pizza - 8481 przepisów (strona:52/566)

Najlepsze przepisy z boczkiem i bekonem 120

każdej porcji ziemniaków skwarki. Zestawienie wyszło mi bardzo włosko – azjatyckie, więc nie musicie się obawiać, że wyjdzie zbyt konserwatywnie. Jakie są moje ulubione dania z boczkiem czy bekonem? Pizza z boczkiem Ciasto (składniki na 2 blaty – drugi można zamrozić) 200 g mąki (najlepiej chlebowej) pół łyżeczki soli łyżeczka drożdzy instant łyżka oliwy 100 ml wody Dodatki na każdą(...)pizzę: 2 ziemniaki (umyte i obrane) 100 g mascarpone szalotka lub mała cebula + ząbek czosnku 50 g twardego żółtego sera startego na tarce (u mnie parmezan) – zostawić garstkę do dekoracji 50 g boczku pokrojonego w drobną kostkę pęczek szczypiorku lub dymki – drobno posiekany 8 listków bazylii do dekoracji sól i pieprz (świeżo mielony) Przepis na pizzę z boczkiem

Ugotowane pozamiatane
MINI PIZZE NA BIAŁYM WINIE 112

Małe pizze w wersji wegetariańskiej, wypełnione serem mozzarella oraz pomidorkami koktajlowymi, podane ze świeżymi listami oregano. Ciasto na pizze jest dość nietypowe, gdyż zostało przygotowane z dodatkiem wina białego wytrawnego. Dzięki temu zyskało wspaniały aromat i oryginalny smak, a do tego stało się bardziej puszyste i delikatniejsze od tradycyjnego ciasta na pizze. Idealna propozycja na kolację. P.S. W przygotowaniu idealnej(...)pizzy pomógł mi mój nowy piekarnik parowy  Electrolux seria 600 SteamBake EOD5C71Z . Piekarnik ten posiada specjalną funkcję do wypieku pizzy. Dzięki temu uzyskałam kruchy spód, a ciasto ładnie się przyrumieniło. Im dłużej używam tego piekarnika, tym bardziej mnie zaskakuje 😉 Pizze nawet na drugi dzień smakują jak świeże, a to dzięki odgrzewaniu z funkcją pary. Więcej informacji o moim nowym

Kuchnia MagdaLeny
MINI PIZZE NA BIAŁYM WINIE 112

Małe pizze w wersji wegetariańskiej, wypełnione serem mozzarella oraz pomidorkami koktajlowymi, podane ze świeżymi listami oregano. Ciasto na pizze jest dość nietypowe, gdyż zostało przygotowane z dodatkiem wina białego wytrawnego. Dzięki temu zyskało wspaniały aromat i oryginalny smak, a do tego stało się bardziej puszyste i delikatniejsze od tradycyjnego ciasta na pizze. Idealna propozycja na kolację. P.S. W przygotowaniu idealnej(...)pizzy pomógł mi mój nowy piekarnik parowy  Electrolux seria 600 SteamBake EOD5C71Z . Piekarnik ten posiada specjalną funkcję do wypieku pizzy. Dzięki temu uzyskałam kruchy spód, a ciasto ładnie się przyrumieniło. Im dłużej używam tego piekarnika, tym bardziej mnie zaskakuje 😉 Pizze nawet na drugi dzień smakują jak świeże, a to dzięki odgrzewaniu z funkcją pary. Więcej informacji o moim nowym

Kuchnia MagdaLeny
Pizza ze spodem z komosy z groszkiem 114

osoby, które bardzo dbają o sylwetkę i liczą kalorie mogą jeść pizzę? Oczywiście, jeśli jej spód będzie z komosy! Mega przepis! Czas: 50 minut Poziom trudności: średni Liczba porcji: 2 średnie pizze Pizza z komosy to jedno z tych dań, które każdy niedzielny kucharz ma ochotę rozbić, kiedy tylko zobaczy przepis. Nam od razu wpadł w oko na Tasty.co . Szukasz(...)więcej przepisów – sprawdź całe menu na tydzień! Pizza z komosy z jajkiem zamiast proszku Nasze pierwsze podejście do pizzy ze spodem z komosy nie było specjalnie udane, bo ciasto po upieczeniu zaczęło się kruszyć. Nie do końca podobało nam się też to, że w przepisie był proszek do pieczenia. Nie chodzi o to, że mamy coś specjalnie przeciwko proszkowi

