najpopularniejszych postów,które dla mnie są dużym zaskoczeniem: 1. Skrzydełka a la KFC 7138 wyświetleń http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/07/skrzydeka-la-kfc.html 2.Pieczone ziemniaki z piekarnika 5252 wyświetleń http://jaworskaanna7.blogspot.com/2016/02/pieczone-ziemniaki-z-piekarnika.html 3. Pizza z patelni 4703 wyświetleń http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/09/pizza-z-patelni.html 4. Babeczki do barszczu 4298 wyświetleń http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/12/babeczki-do-barszczu.html 5. Placuszki z kurczaka z mozzarellą 2706 wyświetleń http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/07/placuszki-z-kurczaka-z-mozzarella-i.html To byłoby
Niespełnione zdolności kulinarnepole do popisu, biorąc pod uwagę składniki, których możemy używać jest w tym temacie ogromne. Dzisiejszy przepis to kolejny pomysł na tuńczyka. Wygląda trochę jak taka mniej kaloryczna wersja pizzy, a jest równie smaczna. TARTA z TUŃCZYKIEM Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 puszki kukurydzy 1 cebula czerwona (można zastąpić np. porem) 2 jajka
Bon appetit mon amiepieczonej papryki z pomidorami, znakomity na ciepło i zimno, pasuje do makaronu, pizzy, zapiekanek, kanapek i innych potraw. W sezonie przygotuj go ze świeżych pomidorów pozbawionych gniazd nasiennych i skóry, zimą i wiosną zdecydowanie lepsze będą pomidory z puszki. Do sosu dodaliśmy suszone oregano, możesz dodać także tymianek, suszone liście kozieradki, bazylię itp. Możesz przechowywać go przez klika
SzczyptaSmaQsmaczne i szybkie do przyrządzenia, polecam na szybkie śniadanie lub kolację. Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 6 parówek 100 gram tartego żółtego sera ketchup łagodny Roleski zioła do pizzy Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozwijamy na desce, kroimy na 4 prostokąty, smarujemy ketchupem, posypujemy ziołami. Ser żółty ścieramy na tarce, posypujemy ciasto, układamy parówki, zwijamy. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem
Bajeczna Kuchnianajpierw zrobić z podwójnej porcji bo wydawało mi się, że mało będzie, ale wyszło z niego bardzo dużo krakersów, wystarczy na małą imprezę ;) Ja zrobiłam je w 3 smakach: pizzy (pomidory z oregano), kminkowe i solone, można zrobić wędzone (z papryką wędzoną), z cebulką i jakie tylko chcecie :) Składniki: - 1 i 3/4 szklanki maki pszennej, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Co na wege obiad?Polentę, czyli kaszkę kukurydzianą kupiłam wieki temu planując zrobić z niej jakąś fajną potrawę. Zamiast tego stała zapomniana w szafce kuchennej, służąc mi tylko czasem do podsypywania blatów pizzy (dzięki temu stają się chrupiące!). Wymyśliłam sobie polentę z pieczonymi warzywami, a że nie mam z nią dużego doświadczenia, postanowiłam poszukać inspiracji w sieci. Pomysł z zaserwowaniem polenty
Chilli Czosnek i Oliwaczosnkiem, z cebulką połączone, dobrze doprawione, następnie zmiksowane przez sito przecierane, dało pastę pomidorową, bardzo ostrą, wyjątkową. Taka pasta ma wszechstronne zastosowanie, bo takie właśnie jest jej zadanie. Pizze na ostro można z nią przygotować, wystarczy ciasto przed pieczeniem pastą posmarować. Do zup, do sosów można jej dodawać, czy z nachosami podawać, a gdy gorący makaron z pastą wymieszamy
