pizza - 8481 przepisów (strona:323/566)

“Słoiki na słodko i na słono” jako pomysł na klub obiadowy w pracy 174

Chivoret są dość uniwersalne. Dlatego wystarczy zaopatrzyć się w książkę z pomysłami na lunche i umówić się na wspólne gotowanie z domownikami czy współpracownikami. Już nigdy nie zamówicie więcej pizzy! Słoiki na słodko i na słono Autorzy: Alexia Janny Chivoret i Pierre Chivoret (zdjęcia) Wydawnictwo: Buchmann Data premiery: 2016 Ilość stron: Okładka: miękka

Ugotowane pozamiatane
Pyszne rogaliki z dżemem 124

przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Jak ciasto podwoi swoją objętość to podzielić ciasto na mniejsze porcje. Każdą z nich rozwałkować formując okrągłe koło, wyciąć trójkąty.( tak jak kroi się pizzę ) Na każdym nałożyć marmoladę i zwinąć formując rogaliki. Rozłożyć rogaliki na blaszce i tak pozostawić do ponownego wyrośnięcia. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 C przez 15-20 minut

Kuchnia Pokoleń
25 przekąsek i 4 sosy na zimno, na andrzejki 250

Jajka faszerowane -  Kliknij po przepis.  10. Pieczarki w cieście naleśnikowym -  Kliknij po przepis.  11. Rolada szpinakowo marchwiowa -  Kliknij po przepis.  12. Pizza inaczej -  Kliknij po przepis.  13. Rogaliki z ciasta francuskiego, na słono -  Kliknij po przepis.  14. Kapuśniaczki z ciasta francuskiego -  Kliknij po przepis.  15. Roladki z tortilli

W kuchni u Moniki
Lasagne z cukinią, pieczarkami i serem pleśniowym 192

sera z niebieską pleśnią Sos beszamelowy: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1 szklanka wody 1,5 szklanki mleka pół szklanki słodkiej śmietanki 2 łyżeczki ziół do pizzy sól i pieprz Farsz: Cukinię zetrzeć wraz z łupką n a grubej tarce i udusić na niewielkiej ilości oleju z wodą, dodatkiem ziół, soli i pieprzu. Wkruszyć ser i gotować

Czerwień i błękit
Frittata warzywna ze szpinakiem 123

płasko... ... i wbiłam roztrzepane widelcem jajka - doprawiłam Na wolnym ogniu pod przykryciem smażyłam frittatę 10 minut Gdy się już zetnie, bardzo ładnie się kroi w trójkąty jak pizza :) Smacznego i na zdrowie! :) W myśl akcji

Szczęśliwa kuchnia
Jak wykorzystać miąższ z pomidorów? 265

został mi po nich miąższ, którego nie chciałam wylewać. Zrobiłam więc z niego sos, który doskonale nada się do zupy pomidorowej lub do leczo. Do pizzy jest za rzadki, więc nie polecam. Składniki: miąższ z 2 kg pomidorów 1 łyżeczka ziół prowansalskich pieprz ziołowy sól morska z chilli Miąższ miksujemy na papkę Przelewamy do małego garnuszka, doprawiamy i na małym

Szczęśliwa kuchnia
Pizza kebab / gyros 291

Każdy kocha przyprawę kebab - gyros:). Taki smak ma moja dzisiejsza pizza. Ma mnóstwo dodatków i jest naprawdę pyszna.  Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanka mleka 25g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju  Dodatki: 3 łyżki koncentratu pomidorowego 150g tartej mozzarelli 1 filet z kurczaka 4 pieczarki 4 łyżki kukurydzy konserwowej 2 ogórki

Szefowa kuchni
Flammkuchen 142

gęsta śmietana 18% (np. z Piątnicy) 3 cebule 250g wędzonego boczku Sól do smaku Pieprz do smaku Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 250 stopni. Jeżeli macie kamień do pieczenia pizzy włóżcie go do piekarnika, a następnie nastawcie piekarnik. Do miski dodać mąkę i sól. Wymieszać suche składniki. Następnie dodać oliwę i powoli wodę. Ugniatać tak długo aż ciasto będzie gładkie