Niedzielny kucharz
Pizza Cooking Class Florence + kilka słów ode mnie. 172

wyżej - muszę żyć ze sobą w zgodzie, abym była szczęśliwa. :) A chore uznanie wyższości Polski i gardzenie w pewnym stopniu innymi rasami, narodami nazwałabym raczej rasizmem. Tyle w temacie. :) _____________________________________________________________________ PIZZA COOKING CLASS - moje drugie szkolenie w Mama Florence (serdecznie polecam!). Nauczycielem ponownie był Michele Berlendis - niesamowicie utalentowana, pomocna i miła osoba! Pierwsze wrażenie z kursu? To co mamy w Polsce(...)pewno nie jest pizza i wszystko robimy źle... :D Okej... Zdradzę Wam kilka sekretów, ale nie wszystko! :P Do ciasta na pizzę NIE dodajemy oliwy!!! Najlepsza mąka do pizzy. Akurat ta jest świetnej jakości, w pełni organiczna. Do jej wyrobu używają kamieni. Okej, okej... Na punkcie tej kuchni mam obsesję!!! Zdjęcie przedstawia jak gęstnieje Balsamic Vinegar z biegiem lat. Balsamic

DominikaDolci
Pełnoziarnista pizza - kozi ser/tymianek/mozzarella/szynka szwarcwaldzka/gruszka/miód 110

Włoską pizzę kocham miłością gorącą i szczerą. Za to, że jest chrupiącą, cieniutka, a dodatki podlane odrobiną dobrej jakości oliwy mają smak. Cała pizza ma smak, bo nie tonie w ogromnej ilości sera. Postanowiłam do tego cienkiego ciasta dodać ulubione ostatnio dodatki i sprawdzić słodko-słone połączenie. Śmiem twierdzić, że wyszła mi najlepsza pizza, jaką jadłam w życiu. I polecam(...)Pełnoziarnisty spód: 1,5 szklanki ciepłej wody (ale nie gorącej!) 1,75 szklanki mąki pszennej dobrej jakości (może być to mąka chlebowa lub typowo na pizzę) 1,75 szklanki mąki pełnoziarnistej 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki soli gruboziarnistej (lub ok. 1,5 łyżeczki zwykłej soli) 1 łyżeczka cukru 1 opakowanie drożdży suchych (7 g) Do dużej miski wsypujemy

Cooking Monster
Pizza na bogato 201

Pizza na bogato. Co jakiś czas przygotowujemy wspólnie z mężem domową pizze. U nas wszyscy ją uwielbiają Poza tym gotowanie z mężem, to czysta przyjemność. Nie ma jak spędzić razem czas w kuchni, a potem z równie dużą przyjemnością zjeść efekt wspólnego gotowania Polecam i Wam taką domową pizze. Oczywiście możecie zmieniać dowolnie farsz wg własnych upodobań. My jednak postawiliśmy(...)ostatnio na pizze na bogato Składniki: (na 1 pizze 30 cm) Ciasto: 1 i 1/3 łyżeczki suchych drożdży 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej – użyłam mąki typ 450 Swoja Mąka (wspaniale pracuje się dzięki niej z ciastem)* niepełna szklanka ciepłej wody 1 płaska łyżeczka soli ziołowej Skworcu odrobina czarnego mielonego pieprzu Skworcu * Uwaga! 5% rabatu na zakupy w sklep.swoja-maka.pl

