pizza - 8481 przepisów (strona:343/566)

Zupa pełna kolorowych warzyw z kurczakiem i kaszą jaglaną 160

czerwona papryka szklanka mrożonego groszku 2 łodygi selera naciowego 1/2 cukinii 2-3 ząbki czosnku posiekana natka pietruszki 2/3 szklanki kaszy jaglanej tymianek, oregano, bazylia lub łyżeczka ziół do pizzy, sól i pieprz 2/3 szklanki słodkiej śmietanki Umyte podudzia zalać 5 szklankami zimnej wody i gotować pod przykryciem na bardzo małym ogniu. Po 30 minutach od zagotowania dodać do wywaru

Czerwień i błękit
Sos czosnkowy 127

Ekspresowy sos czosnkowy na bazie jogurtu naturalnego. Doskonały do pizzy, calzone i innych dań. Składniki: 200 ml jogurtu naturalnego gęstego 1 łyżka majonezu 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Jogurt dokładnie wymieszać z majonezem, aby nie było żadnych grudek. Dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki

Na Ciasteczkowych Papierach
Naleśniki z farszem cebulowym. 155

może powinnam. Sprawiłabym radość dzieciakom (matka wariatka) ;) Danie jest bardzo smaczne, tanie i łatwe w przygotowaniu. Można podawać z sosem, np. czosnkowym. Polecam. P.S. Dzisiaj jest też Międzynarodowy Dzień Pizzy :) Składniki (na ok. 10 naleśników): Ciasto: 2 szkl. mleka - 1,20 zł 2 szkl. mąki - 1,20 zł 1 duże jajko - 0,70 zł 2 łyżki oliwy Farsz: 4 cebule

zadanie-gotowanie
Bardzo popularne domowe sosy barbecue 169

soli koszernej i pieprzu Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i gotować przez prawie godzinę. Ten sos doskonale pasuje nie tylko do dań z grilla. Jest rewelacyjnym dodatkiem np. do pizzy z szynką i ananasem. The post Bardzo popularne domowe sosy barbecue appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Jak zrobić domową, zdrową tortillę? 478

jest najlepsza, gdyż przy jej użyciu możemy zrobić bardzo cienkie placki, a na drewnianej możemy mieć problem z ich odklejeniem) rozwałkowujemy każdą z kuleczek i przy pomocy noża do pizzy wykrywamy koła o wielkości zbliżonej do średnicy patelni (u mnie ok. 25 cm). Tak przygotowane tortille nakładamy na wałek i umieszczamy je na rozgrzanej patelni, piekąc je bez użycia tłuszczu

Be Fit Be Strong
Sałatka i kanapki z wędzonym łososiem, rukolą i awokado 159

łosoś, awokado, rukola. Doprawione do smaku sokiem z cytryny i oliwą z oliwek, z dodatkiem soli i pieprzu. Podparzyłam to zestawienie na Pintereście. I tu ciekawostka: jako pomysł na pizzę. Od razu pociekła mi ślinka. No i od razu musiałam przetestować u siebie w kuchni. I po prawdzie, bardzo smakowicie wypada to na kanapkach, albo samodzielnie jako sałatka. To taki

MODA NA BIO
Frittata z burakiem i wędzonym pstrągiem 157

wielkanocnym stole oczywiście pysznych dań z jajem :) Odpocznijcie, zrelaksujcie się, spędźcie czas z rodziną. Do przeczytania w poniedziałek. Po świątecznym, dość ciężkim jedzonku, mam zamiar pokazać Wam nietypową pizzę :) Frittata z burakiem i wędzonym pstrągiem Składniki / 2 porcje: 3 ugotowane ziemniaki (mogą być pozostałe z obiadu) 1 ugotowany burak 120 g wędzonego pstrąga (waga samego mięsa) oliwa koperek 6 jajek

Chilli Czosnek i Oliwa
Znamy zwycięzców 4. edycji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie 201

