pizza - 8481 przepisów (strona:319/566)

VADEMECUM Burgery wołowe – jakie mięso wybrać, jak je zmielić i jak uformować burgery? 274

średnicę, i objętość.   Po uformowaniu odważonej ilości mielonego mięsa w zgrabnego burgera, warto zrobić w nim wgłębienie zostawiając naokoło delikatnie grubszy rant mięsa, jak przy formowaniu placka na pizzę – zapobiegnie to wybrzuszaniu, sprawi też, że mięso będzie kurczyć się wolniej i równomiernie.   MAŁY KOTLET CZY DUŻY KOTLET? Jeśli próbujecie w domu robić piętrowe burgery typu BigMac albo macie

Karo in the Kitchen
Pierogi gryczane z kapustą kiszoną 151

zarzucenia. Zaraz po mące orkiszowej to właśnie gryczana jest moją ulubioną. Czy są tak samo pyszne jak tradycyjne? Nie. Jestem zdania, że glutenu nic nie zastąpi. Chleb, pizza, pierogi… na mące pszennej lub orkiszowej wygrywają. To jednak nie oznacza, że pierogi gryczane są złe! Są bardzo smaczne i na pewno jeszcze nie raz zawitają na moim talerzu. Pierogi

Blendman
Sos pomidorowy 119

liść, miksujemy blenderem, dodajemy przecier lub sok, albo zmiksowane pomidory. Doprowadzamy do wrzenia, dodajemy zioła, keczup lub cukier, solimy i pieprzymy do smaku.  Podajemy do mięs, makaronu lub pizzy

Kulinarne przemyslenia
Od czego zacząć zdrowe odżywianie? 4 podstawowe kroki. 155

linkiem – czy warto kupować musli w sklepie? Porównanie składów popularnych mieszanek. chipsów, krakersów, paluszków, orzeszków ziemnych prażonych zup i sosów w proszku gotowych dań takich jak pizza mrożona, zapiekanki, makarony z sosami, paluszki rybne, frytki napojów słodzonych cukrem i sztucznymi słodzikami, takimi jak aspartam, acesulfam K i sacharyna (cola, energetyki, kolorowe napoje, większość wód smakowych)   KROK 2 NAUCZ

Powiedz dietom nie
Cukinia faszerowana sosem z indyka, pomidorów i warzyw 133

marchew 2 łodygi selera naciowego 1 mała czerwona papryka 500 g chudego mięsa mielonego (użyłam z indyka) 1 duża cebula 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki ziół do pizzy sól i pieprz, cukier do smaku olej do smażenia puszka krojonych pomidorów bez skórki 1 szklanka passaty pomidorowej 2 łyżki koncentratu pomidorowego słodka papryka w proszku Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić

Czerwień i błękit
Redakcja testuje: Robot Kuchenny Kitchen Assistent Electrolux 177

ukrywamy, że każda pomoc w kuchni jest warta górę złota, nieważne czy gotujemy na co dzień, czy od święta. Pizza? Ciasta? Ubicie śmietany? Mimo wiary w swoje dłonie, robot kuchenny potrafi zrobić za nas to, co potrafi człowieka naprawdę zmęczyć. Przetestowaliśmy dla Was Robot Kuchenny EKM4000 Electrolux, przygotowując kilka naszych ulubionych przepisów, z których korzystamy na co dzień. Artykuł Redakcja

COOKMAGAZINE
BARSZCZ CZERWONY 163

grzybów. Doprawiam do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i ewentualnie cukrem. Przed podaniem barszcz tylko podgrzewam, ale nie gotuję! Do barszczu polecam krokiety: Z farszem a'la pizza: http://jejkuchnia.blogspot.com/2015/09/krokiety-z-farszem-ala-pizza.html Z mięsem i pieczarkami: http://jejkuchnia.blogspot.com/2014/10/krokiety-z-miesem-pieczarkami-i.html

JejKuchnia
Amerykańskie bułeczki 122

ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 1 godzinę. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Po wyrośnięciu rozwałkować ciasto na prostokąt o grubości około 0,4 cm. Nożem do pizzy lub ostrym nożem pokroić kwadraty o boku około 7 cm. Bułeczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, nakryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Przed pieczeniem każdą bułkę posmarować delikatnie

O kuchni z uczuciem
Fougasse 162

Prowansji (oryginalnie pisane fogatza ), fouace lub fouée w innych regionach Francji i na Wyspach Normandzkich. Ze względu na dodatki oliwek, anchois czy sera fougasse była uważana za prymitywną wersję pizzy bez pomidorów, a w rzeczywistości, fougasse służyła do sprawdzenie temepratury pieca opalanego drewnem, czas w jakim płaski bochenek sie upiekł dostarczał informacji czy piec jest odpowiednio nagrzany żeby załodować

Słodki Kompromis
Ratatouille inaczej 118

szukać na terenie całego basenu Morza Śródziemnego, gdyż Włosi maja swoją peperonatę , Grecy briam , Maltańczycy kapunatę , a w Andaluzji zjemy pisto . Moja wersja ratatouille to nawiązanie do tarty lub pizzy warzywnej, a z gorącym, pomidorowym sosem bardzo dobrze komponuje się kawałek chrupiącej bagietki.  Składniki na 2 porcje Czas przygotowania: 60 min   1 większa cukinia 1 większy bakłażan

Słodki Kompromis
Pesto bazyliowe 115

Przepyszne pesto bazyliowe domowej roboty 🙂 Idealne na kanapki do makaronów lub pizzy. Polecam każdemu, kto lubi prawdziwą włoską kuchnię. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 porcje Składniki: 1 duży pęczek bazylii 50 g orzeszków piniowych 3 ząbki czosnku 50 g parmezanu oliwę (4-6 łyżek) szczypta soli (opcjonalnie) Przygotowanie: Na suchej patelni uprażyć orzeszki pini

KuchniaWeDwoje.pl
Pizza capriciosa (ciasto drożdżowe bez wyrastania) 194

Capric iosa to najpopularniejsza , zaraz po maghericie pizza :). Jest w ofercie praktycz nie każdej pizzeri , nie zapominajmy, że w prosty sposób możemy przygotować ją w domu! Zawsze są na niej sos pomidorowy, ser, szynka i pieczarki, w mojej wersji dodałam także czerwoną cebul ę.  Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanka mleka 25g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru

Szefowa kuchni
Focaccia z jarmużem, szynką parmeńską i suszonymi pomidorami 131

koniec ubiegłego roku opatentowałam dla Was wspaniały przepis na idealne ciasto drożdżowe. Postanowiłam przygotować na nim pyszną focaccie czyli włoski placek drożdżowy, który stanowi bazę do pizzy. Dodatki to już Wasza inwencja twórcza. Ja postawiłam tym razem na jarmuż, szynkę parmeńską, suszone pomidory oraz anchois. Całość bardzo smaczna, idealnie z zewnątrz chrupiące ciasto a w środku delikatne, miękkie. Świetnie smakuje

Mango Papaja
Ziołowy sos pomidorowy z cukinii 166

potraw. Smacznego! RADA: Ja używam octu smakowego, winnego lub jabłkowego. To dodatkowo wzmocni smak sosu. Tak przygotowany sos stanowi doskonały dodatek do tradycyjnych gołąbków. Może posłużyć jako sos do pizzy lub nachosów. Sprawdzi się również jako zamiennik koncentratu pomidorowego przy gotowaniu zup. Idealnie wzbogaca smak zup meksykańskich i rybnych. Nadaje się do potraw z grilla i pieczonych mięs

MarcinChef

Proponowane wyszukiwania