Słodkie okruszki
Piątek: Calzone z warzywami i chorizo 4050

Calzone to nic innego jak zawijana pizza i tak jak w przypadku pizzy kluczem do sukcesu jest ciasto. Nadzienie to już kwestia gustu, a w naszym przypadku również tego, co zostało w lodówce. Calzone we włoskim dialekcie znaczy… nogawka. Nie wiem jak Wam, ale nam się nie kojarzy:-) Jak zwał tak zwał, ale pieczony pieróg z drożdżowego ciasta, identycznego(...)pizzę to nasze ulubione danie. Jeśli chodzi o nadzienie to trzymamy się zasady, że do calzone można wsadzić wszytko (co kłóci się z tradycyjnym przepisem, według jtórego calzone faszeruje się prosciutto i różnymi rodzajami sera). My wolimy mniej kaloryczną, zdrowszą wersję z warzywami. I koniecznie z chorizo! Pewnie Włosi za wmieszanie hiszpańskich składników do calzone odsądziliby nas od czci

Niedzielny kucharz
Włoska pizza Margherita - przepis podstawowy (bezglutenowa) 126

Dziś kolejny przepis z mojej ulubionej kuchni włoskiej na klasyczną pizzę na średnim cieście - pizza Margherita , przepis wyjściowy, który można modyfikować do swoich potrzeb i tworzyć niezliczone wersje pizzy włoskiej albo i niewłoskiej :-). Oczywiście jest to przepis na pizzę bezglutenową . Niestety, ze względu na niedostateczną ilość światła dziennego, zdjęcia nie są dostatecznej jakości, za co z góry przepraszam(...)gwarantuję, że smak pizzy będzie w pełni zadowalający. Serdecznie polecam :-) * * *  Składniki na ciasto na blachę szeroką, prostokątną, tak jak do pieczenia ciastek: 200 g skrobi ziemniaczanej 100 g mąki gryczanej 100 g mąki kukurydzianej 100 g mąki ryżowej + do podsypywania 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka gumy guar ok. 400 ml ciepłej wody 25 g świeżych drożdży

Kawa z mlekiem
PIZZA BIAŁA Z ZIEMNIAKAMI 146

Pizza bianca czyli biała bez sosu pomidorowego to popularna pizza w Rzymie. Prawdziwa pizza bianca słynie z prostoty, gdyż nie zawiera ani sosu, ani nadzienia - jest to jedynie cienkie ciasto z gruboziarnistą solą, tymiankiem lub rozmarynem i oliwą, czasem z parmezanem. U mnie pizza biała będzie na bogato i trochę po polsku... bo z ziemniakami, rozmarynem i sosem czosnkowym(...)ciasto wzbogaciłam płatkami jaglanymi (taka moja wariacja 😉). Pomysł na zrobienie takiej pizzy powstał z potrzeby chwili - mieliśmy z mężem ochotę na domową pizzę, a był już późny wieczór, w lodówce raptem resztka drożdży, kawałek sera żółtego i napoczęty jogurt, a poza tym tylko 3 ziemniaki 😁, więc dużego wyboru to nie mieliśmy. Powiem szczerze, że nie spodziewałam się takiego smaku

Kuchnia MagdaLeny
Zdrowa pizza orkiszowa z batatami i nerkowcami 134

Zdrowa pizza z mąki orkiszowej z batatami, nerkowcami i domowym sosem pomidorowym to nasza druga ulubiona fit pizza (obok Pizzy orkiszowej z mozzarellą i pomidorami ), w której gustuje cała nasza rodzinka. Połączenie słodkich batatów, z chrupiącymi orzechami, słodko-kwaśną bazą pomidorową i odrobiną mozzarelli jest przepyszne (weganie mogą pominąć mozzarellę i dać więcej nerkowców). Pizza znika na ciepło, jak również(...)zimno nie potrafi dotrwać do drugiego dnia :) Ponieważ spód do pizzy jest z mąki orkiszowej, pizza jest jest bardzo sycąca. Z poniższego przepisu na spód wychodzą 3 duże pizze. Ja często piekę dwie, a z pozostałego ciasta robię chlebek o nazwie Focaccia. Ciasto na pizze można przygotować wieczorem i wstawić na noc do lodówki. Bataty, to słodkie ziemniaki zaliczane

