świeżej mozzarelli – 10 pomidorków koktajlowych – 10-15 listków bazylii PRZYGOTOWANIE: 1. Piekarnik nagrzej

nietylkopasta.pl
Cebularze lubelskie (cebulaki). 671

duże jajko 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli NADZIENIE: 3-4 cebule 3 łyżki oleju 1/2 łyżeczki cukru sól pieprz 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki startego żółtego sera mak do posypania       Ciasto. Mąkę przesiewamy do sporej miski i robimy w niej wgłębienie. Z cukru, drożdży i ciepłego mleka robimy rozczyn i wlewamy do mąki, przykrywamy(...)wyłożonych papierem do pieczenia i zostawiamy na kolejne 20 minut do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175 stopni C. Wyrośnięte placki spłaszczamy w środku, wciskając w nie dno szklanki, a w powstałe wgłębienie nakładamy porcję nadzienia, posypujemy tartym serem i makiem. Pieczemy do zarumienienia (około 10 minut). Gotowe!      Ciasto to nadaje się również jako baza

Rozpustne gotowanie
Pizzetki z cukinią i żółtym serem 165

wyciskamy z niej sok. Nastepnie dodajemy zioła prowansalskie, starty na tarce o małych oczkach ser żółty oraz pokruszony ser stilton. Dokadnie mieszamy całość. Gdy ciasto na pizzę już nam wyrosło, dzielimy je na pół. Każdą połówkę rozwałkowujemy na cienki placek. Nakładamy farsz nie na całe ciasto a jedynie na jedną jego krawędź, wzdłuż całej krawędzi. Rolujemy. Smarujemy roztrzepanym jajkiem(...)minutach zwiększamy temperaturę do 220 stopni i podpiekamy pizzetki do momentu gdy staną się lekko przyrumienione. Podajemy z ketchupem z cukinii. Smacznego! Pizzetki z cukinią i żółtym serem Wskazówki. Nie dodałam soli do farszu dlatego, iż ser jest słony. Jeśli lubimy pikantne nadzienia, można dodać suszonych płatków chili. The post Pizzetki z cukinią i żółtym serem appeared first on MeCooks

mecooks
,,Pizza z leśnymi grzybami” 119

soli 1 łyżka oleju 1 szklanka mleka 3 szklanki mąki Farsz 600 gramów świeżych grzybów leśnych (podgrzybki, kozaki) koło 12 plasterków ulubionej wędliny 15 dag sera mozzarela 10 dag sera żółtego sól i pieprz do smaku 3 łyżki przecieru pomidorowego bazylia, oregano, sól Wykonanie: W głębokiej misce mieszamy drożdże z solą i cukrem aż staną się płynne. Dodajemy olej(...)ponownie zagniatamy, dzielimy na dwie porcje, każdą rozwałkowujemy na placek o śr. około 28 cm, lekko podsypujemy mąką. Placki układamy na wyłożonej pergaminem blasze. Smarujemy sosem pomidorowym. Układamy na nich plasterki szynki i mozzarelli, kładziemy grzyby, posypujemy startym serem. Pieczemy w 200 C przez około 15 min. Dobrze komponuje się z sosem czosnkowym lub pomidorowym

Podróż w kulinaria
Pizza do odrywania 274

łyżeczki cukru 3 łyżki oleju 20 g świeżych drożdży 1 szklanka wody Dodatkowo:  Keczup do smarowania 150 g pieczarek 100 g szynki wiśniowej 150 g żółtego sera Ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Wędlinę kroimy w drobną kosteczkę. Pieczarki możemy posiekać lub zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Ciasto: Do miski wsypujemy mąkę, sól i cukier. Dolewamy olej(...)minut. Ciasto w tym czasie podwoi swoją objętość. Po tym czasie blat oprószamy mąką. Rozwałkowujemy duży placek o grubości 0,5 mm. Szklanką lub miseczką o średnicy 12 cm wycinamy koła. Każde smarujemy keczupem. Naprzemiennie wypełniamy je serem, pieczarkami i wędliną. Składamy na pół, a boki zwijamy do środka. Powstanie nam kształt róży. Tak przygotowane bułeczki układamy w naczyniu

VioletoweKucharzenie
Gozleme – turecki przysmak z fetą i szpinakiem 419

ciasto herbaciane - Chaczapuri imeruli .. a dziś przyszła pora na turecki przysmak zwany GOZLEME. Jest to placek z ciasta faszerowany szpinakiem oraz fetą , który w Turcji przyrządzają najczęściej w przydrożnych budkach … barach. Farsz można oczywiście dowolnie modyfikować , jednak to właśnie ten z sera i szpinaku jest najbardziej popularny, U mnie podany z sosem czosnkowym – smakuje rewelacyjnie(...)Doprawiamy do smaku. Mieszamy z rozgniecionym serem. Mąkę , jajko , sól , jogurt dokładnie razem mieszamy. Dodajemy powoli wodę i wyrabiamy ciasto ( jej ilość zależy od tego jak nam się będzie wyrabiało ). Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 10 minut , żeby odpoczęło. Dzielimy na 4 kawałki. Na podsypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy na cienkie , okrągłe placki. Każdy delikatnie smarujemy olejem. Na środek

