Wyrównaj. Zapiekaj ok. 20 minut w temperaturze 180°C. Chilita - smacznie, nie należy do najtańszych rzeszowskich restauracji, jednak jakość proporcjonalna do ceny. Dosyć dużo dań bezmięsnych do wyboru (pizza i makarony). Na zdjęciu: gnocchi w serowym sosie, tagliatelle z niebieskim serem pleśniowym). Poprzednia relacja tutaj . Rafał’s pasta casserole MInimum effort, maximum taste. Tastes best the following
Qlinarnie i Qlinarniezwolennicy i przeciwnicy sosu czosnkowy. Niektórym osobom przeszkadza dosyć specyficzny i ostry smak. Ale są też osoby takie jak ja, które go uwielbiają. Lubię go jako dodatek do pizzy, zapiekanek, frytek, wędlin, kiełbasek z grilla a także do kurczaczków. Mój jest mocno czosnkowy, bo taki lubimy. Składniki: 3-4 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej śmietany 18% 4-5 ząbków czosnku
Ala piecze i gotujeUwielbiam pieczarki. W sosach, na zapiekankach, pizzy, a także w wersji smażonej. Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na pieczarki w chrupiącej panierce z czosnkową nutą. To danie przypomina mi dawne czasy. Tak przygotowane grzyby możecie podać jako samodzielne danie lub dodatek do innej potrawy. Spróbujcie. Pieczarki w chrupiącej panierce z czosnkową nutą – przepis własny Pieczarki w chrupiącej
Słodkie okruszkiWolę szparagi przygotowane na maśle, tłuszcz zatrzymuje smak. Możecie przeprowadzić eksperyment – pół pęczka ugotujcie, pół przesmażcie na maśle. Zobaczycie różnice. Szparagi są bardzo dobre same, z sosami, w sałatkach, pizzy, risotto, tartach… Można długo wymieniać. Są bardzo delikatne w smaku, więc można się pobawić i eksperymentować Spróbujcie, jak jest sezon to warto. Postaram się wam pokazać trochę inne rozwiązania
ladykitchenPomidory i oliwki są zdecydowanie trafnym połączeniem (np. w zupie, sosie, jako baza pod pizze) W tym roku kolejny debiut w moich przetworach- w roli głównej pomidor i oliwka :) Składniki: 2 kg pomidorów 1 szklanka czarnych oliwek 6 łyżek czerwonego octu 6 ząbków czosnku 1 szklanka oliwy 1 łyżeczka chili sól i pieprz do smaku natka pietruszki Wykonanie: Pomidory sparzyć
Tradycyjna Kuchniamąki i dokładnie wymieszać. Odstawić na kwadrans do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto wyjąć z miski na stolnicę podsypując mąką. Z gotowego ciasta wałkować koło, podzielić nożem do pizzy na 12 części - 12 trójkątów. Na każdy trójkąt nakładać nadzienie. Następnie delikatnie zwinąć i nagiąć rogi. Rogaliki ułożyć na blasze w pewnej odległości od siebie, bo będą jeszcze rosły podczas pieczenia
Moje domowe kucharzeniepracy to nie fizyka kwantowa. Dasz radę! Przerwa obiadowa w pracy. Głód już lekko doskwiera. Najwyższy czas coś zjeść. I tu napotykasz dylemat.... Przejadła Ci się pizza z pobliskiej pizzerii, zamawiana z kumplami zza biurka tydzień po tygodniu? Chińszczyzna po raz -enty? Ile razy można jeść schabowego z cateringu? Na widok sushi masz mdłości? Sałatka ze sklepowej
Grunt to przepis!zamawiałam dla każdego po jednej porcji, ale wszystkiego nie zdołaliśmy zjeść. Zostało "na potem" i naprawdę można było się najeść. Porcje - solidne. Penne z kurczakiem było smaczne, choć pizza choco do mnie nie przemówiła. Chyba za długo siedziała w piecu... Drugie zamówienie złożyłam w Kajar . Tu zamówienie również zostało zrealizowane w podanym czasie. Co prawda jednego dania nie było
Di gotujesprzętów kuchennych, bardzo ważnych dla autorki. Ella zdradza nam również swoje sposoby na prawidłowe ugotowanie ryżu czy kaszy. Przepisy kulinarne zostały podzielone na 6 grup: Produkty zbożowe (np. Pizza z komosy ryżowej, Buraczane risotto z kaszy gryczanej) Orzechy i nasiona (np. Batoniki z granoli, Superchleb) Rośliny strączkowe (np. Sałatka z soczewicą, cukinią i miętą, Dal z soczewicy i dyni
Z miłości do słodkościkońcu spróbowałam zapiec łososia. Nagromadziły mi się w lodówce ciasta francuskie więc coś trzeba było z nimi zrobić a ile to razy można robić szybką pizze :) Dla każdego łasucha który lubi łososia, szpinak, ser feta i ciasto francuskie jest to idealny przepis na smaczny i zdrowy obiadek. Składniki 350-400 g łososia bez skóry (lub dwa kawałki
Piekielna Kuchnia Patikiedyś dość często. Teraz robię go rzadziej, w sumie nie wiem czemu ;) Ostatnio przypomniałam sobie znów o tym smacznym daniu, gdy w lodówce znalazłam kilka pieczarek (po weekendowej pizzy). I bardzo się z tego powodu cieszę, bo taki ryż jest naprawdę smaczny. Myślę, że znów będę go często przygotowywać. Spróbujcie, zachęcam. Składniki: (na 2 porcje) 100 g ryżu - u mnie
Słodkie okruszkikulinarna dużo czasu spędzam w kuchni i dobry piekarnik to dla mnie podstawa. Piekłam już w nim chleby, różne rodzaje ciasta, mięsa i zapiekanki, oraz oczywiście pizzę. Piekarnik spisuje się doskonale i z czystym sumieniem mogę go Wam polecić. Oto cechy, które go charakteryzują: kształt HomeMade , co oznacza, że piekarnik posiada zaokrąglony kształt
Kulinarne przygody Gatitybigos, kwaśnica czy żeberka. Majeranek – suszone i rozdrobnione liście majeranku stosuje się głównie do potraw ciężkostrawnych, dodaje się go do zupy fasolowej, pomidorowej, żurku, fasolki po bretońsku, pasztetu, bigosu, pizzy oraz do domowych kiełbas (stąd potoczna nazwa „kiełbasianego zioła”). Szałwia – coraz bardziej doceniana, rosnąca w Polsce roślina, której liście (świeże lub suszone) nadają świeżości i cytrynowej nuty potrawie oraz poprawiają
WojnaNaSmaki.plkurczaka 250 g pieczarek 150 g sera żółtego 1-2 ząbki czosnku 3 jajka 3 łyżki mąki pół pęczka natki pietruszki sól,słodka papryka, zioła włoskie (np. mieszanka do pizzy), pieprz Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na grubej tarce. Filety umyć, pokroić w kosteczkę. Mięso wymieszać z pieczarkami, serem, posiekanym czosnkiem, i przyprawami. Dodać posiekaną natkę, rozkłócone jajka
Czerwień i błękitprzyjęcie (, ale wówczas polecam zwiększyć porcję składników). Do przygotowania mojej sałatki użyłam sosu czosnkowego od Folwark . Bardzo lubię ten sos. Idealnie pasuje do pizzy, jako składnik sałatek lub dodatek do kanapek. Sałatka z kwaszonym ogórkiem, rzodkiewką i nutą czosnku 2016-04-22 09:32:58 Write a review Save Recipe Print 0 calories
Słodkie okruszki