Właśnie trwa Karnawałowe wyzwanie włoskie z Lidlem a u mnie impreza na 30 urodziny! Przygotowałam grissini z szynką parmeńską i rukolą, deskę serów i włoskich wędlin oraz prawdziwą włoską pizzę. Oraz spaghetti na włoszczyźnie z pomidorami. Oto przepis na dole oraz fotorelacja z wydarzenia! :) 2 puszki pomidorów (u mnie Italiamo z lidla) 2 marchewki 1/2 selera 4 ząbki czosnku
Bon Appetit Małgorzatywydruku - link Obrazki DIY, które wprowadzą w domu walentynkowy nastrój - link Kartka 3D - link Walentynki w stylu Gwiezdnych Wojen do wydruku - link Zabawna kartka w języku angielskim Espresso - link Pizza - link Spersonalizowana walentynka z własnym zdjęciem - link Przepiękne serca z kwiatów, które sprawdzą się nie tylko w okresie walentynkowym - link Kupony miłości od ukochane OneLittleSmile - link 3. Przez żołądek
two broke sistersCiasto francuskie jak zapewne większość z Was wie jest bardzo wdzięcznym tematem do robienia wszelkiego rodzaju przekąsek. Te włoskie paluchy smakują jak pizza. :-) Ciasto francuskie ułatwia ich przygotowanie, bo całość zajmuje dosłownie kilka chwil, odliczając czas spędzony w piekarniku. Z 1 arkusza ciasta francuskiego wychodzi 7-8 sztuk. 1 arkusz ciasta francuskiego 100g wędzonej szynki 150g żółtego sera 3 łyżki
Szefowa kuchninich kulę. Przykrywamy wilgotną ściereczką i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie dzielimy naszą kulę na 6 równych części, każdą z nich rozwałkowujemy i za pomocą noża do pizzy wycinamy równe okręgi (u mnie o 25cm średnicy). Z resztek po wycinaniu otrzymamy siódmą część na ostatnią tortillę. Pieczemy na patelni bez użycia tłuszczu przez 30-40s z każdej
Be Fit Be Strongdrugą tortillę. Tak przygotowaną tortillę wkładamy do mikrofalówki (lub piekarnika nagrzanego do 180 stopni). Zostawiamy, aż ser się stopi i połączy całość. Następnie kroimy nadziewaną tortillę w trójkąty (jak pizzę) i podajemy ciepłą. Smacznego Follow my blog with Bloglovin
Słodkie okruszkiPatrzę na luty. Najkrótszy miesiąc w roku, a owocuje w same przyjemności. Mamy słodkie walentynki, chwilę wcześniej dzień pizzy, który dla mnie jest szczególnie miły, bo zostaję obdarowywana prezentami i dmucham świeczki. Patrzę dalej i widzę tłustym drukiem oznaczoną datę: 4 luty 2016. Wręcz mi z tego dnia kapie lukier i czekolada, co i na ślinotok się przekłada. Nie chcę
Wypisz Wymalujwersja tego dania – dania z resztek. Czerstwe pieczywo, boczek, cebulka i szpinak, jajka i mleko, ser i pieczarki. Całość – w zależności od tego gdzie wbijecie widelec – smakuje jak quiche, pizza, omlet i francuski tost. Nie tylko na śniadanie – strata super sprawdzi się i na obiad! Mleko, chleb i jajka to podstawa w każdej kuchni (ok, poza wegańską). Nierzadko zdarza się
Karo in the Kitchenpuszyste i lekkie. Ciasto wałkujemy na cienkie placki, nożem kroimy paski. Można to zrobić radełkiem, wtedy faworki będą miały ozdobny brzeg. Ja wycinałam za pomocą linijki i kółka do pizzy. Długie paski dzielimy na mniejsze. Na środku każdego paska robimy nacięcie nożem wzdłuż. Przez to nacięcie przewlekamy jeden koniec faworka na drugą stronę. Rozgrzewamy olej do 180 stopni
ladykitchendługości ciasta, potem kolejny krótszy bok założyć na złożone ciasto - powinny powstać 3 warstwy ciasta dwukrotnie przełożone nadzieniem. Tak przygotowane ciasto pokroić ostrym nożem (najlepiej kółkiem do pizzy) na 1.7 cm paski. Zwinąć, jak na filmie (paski ciasta są elastyczne i łatwo je rozciągnąć w razie konieczności). Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (2 blaszki), w sporych odległościach
Moje domowe kucharzenieprzy smażeniu na dno. Tłuszcz szybko zacznie robić się ciemny i może zacząć się palić. Ciasto tniemy na wąskie paski nożem, ozdobnym radełkiem lub – jeśli macie –nożem do pizzy na wąskie, dwu centymetrowe paski. Po środku każdego robimy nacięcie, przez które trzymając za jeden koniec ciasta, przekładamy jego drugi koniec. Zawsze najpierw rozwałkowuję całe ciasto, a gotowe powywijane
Karo in the Kitchenchwilę macie gości, a nie macie co im podać? Polecam szybką i efektowną do zrobienia pizzę Margaritę z ciasta francuskiego, potrzebne Wam tylko będzie: ciasto francuskie, puszka pomidorów, żółty ser oraz ewentualnie dodatki: oregano i czosnek. Składniki: 2 ciasta francuskie, 1/2 puszki pomidorów, 100 g startego żółtego sera, 2 ząbki czosnku, 2 łyżeczki suszonego oregano. Przygotowanie: Z dwóch
Aga w kuchnijest w tym chlebie urzekający aromat ziół i przypraw, połączony z ostrym smakiem sera wędzonego i pomidorowym ketchupem. Zamykając oczy, można się zapomnieć i mieć wrażenie degustacji włoskiej pizzy, a nie zwykłego pieczywa. Składniki na 1 keksówkę o wymiarach LxWxH 30x12x10cm: CIASTO CHLEBOWE: 350g mąki pszennej - u mnie tortowa typ 450 100g mąki pszennej pełnoziarnistej - graham drobna
Grunt to przepis!Miałam w domu gotowe ciasto chlebowe i zastanawiałam się co z niego zrobić, przejrzałam lodówkę i użyłam to co znalazłam. Ciasto chlebowe ala pizza Składniki: - 1 opakowanie ciasta chlebowego (ja kupiłam w Lidlu w tygodniu francuskim) - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - 150 g sera mozzarella - 100 g polędwicy sopockiej - 125 g boczku wędzonego - 120 g sera gorgonzola Przygotowanie: Ciasto chlebowe rozwijamy
Kulinarne życiekroimy w talarki. Na przygotowane i przełożone na blachę ciasto rozsmarowujemy sos pomidorowy i kładziemy pieczarki, polędwicę, salami i sypiemy ser (można dodać inne składniki które akurat lubimy). Pizzę zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni z termoobiegiem przez 15-20 minut (do momentu aż ciasto się zrumieni na brzegach i ser się rozpuści). Smacznego
Moje-pitraszeniemięsa, może być z kostki) 1/2 pęczka natki pietruszki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 500 ml passaty pomidorowej cukier, sól i pieprz po łyżeczce kminku i ziół do pizzy 3 łyżeczki słodkiej papryki Schab pokroić w kostkę. Z papryk usunąć środki. Paprykę i obraną cebulę pokroić w kostkę. Czosnek drobno posiekać. Warzywa zalać wywarem, dodać schab, obrane i pokrojone
Czerwień i błękit