Ostra na Słodko
PLACUSZKI ZIEMNIACZANE Z NATKĄ 133

śmietanę,ser,cukier według uznania Przygotowanie:   1.Ziemniaki obieramy ,myjemy,trzemy na tarce o grubych oczkach. 2.Czosnek przeciskamy przez praskę 3.Cebulę obieram i drobno siekamy. 4. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. 5. Na patelni rozgrzewamy olej. 6.Za pomocą drewnianej łyżki nabieramy porcję ciasta i przekładamy na patelnię lekko przyciskając. Grubość zależy od nas. 7. Smażymy placki na złoto

Gotowanie Patki
Pierożki z serem i czarnuszką 150

marginesie, bo nie zawsze można utrafić z ilością ciasta do farszu na pierogi. Podpłomyki można upiec na dobrze rozgrzanej suchej patelni, wałkując ciasto bardzo cieniutko. Pierożki z serem i czarnuszką Ciasto 500g mąki pszennej, 200g koncentratu pomidorowego, 150g wody, 70ml roztopionego masła, 1 żółtko jajka, szczyptę soli. Mieszamy wodę z koncentratem pomidorowym, masłem, żółtkiem i szczyptą soli do dobrego połączenia(...)lśniące. Odstawiamy przykryte na 20-30 minut aby odpoczęło. W międzyczasie przygotowujemy farsz. Ciasto wałkujemy i wycinamy placki, nakładamy farsz i zlepiamy brzegi. Gotujemy w osolonym wrzątku od wypłynięcia pierożków kilka chwil. Pierożki podałam z bitą śmietaną. Farsz 500g sera białego, 3 łyżeczki czarnuszki, 1 łyżka miodu, pieprz biały, sól do smaku, ubite na sztywno białko z jednego

Leśny Zakątek
Pizza z borowikami 164

Duś 2-3 minuty. Zdejmij z ognia. Cebulki pokrój na bardzo cieniutkie plasterki. Ser twardy zetrzyj na małych oczkach. Camembert pokrój na mniejsze kawałeczki. Wyrośnięte ciasto podziel na 2 lub 4 części. Rozwałkowuj na kółka (30 lub 22 cm.) podsypując w razie potrzeby mąką. Placek pizzy rozłóż na blaszce posmarowanej odrobiną oleju (ja używam czarnej blachy z wyposażenia kuchenki(...)niej pizza od spodu ładnie się rumieni i jest pysznie chrupiąca). Na cieście rozsmaruj trochę zimnego sosu, rozłóż trochę startego sera twardego, odpowiednią porcję rozdzielonych kółeczek cebulki, podduszone grzyby i kawałki camemberta (dokładnie w takiej kolejności). Wierzch skrop odrobiną oliwy, oprósz grubo mielonym pieprzem i kryształkami soli. Posyp listkami ziół. ODSTAW TAK PRZYGOTOWANĄ PIZZĘ NA 20 MINUT. Pizzę wstaw

Delicious Place
Placek z pomidorami 185

Ciasto - wszystkie składniki wyrobić w malakserze, tak długo aż utworzą kulę. Wyjąć, podzielić na 2 części, włożyć do lodówki na 20 -30 minut. Przygotować nadzienie serowe: W misce wymieszać parmezan, ser, majonez, cebulę, tymianek, pieprz do smaku - podzielić na dwie części. Pomidory pokroić w plastry, podzielić na dwie części. Wyjąć kawałki ciasta z lodówki.  Na posypanym mąką blacie, rozwałkować każdy(...)blachę do pieczenia razem z papierem. Na każde koło nałożyć masę serową, zostawiając ok 4 - 5 cm marginesu, ser posypać boczkiem (jeżeli używamy) następnie rozłożyć pomidory. Brzeg ciasta założyć na pomidory. Posmarować  ciasto śmietaną . Wstawić blachę z plackami do piekarnika Piec przez 50 do 60 minut lub do momentu, ciasto jest złote. Podawać ciepłe lub w temperaturze

Stare Gary
Placki z dyni i twarogu. 129

łyżki otręby owsianych 3 łyżki maki pszennej 3 jajka WYKONANIE Dynia powinna być rozdrobniona i razem z serem zblędowana. Do masy dodajemy pozostałe składniki. Imbir ścieramy na drobnych oczkach. Wszystko razem mieszamy. Na patelni z odrobiną oleju smażymy na początku jeden placek. Jeśli  jest za rzadki dodajemy trochę mąki. Placki obsuszamy na ręczniku papierowym. Podajemy z jogurtem

W kuchennym oknie Ewy

Proponowane wyszukiwania