Moja Delicja
Pizza - nie pizza. W roli głównej kalafior. 157

Pizza jest ulubionym daniem wielu ludzi. Lubią ją dorośli i dzieci, choć ja znam takie dziecko, które pizzy zdecydowanie mówi "nie". Ale dziś nie o tym dziecku będzie, ale właśnie o pizzy.  Choć tak naprawdę to danie, z którym dziś do Was przychodzę pizzą nie jest, za to doskonale ja naśladuje. Wiadomo, że dom owa pizza jest o niebo(...)lepsza od tej kupnej, a już na pewno jest zdrowsza. Ja w podążaniu ścieżką zdrowia pokusiłam się o przygotowanie zupełnie innej pizzy. Zamiast tradycyjnej mąki - kalafior. Wymiany wymagały też inne składniki i jak się okazało z tradycyjnej pizzy nic już nie zostało. Nie ma drożdży i oliwy, ale są za to jajka i przyprawy. Już jakiś czas temu planowałam podzielić

Przysmaki Karolki
PIZZA Z OLIWKAMI 149

pomidora,oliwek i pieczarek,paski papryki oraz starte sery.Pieczemy w 180 st.ok.20-30 min.Smacznego. Komentarze: Musiała być pyszna skoro tak szybko znikała. :) napisał: optimdent 2013/12/06 14:23:33 Pizza z oliwkami. Brzmi całkiem nieźle, tym bardziej, że jestem fanem oliwek. napisał: 1kornosz-szymon 2014/02/06 12:52:16 Trzeba pamiętać o tym żeby oliwki były w zalewie z oliwy(...)ekstrakcie wody i konserwantów niestety są dużo droższe ale za to smaczniejsze. napisał: mrozo123robert 2014/02/24 15:32:26 Oliwki świetnie pasują do pizzy. A odkryłam to przez przypadkiem, w pizzerii, gdzie towarzysz chciał zamienić jakiś nielubiany składnik i padło na oliwki. Rewelacja :) napisał: anastazjawojtczak 2014/06/11 11:18:24 Uwielbiam pizzę pod każdą postacią mniam:) napisał: ninakrawczyk 2014/08/06

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pizza z patelni w dwóch wariantach 175

proszku do pieczenia. Nie mogąc się zdecydować, postanowiłam przetestować dwie wersje. Jak już miałabym porównać to stwierdzam, że ciasto na drożdżach jest  wg nas smaczniejsze, choć obie pizze są naprawdę dobre. Wybór jest ciężki, bo wszystko zależy czego oczekujemy. Ciasto drożdżowe jest dość charakterystyczne w smaku i za to własnie je cenię. Z kolei to na proszku do pieczenia(...)jest o wiele szybsze do przygotowania, gdyż nie ma wymaga oczekiwania aż ciasto wyrośnie. Sama pizza zaś smakuje tak jak ta z piekarnika, pieczona w zwykłej blaszce. Po prostu spróbujcie oba warianty i sami zdecydujcie :) Dodatki możecie dowolnie modyfikować w zależności od tego, co akurat macie w lodówce lub tego, co lubicie.  Drożdżowa pizza z patelni Pizza z patelni

Fabryka pomysłów
Przepis na pizzę z boczkiem 161

wakacji bez pizzy. Danie to w różnych wariantach należy do najbardziej lubianych posiłków dla dzieci i dorosłych. Jaka pizza jest najlepsza? Oczywiście z boczkiem. Nic nie może równać się aromatowi pieczonych plastrów boczku i woni świeżego drożdżowego ciasta. Sycąca, ciepła pizza z boczkiem świetnie się nada na letnie przyjęcie, albo kolację na całej rodziny. Poznaj przepis na pizzę z boczkiem(...)który jest łatwy i naprawdę szybki w wykonaniu. Za ojczyznę pizzy uznaje się Włochy, choć tą potrawą zajadano się już w starożytnym Egipcie i Grecji. Najbardziej klasyczna z pomidorami, serem i ziołami doczekała się wielu odmian. Przebojem na każdym stole jest pachnąca pizza z boczkiem. Można ją szybko i łatwo przygotować w domu. Pasuje na każdą okazję i co najważniejsze

Moja smaczna kuchnia