pizza - 8481 przepisów (strona:319/566)

Maślane rogaliki 1570

Twarożek rozetrzeć z cukrem i musem pomarańczowym na pastę. Wyrośnięte ciasto zagnieść ponownie podzielić na 4 części, każdą część rozwałkować cienko około 3 milimetry na koło i radełkiem do pizzy podzielić na trójkąty.  Na każdym trójkącie rozpoczynając od najszerszej części ułożyć po płaskiej łyżeczce nadzienia zawijać do samego końca tak aby koniec rogalików był na spodzie, wtedy mamy pewność

Wanilia i Kardamon
Biszkoptowe rogaliki z jabłkami (na drożdżach). 194

cukrem. Można dodać nieco cynamonu jeżeli ktoś bardzo go lubi :-) Wyrośnięte ciasto dzielimy na 4 części. Każdą część wałkujemy na koło o grubości około 5mm i rozcinamy jak pizze - na 8 kawałków. Na każdą końcówkę nakładamy łyżeczkę farszu i zawijamy tak by powstał rogalik. Instrukcję zawijania rogalików pokazywałam przy okazji przepisu na Rogale Marcińskie - tutaj. Gotowe rogaliki ustawiamy na omączonym

Poezja Smaków - blog kulinarny
Makaron ryżowy z wędzonym pstrągiem, oliwkami i cukinią 208

zielonych oliwek 1/2 młodej cukinii 1 wędzony filet z pstrąga 2 łyżki oliwy 2 łyżeczki mąki 1 szklanka zimnej wody 2/3 szklanki słodkiej śmietanki 2 łyżeczki ziół do pizzy sól i pieprz Oliwę rozgrzać, dodać mąkę, i mieszając, wlewać zimną wodę. Mieszać aż sos będzie gładki, bez grudek. Dodać pokrojone na pół oliwki oraz startą jak na mizerię cukinię

Czerwień i błękit
Roladki z mozzarellą owinięte chrupiącym boczkiem 166

świeżej bazylii 100 g boczku surowego wędzonego w cienkich plasterkach (może być pancetta) 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 2 łyżeczki przyprawy włoskiej lub do pizzy 2 łyżki pasty z suszonych pomidorów sól i pieprz Cebulę i czosnek rozdrabniamy w malakserze lub kroimy drobno tradycyjną metodą. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy do miękkości cebulę oraz

Cooking Monster
K- jak Kindziuk 212

jednak kupować mniejsze kawałki w cenach do 10 zł za 100 gramów. Idealnie pasuje do chleba, komponuje się doskonale z ogórkami czy piklami. www.wilno.name Jest także idealnym dodatkiem do pizzy. Można przygotować pyszną zapiekankę z kindziukiem czy też tartę lub jajka faszerowane masą jajeczną z kindziukiem. Kindziuka można także samemu przygotować w domu. Smak i zapach praktycznie nie odbiega

Gotuję Testuję
“Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji” – recenzja 185

się rzadkim rarytasem, którego się dawno nie jadło. Jeśli byliście ostatnio w jakimś mieście powiatowym i chcieliście zjeść coś regionalnego, to dobrze wiecie, że ze świecą szukać. Jest tylko pizza i kebab. Nie żebym coś miała do tych dań, ale niedługo zapomnimy jak smakuje polska kuchnia i jak przygotowywać najprostsze dania.   A przecież mamy te wszystkie wyjątkowe potrawy mączne

Ugotowane pozamiatane
Chleb z makiem 182

jeszcze przez parę minut. Moje rady: Możecie zamiast maku użyć sezamu, siemienia lnianego, otrębów, suszonych pomidorów, oliwek, do woli. Z ciasta upieczecie też bułki oraz przygotujcie spody do pizzy. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Mufinki z dyni i amarantusa 162

Czytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti

Ekspansja smaku
Drożdżowy róg obfitości z rzepą brokułową i kiełbaską 169

gorzkawa sałato-kapusta. :) Najbardziej popularne zestawienie, z którym się spotkałam, to friarielli zasmażane z czosnkiem i ostrą nutą papryczki ze smażoną kiełbaską. Takie połączenie trafia często do zupy, na pizzę, czy do środka"bułki", którą dzisiaj Wam proponuję. Ryzykowne posunięcie skoro nie da się zdobyć głównego składnika... ale uwierzcie, że w zastępstwie świetnie sprawdzi się zwykła kapusta, włoska kapusta

Pichceniomania
Makaronowa przygoda prosto z Włoch 152

Włochy to kraj słynący z pysznej, prostej, opierającej się na świeżych produktach kuchni. Nie od dziś wiadomo, że to właśnie tam zjemy najlepszy makaron, pizzę z rozpływającym się w ustach ciastem i oczywiście lody, których smaki latami śnią się po nocach. Artykuł Makaronowa przygoda prosto z Włoch pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
ZAPIEKANKA JAGLANA Z OSCYPKIEM I POMIDORAMI SUSZONYMI 166

zapiekanka kolacyjna. Tym razem jest to zapiekanka z kaszy jaglanej z dodatkiem kiełbasy drobiowej, suszonych pomidorów i oscypka. Jedna z lepszych jakie jadłam, a do tego zdrowa ! Polecam zamiast pizzy :-) Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 1/2 kostki rosołowej 200 g kiełbasy drobiowej ok. 10 szt. pomidorów suszonych 2-3 małe oscypki 5 jajek 1 cebula pęczek natki pietruszki opakowanie mozzarelli

Kuchnia MagdaLeny
Tarta z bakłażanem. 177

cóż, wyobraźnia czasem płata nam figle ;) ; ) Nie mogłam postąpić inaczej, jak zabrać się za jej przyrządzenie. Zachcianka zaspokojona, zdecydowanie do powtórki. Tego samego zestawu składników można użyć przy produkcji pizzy. Nie będziecie żałować :) Składniki: Ciasto: 200 g mąki pszennej krupczatki 100 g masła (zimnego) 1 jajko 1 łyżeczka soli 2 łyżki zimnej wody Farsz: 1 nieduży bakłażan 2 cebule (dałam

zadanie-gotowanie
Rozdanie - zdobądź jedną z czterech bransoletek 155

Czytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti

Ekspansja smaku
Dorsz z makaronem i suszonymi pomidorami 179

Czytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti

Ekspansja smaku
Kotlety z kalafiora 325

Czytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti

Ekspansja smaku

Proponowane wyszukiwania