Moniki Smakołykiimprezę, przygotować kilka porcji ciasta i co jakiś czas wstawiać do piekarnika kolejny placek zmieniając dodatki, albo przygotować wieczorem i rano upiec na śniadanie. Może też być zdrowszą wersją pizzy - wystarczy na upieczony placek rozsypać dodatki (ser, pomidor itp.) i zapiec. Tak czy owak placek jest przepyszny, bezglutenowy, wegetariański, prosty w przygotowaniu i uzależniający ;) Przygotowaliśmy dwie wersje placka, jedną
SzczyptaSmaQjuż od ponad miesiąca i już dziś wiem, że była to słuszna decyzja. Piekłam już w nim chleby, różne rodzaje ciasta, mięsa i zapiekanki, oraz oczywiście pizzę. Piekarnik spisuje się doskonale z czystym sumieniem mogę go Wam polecić. "Piekarniki Gorenje to w istocie osobiści asystenci gotowania: innowacyjny kształt, który zapewnia równomierne rozprowadzenie gorącego
Kulinarne przygody GatityOmlet wyszedł w smaku wspaniały. Przypomina mi pizze bez sera :).Danie bardzo sycące i łatwe w wykonaniu , akurat fajny sposób nie tylko na dietetyczną kolację.Zapraszam. Danie ma 363 kcal. 2 jaja 100 g. 2 łyżki mąki 20 g. odrobina wody 1 łyżeczka oleju rzepakowego 5 g. 2 plasterki szynki drobiowej 40 g. 2 pieczarki pokrojone w plasterki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipropozycja obiadowa. Uwielbiam tarty, szybkie w wykonaniu i za każdym razem inne. Jakich dodatków byście nie użyli to i tak będzie ekstra. Mój tata uważa, że to inna wersja pizzy, odpowiednia dla niego bo uwielbia ciasto kruche. Tarty z figami możecie przygotowywać cały rok jak jest sezon i są świeże oraz z suszonym, obydwie wersje są wyborne :) Składniki: ciasto
Niezły Młynekprostokąt i składam na cztery ku środkowi. Ponownie układam w koszyczku. Chleb wyrastał kolejne 3 godziny. Był już bardzo wysoki, więc przełożyłam go delikatnie na kamień do pieczenia pizzy, nacięłam finezyjnie nożyczkami, i wstawiłam do pieca. Pamiętajcie że chleb czasami wyrasta dłużej nawet do 12 godzin. Więc dajcie mu tyle czasu ile potrzebuje. PIECZENIE: - na kamieniu - czas 48 minut
SMYKWKUCHNIpatelni, podsmażane i duszone z pieczarkami i cebulą, przepis podawałam ostatnio tutaj. 8. No i na koniec hit wegańskich internetów, "ser" z ziemniaka, który możecie wykorzystać do pizzy, zapiekanek, jako dip do warzyw, "serek topiony" do pieczywa czy tostów, no i jako sos do samych ziemniaków ;) Podstawowy przepis z wszelkimi uwagami znajdziecie tutaj. Mam nadzieję, że znaleźliście
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEmięso ul. Ofiar Oświęcimskich 19 W Złym mięsie zjemy wegańsko i wegetariańsko. Jeżeli danie jest w dwóch opcjach, panie pytają w jakiej wersji podać. Do wyboru mamy przepyszne burgery, pizzę, zupy czy różne dania "tygodnia". Generalnie wybór jest dość spory i urozmaicony. Sam lokal również jest ciekawie urządzony, co dodatkowo dodaje osobliwości temu miejscu. Ostatnio mieliśmy okazję zjeść
Bananowe Polemocno przyprawiony. Można go robić na wiele sposobów i każdy będzie równie dobry. Kuchnia fusion wykorzystuje naan jako bazę otwartych kanapek a nawet jako alternatywę dla drożdżowego spodu od pizzy. Możliwości jest mnóstwo – wystarczy znaleźć własny ulubiony sposób na jedzenie naan. Naan tradycyjnie wypiekany jest w opalanych drewnem piecach tandoor – ale z powodzeniem można go zrobić na patelni
Karo in the Kitchen