Aromatyczne, puchate, delikatne, słodko - kwaskowe - takie są te moje placuszki. Porzeczki czarne zajadam jak szalona, zawsze je lubiłam choć większość osób mnie wyśmiewało mawiając że zajadam
Moje Małe Czarowaniehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorki (mój). Uwielbiam te placuszki i przyznam, że należą do jednych z moich ulubionych. Zresztą moja rodzina
Di gotujeMoja miłość do rabarbaru jest powszechnie znana hi hi wiec wymyślam coraz to nowe i pyszne przepisy na jego wykorzystanie. Tym razem placuszki na pyszne śniadanie
Moje Małe Czarowaniehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Placuszki wyszły tak pyszne, że za pierwszym razem, kiedy je smażyłam - musiałam biec po następne serki
Di gotujeCo powiecie na takie śniadanie zaraz po przebudzeniu? Szczególnie, że dzisiaj Dzień Matki i warto takim niestandardowym śniadaniem, a może deserem zaskoczyć nasze ukochane mamy. Słodkie
Bernika - moj kulinarny pamietnikWykonanie: Ciasto francuskie rozłóż na blacie lub stolnicy. Posmaruj je sosem pikantnym pomidorowym wymieszanym z fetą, połóż cebulkę pokrojoną w cienkie piórka, pepperoni, starty ser, posyp przyprawami. Wysmarowany placek pokrój w nieduże kwadraty, zwiń na przemian rogi (róg dolny prawy z górnym lewym i drugą stronę podobnie na krzyż). Posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp siemieniem. Piecz
Zasmakuj Kuchnihakiem), przykrywamy i odstawiamy na około 1 ½ h. (Można też odstawić do lodówki na dłuższe wyrastanie). Wyrośnięte ciasto dzielimy na 2 części i rękami rozciągamy na placki. Ciasto posypujemy solą, serem i oregano. Pieczemy około 12-13 minut w temperaturze 250 stopni (najlepiej na kamieniu ale nie jest to konieczne
Mohiellasię w ekspresowym tempie. Przepis podpatrzyłam u Berniki . Placuszki te powtórzę jeszcze nie raz, myślę, że byłyby również idealnym jesiennym, niedzielnym śniadaniem :) Syrniki, rosyjskie serowe placki 500 g białego sera 2 łyżki cukru 2 jajka szczypta soli ok. 150 g mąki pszennej cukier puder do posypania olej do smażenia Ser wkładamy do miski
Dzieje kuchennej Wiewióryjeszcze cieńszej zrobić. Jasne, salami jest tłuste, ale sama mozarella także. Więc trochę się rozczarowałem, bo oczekiwałem aromatycznego sosu pomidorowego, który niestety został przygaszony zbyt dużą ilością sera, przez co góra placka trochę popłynęła. Kolej na ravioli con carne (nadzienie mięsne, pomidorki cherry, cebula, marchew, szczypior, sos pomidorowo - śmietanowy). Sporo mięsa, jednak znów sos pomidorowy poległ
Right Behind The KitchenTrochę pracy i śniadanie dla czterech osób gotowe. Jesień za pasem a jabłka najlepsze teraz więc je wykorzystajmy a do tego serek waniliowy i placuszki prawie
Moje Małe Czarowanieniej nigdy nie byłam to swego czasu urzekło mnie danie, które chciałam Wam dzisiaj pokazać. Gruzińska pizza jak się o niej mówi to nic innego jak placek szczodrze wypełniony mieszanką serów. Ja kupuje je w całości bo uwielbiam dania mączne i ser. Jeśli macie tak jak ja to naparwde polecam spróbować ;) Ta tradycyjna gruzińska
Pyry na Gazsporą porcję sosu na tortilla, posyp serem i złóż na pół. Na patelni podgrzej olej i ułóż dwie tortilla obok siebie. Smaż tortilla po obu stronach. Placki powinny być rumiane a ser rozpuszczony. Tortilla można też upiec w piekarniku. Ułóż tortilla w naczyniu żaroodpornym posmarowanym oliwą. Posmaruj tortilla oliwą i piecz w piekarniku na 175ºC na termoobiegu do zrumienienia
codojedzeniajakiś czas pokrywką. Gotowe jajko przełóż na owsiankę, opcjonalnie posyp odrobiną soli. Całą owsiankę posyp ulubioną natką. Smacznego! Szukasz innej inspiracji na śniadanie z cukinią, kliknij! Placki z cukinii i sera żółtego
tost z dżemem~kokosowe* serniczki z patelni nadziane jagodami~ *z mąki kokosowej Ostatnia partia jagód :( Sporo zamroziłam, będzie na zimę! :) Może jeszcze się skuszę i kupię słoiczek...? Mam też
breakfast of dreamsPyszne, chrupiące ciasto francuskie uszlachetnione domowym pesto z suszonych pomidorów, gorącymi serami i świeżymi pomidorami. Do tego czarne oliwki, bazylia, oregano i dużo rukoli. :) Tartę przygotowuje
Spektrum Smaku