Fabryka pomysłów
Czysty piekarnik to podstawa – test produktów Dedra (4) 148

wiecie u mnie bardzo często i dużo się piecze się. Ciasta, bułki, obiady, pizze i inne pyszności są wyciągane z mojego piekarnika dosłownie codziennie (przepisy znajdziecie tutaj – domowe pieczywo i najróżniejsze ciasta ). Jego czystość jest więc dla mnie priorytetem. Czasem zdarzają się i takie przypadki, że blaszka okazuje się nieszczelna lub wykapał mi tłuszczu z pieczonych nóżek itd. Środek

Słodkie okruszki
Just Nicole: La Veganista. Wypieki. RECENZJA + KONKURS 190

uśmiech na buzi. Znajdziecie tu obłędny tort śmietankowy, torcik pralinowy czy też tartę z jagodami. Ostatni – piąty rozdział – poświęcony został wypiekom na słono. Znajdziecie tu przepis na pizzę, chleb czy też quiche. Na mojej liście do zrobienia znajduje się tarta flambee z sosem paprykowym, tarta z nadzieniem migdałowo-pomidorowym oraz tarta z burakami z dodatkiem chrzanu. Nicole Just

Moja pasja smaku
Warzywna pizza 107

blaszkę, teraz znajdującą się na górze. Usuwamy papier do pieczenia, ciasto posypujemy startą mozzarellą. Na wierzchu wylewamy sos z boczniaków. Ponownie wstawiamy do piekarnika na 10 min (180°C). Pizzę wyciągamy, posypujemy pozostałą startą mozzarellą. Zapiekamy 3-4   min w tej samej temperaturze. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

R'n'G Kitchen
Pizza pełnoziarnista z dziczyzną 119

wieczoru naszła nas ochota na zjedzenie czegoś dobrego i sycącego, a że pogoda nie zachęcała do wyjścia z domu, padło hasło - gotujemy. Szybki rzut oka do lodówki i szafek... Pizza - na to zawsze mamy ochotę. Tym razem wiodącym składnikiem została kiełbasa z dzika, co z połączeniu z serami, papryką i rukolą stworzyła pyszną kompozycję

Milion Smaków
Placki ziemniaczane... tradycyjne, najlepsze 169

Można podać np. z kwaśną śmietaną, z cukrem... Też takie lubicie? Zróbcie koniecznie. Życzę SMACZNEGO! Krys Polecam również inne smaczne placki: Placki ziemniaczane na drożdżach Placki ziemniaczane a'la pizza Placki ziemniaczane z cukinią Placki ziemniaczane z orzechami Placki ziemniaczane zapiekane z serem pleśniowym Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Parmezan - skład, historia, produkcja 172

produkcji parmezanu sięgają XI wieku, kiedy to został wyprodukowany po raz pierwszy przez Benedyktów i cystersów. źródło: sport.pl Parmezan nadaje się zarówno jako dodatek do różnego rodzaju potraw m.in. pizzy, zapiekanek oraz do bezpośredniej konsumpcji. Jest znany na całym świecie. Dojrzewa ok. 24 miesiące, nie wymaga pasteryzacji. Zazwyczaj produkowany jest w postaci dużego, ważącego ok. 40 kg kręgu. Najlepszy parmezan

Gotuję Testuję
Scones II- z żurawiną. 165

składamy ciasto tak by rozproszyć żurawinę i wcisnąć ją do ciasta.  5. Formujemy koło o grubości 4-5 cm i dzielimy na 8 trójkątów. Tak jak ciasto na pizzę. 6. Trójkąty pieczemy 15 minut w 220 st C.  7. Studzimy na kratce. Łączymy składniki na lukier ma być nie zbyt gęsty lekko lejący. Po wystudzeniu bułeczek wstęgami rozlewamy

vaniliowoczekoladowa

Proponowane wyszukiwania