świadczyć może o znikomym orientowaniu się w ofercie konkurencyjnych lokali. Wkładka regionalna wg mnie powinna być na stale w menu - bo czy Szwed poznający Lublin przez pryzmat gastronomii zamówi pizzę, makaron? W jaki sposób restauracje mogą przyciągnąć turystów jak nie poprzez dobre, regionalne jedzenie?! Program Miejsca Inspiracji to nie konkurs na najlepsze jedzenie! Znów muszę napisać słowo "niestety". Niestety, wiele

Right Behind The Kitchen
Szarpana wieprzowina po meksykańsku, czyli carnitas 145

dwóch miesięcy i już dziś wiem, że była to słuszna decyzja. Piekłam już w nim chleby, różne rodzaje ciasta, mięsa i zapiekanki, oraz oczywiście pizzę. Piekarnik spisuje się doskonale  z czystym sumieniem mogę go Wam polecić. Oto cechy, które go charakteryzują: kształt  HomeMade , co oznacza, że piekarnik posiada zaokrąglony kształt, co pozwala

Kulinarne przygody Gatity
Kulinarny Rzym 164

którego nigdy nie zapomnę. Poznawane od kuchni, w prawdziwych włoskich restauracjach i pizzeriach, ukrytych w wąskich uliczkach lub na zabytkowych rynkach, pełne tradycji. W menu królowały domowej roboty makarony, pizze, owoce morza, ryby i oczywiście włoskie desery, od których nie można się powstrzymać. Włochy oczarowały mnie bogactwem smaków, naturalnością i prostotą. Nieprzesadzone przepisy, dania, w których postawiono przede wszystkim

Kuchnia Pani Wiosny
Focaccia z czarnymi oliwkami 106

jest tak pyszne, że nie gwarantuję, że coś zostanie! Focaccię upiekłam w tradycyjnej formie do keksu, jednak można użyć także prostokątnej blachy do ciasta lub okrągłej blachy do pizzy. Najlepiej odpowiada mi jednak kształt chlebka w kształcie keksu. Focaccia z czarnymi oliwkami Składniki: 2 i 1/2 szklanki mąki Barilla typ 00 1 kostka świeżych drożdży 1 szklanka ciepłej wody

Moja smaczna kuchnia
Ekspresowe paluchy serowe 145

275g) ser żółty 100g jajko sól gruboziarnista/mak/kminek Sposób przygotowania: Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ciasto rozwijamy, smarujemy pędzelkiem rozkłóconym jajkiem oraz posypujemy równomiernie serem. Kołem do krojenia pizzy kroimy ciasto na pół wzdłuż węższego boku a następnie w cienkie paski. Tak powstałe paluszki rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując około 1cm odstępu pomiędzy nimi. Wierzch paluchów

Pyry na Gaz
Lazagne ze szpinakiem i cukinią 180

niebieską pleśnią 1 młoda cukinia Sos beszamelowy: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1 szklanka wody 1,5 szklanki mleka pół szklanki słodkiej śmietanki 2 łyżeczki ziół do pizzy sól i pieprz Farsz: Masło stopić, wrzucać partiami szpinak i posiekany czosnek i smażyć. Można dolać 2 łyżki wody. Dodać pokruszony ser pleśniowy. Kiedy szpinak zwię dnie i straci

Czerwień i błękit
Piramidki z polędwiczką 161

Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe sól, pieprz, czosnek, słodka papryka, zioła do pizzy 2 bardzo młode cukinie opakowanie kuleczek mozzarelli pół opakowania pomidorków koktajlowych olej do smażenia Sos śmietanowo-pomidorowy: 1 łyżka masła 1 płaska łyżka mąki ½ szklanki zimego mleka 1 szklanka słodkiej śmietanki min. 18% 3 łyżki koncentratu pomidorowego łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka włoskich ziół sól i pieprz Mięso

Czerwień i błękit
Gruzińskie chaczapuri po mojemu 185

Kiedyś widziałam w telewizji przepis na to danie, nadzienie było inne. Ja zrobiłam według mojego pomysłu i smaku. Smak super, idealne na kolacje czy obiad jak

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania