pizza - 8481 przepisów (strona:353/566)

Focaccia z parmezanem i pomidorami 84

Pyszna, miękka a z zewnątrz chrupiąca focaccia to rodzaj pieczywa pochodzącego z kuchni włoskiej, będącego podstawą do pizzy. Może być z dodatkami: pomidorami, oliwkami, ziołami lub bez. Podaje się ją na ciepło lub na zimno z dodatkiem oliwy z oliwek. Będąc we Włoszech zajadłam się nią każdego dnia, bardzo mi smakowała. Postanowiłam tym razem przygotować własną. Moja focaccia jest lekko

Mango Papaja
Placki kukurydziane, z których możesz zrobić domowe nachosy lub domowe quesadillas 172

kształt okrągłego placka. 5) Gotowe placki smażę na rozgrzanej patelni ok. 3 minuty z każdej strony (bez tłuszczu). 6) Kolejno, kroję na trójkąty, aby uzyskać nachosy (używam kółka do pizzy). Gotowe:) P.S. Ciasto można dosolić, wzbogacić ziołami lub serem, jak kto woli :)  Smacznego! Pozdrawiam, Adrianna

Pause Gotowanie!
Minipizze z ciasta francuskiego 266

części. Porcje ciasta ułożyć na natłuszczonej masłem blasze. Każdy kawałek posmarować ketchupem, delikatnie oprószyć bazylią i kolejno wykładać porcję pieczarek, parówek i papryki. Wierzch każdego kawałka posypać startym serem. Pizze piec ok.20 min w 180 o C. Uwaga – sprawdzona rada ) parówki można oczywiście zastąpić dowolną inną wędliną lub mięsem Życzę smacznego. Komentarze oraz lajki mile widziane :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Świat Smaku
Sosy FOLWARK 169

posiada szeroki asortyment różnego rodzaju sosów . Sos salsa mexicana ,Sos czosnkowy, Sos barbecue, Sos gyros kebab łagodny,Sos kebab gyros ostry,Sos madziarów ,Ketchup premium, Sos do pizzy , Remulada duńska , Dressing 1000 wysp.Majonez kremowy. Wszystkie pyszne , serdecznie polecam :)    Aktualnie testuję 3 sosy . 1. Sos kebab gyros - majonezowy sos o delikatnej konsystencji, któremu charakter nadają przyprawy , czosnek i zioła

Sama słodycz i szczypta chili
Sos hinduski 165

Przepis na ten sos przywiozła kiedyś z praktyk siostra nr 3. Od tamtej pory robimy go co roku dla całej rodziny. Pasuje do wielu potraw - jako sos do pizzy, ze śmietaną do gołąbków, a także sam, jako dodatek do makaronu czy zapiekanki itp. Jest pyszny i bardzo prosty. Serdecznie polecam!!! Sos hinduski łatwe ok 2 h plus pasteryzowanie 15 minut

sierotka maRysia w kuchni
Małe drożdżowe co nie co… 194

wody. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok 30 minut aż podwoi objętość. jest to najlepszy i najprostszy przepis na ciasto drożdżowe jaki znam - ciasto wychodzi idealne zarówno na pizze jak i pierożki. POLECAM i za przepis dziękuję Ani i Alexowi! Farsz: Mięsny: ok 150 g mięsa mielonego pół cebuli szczypta mielonej kolendry sól, pieprz 1 łyżeczka bułki tartej Kapuściany

sierotka maRysia w kuchni
Omlet z mozzarellą, pomidorami i świeżą bazylią 149

Omlet, który wyglądem i smakiem przypomina pizzę :) Szybka i pyszna kolacja, śniadanie lub nawet lunch do zabrania na wynos. Oczywiście możecie wzbogacić danie o ulubione dodatki takie jak ser żółty, szynka czy warzywa... ja pozostanę przy wersji alla caprese :) Składniki: 2 jajka 4 plastry mozzarelli pomidorki koktajlowe liście świeżej bazylii sól pieprz zioła prowansalskie 1 łyżka mąki pełnoziarnistej Rozgrzać patelnię

Chocolate Muffin Blog
Włoska panna cotta oraz akcja "Smak języka" + zapowiedź niespodzianki :) 174

kuchnia. Już od dziś możecie pobrać ze strony www.smakjezyka.pl specjalny e-book La Cucina Italiana będący włosko-polską mini książką kucharską z przepisami na kultowe włoskie dania takie jak pizza, risotto, tiramisu czy prezentowana dziś przeze mnie panna cotta – wystarczy zarejestrować się na stronie multikurs.pl i wówczas e-book jest do pobrania zupełnie za darmo ze strefy kursanta. Aktualnie jest

Kto ugości moich gości?
Vapiano - Warszawa 121

różne rodzaje) i część deserów. Tak, robi wrażenie ale i jednocześnie oczekuje się bardzo dobrej jakości pasty po takim widoku... Jedzenie. Jeśli kuchnia śródziemnomorska, to na pierwszy rzut idzie pizza - nic wymyślnego - zwykła salami. Była dość cienka ale nie taka, żeby nie można było jej jeszcze cieńszej zrobić. Jasne, salami jest tłuste, ale sama mozarella także. Więc trochę się rozczarowałem

Right Behind The Kitchen
Gnocchi z serem ricotta, cukinią i pecorino 212

coś na g. Zakładamy oczywiście wariant taki, że język włoski znamy tyle co kot napłakał (ten, który paczy ciągle), a jeśli już coś kojarzymy z tego języka to: pizza, amore i bunga bunga. Otóż we włoskim języku znajdziemy jeszcze wspomniane słowo gnocchi, które mniej więcej wymawia się nioki. A coż to, a cóż to?A nic takiego jak nasze kopytka

Right Behind The Kitchen
Trójmiasta trzecie miasto - Gdynia 158

krótkiej wizycie, w tym mimo wszystko urokliwym mieście, aby unikać z daleka lokali, które "specjalizują się" we wszystkim i gdzieś tam daleko są zamieszczone pozycje z rybami (między pizzą, makaronem, golonką i kebabem). A jak jeszcze usłyszycie, że zupę rybną robi się z rosołu drobiowego to powiedzcie "a idź pan w pi...du!"  PS Po jedzeniu fajne jest nicnierobienie

Right Behind The Kitchen
Pełnoziarnisty chleb z orzechami włoskimi i słonecznikiem 128

czasie nagrzać piekarnik do 240 stopni. Piec aż chleb zbrązowieje, a po włożeniu wykałaczki w środek chleba, wyjdzie ona sucha (do pieczenia można użyć blachy, ja wykorzystałem kamień do pizzy, polecam). Gotowy chleb odstawić na jakąś kratkę aby wystygł. Gotowe. Podstawowe składniki - mąką pełnoziarnista 4 zł, drożdże 1,5 zł. Wysmarować pajdę prawdziwym polskim masłem i zjeść ze smakiem

Right Behind The Kitchen
Maślane bułeczki z przepisu Tomka Jakubiaka 1078

lepiej jeszcze dodać 1 płaską łyżeczkę soli po wyrośnięciu rozczynu. Dodatkowo warto przypomnieć aby mleko miało mniej niż 40 stopni Celsjusza - inaczej zabijemy drożdże (pisałem o tym w poście Pizza raz jeszcze ). Na filmiku Tomek podaje aby przykryć bułeczki do wyrośnięcia wilgotną ściereczkę. Przy moim pierwszym wypieku tak też zrobiłem... niepotrzebnie. Nawet zmoczyłem ściereczkę ciepłą wodą aby pieczywo miało wilgotne

Right Behind The Kitchen
Europejski Festiwal Smaku - warsztaty kulinarne nad Bystrzycą dla mieszkańców Lublina 151

więcej składników generalnie, musimy dłużej wyrabiać ciasto - a im dłużej, tym twardsze, bardziej zbite po upieczeniu (być może i zakalec nam wyjdzie). Ciasta nie zagniatamy jak ciasta na makaron, pizzę czy chleb. Po upieczeniu, ostudzeniu i poraniu podpłomyków na małe kęsy, układamy na wierzch surówkę z buraka i gruszki. Na wierzch lądują kawałki pstrąga, które możemy skropić sokiem z cytryny

Right Behind The Kitchen
Placuszki z cukinii i marchewki ze słonecznikiem 153

jajko, mąkę, sól i słonecznik. Wymieszać i spróbować czy wystarczająco słone - nakładać łyżką na rozgrzaną oliwę. - piec 2-3 minuty z każdej strony SMACZNEGO! Zobacz tez przepis na "Pizza" na spodzie z kalafiora, parmezanu i mozzarelli" <klik

Pora na pora i pomidora

Proponowane wyszukiwania