pizza - 8481 przepisów (strona:318/566)

Jak wykorzystać miąższ z pomidorów? 296

został mi po nich miąższ, którego nie chciałam wylewać. Zrobiłam więc z niego sos, który doskonale nada się do zupy pomidorowej lub do leczo. Do pizzy jest za rzadki, więc nie polecam. Składniki: miąższ z 2 kg pomidorów 1 łyżeczka ziół prowansalskich pieprz ziołowy sól morska z chilli Miąższ miksujemy na papkę Przelewamy do małego garnuszka, doprawiamy i na małym

Szczęśliwa kuchnia
Pizza kebab / gyros 334

Każdy kocha przyprawę kebab - gyros:). Taki smak ma moja dzisiejsza pizza. Ma mnóstwo dodatków i jest naprawdę pyszna.  Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanka mleka 25g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju  Dodatki: 3 łyżki koncentratu pomidorowego 150g tartej mozzarelli 1 filet z kurczaka 4 pieczarki 4 łyżki kukurydzy konserwowej 2 ogórki

Szefowa kuchni
Flammkuchen 168

gęsta śmietana 18% (np. z Piątnicy) 3 cebule 250g wędzonego boczku Sól do smaku Pieprz do smaku Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 250 stopni. Jeżeli macie kamień do pieczenia pizzy włóżcie go do piekarnika, a następnie nastawcie piekarnik. Do miski dodać mąkę i sól. Wymieszać suche składniki. Następnie dodać oliwę i powoli wodę. Ugniatać tak długo aż ciasto będzie gładkie

Fabryka pomysłów
Czysty piekarnik to podstawa – test produktów Dedra (4) 189

wiecie u mnie bardzo często i dużo się piecze się. Ciasta, bułki, obiady, pizze i inne pyszności są wyciągane z mojego piekarnika dosłownie codziennie (przepisy znajdziecie tutaj – domowe pieczywo i najróżniejsze ciasta ). Jego czystość jest więc dla mnie priorytetem. Czasem zdarzają się i takie przypadki, że blaszka okazuje się nieszczelna lub wykapał mi tłuszczu z pieczonych nóżek itd. Środek

Słodkie okruszki
Just Nicole: La Veganista. Wypieki. RECENZJA + KONKURS 226

uśmiech na buzi. Znajdziecie tu obłędny tort śmietankowy, torcik pralinowy czy też tartę z jagodami. Ostatni – piąty rozdział – poświęcony został wypiekom na słono. Znajdziecie tu przepis na pizzę, chleb czy też quiche. Na mojej liście do zrobienia znajduje się tarta flambee z sosem paprykowym, tarta z nadzieniem migdałowo-pomidorowym oraz tarta z burakami z dodatkiem chrzanu. Nicole Just

Moja pasja smaku
Warzywna pizza 142

blaszkę, teraz znajdującą się na górze. Usuwamy papier do pieczenia, ciasto posypujemy startą mozzarellą. Na wierzchu wylewamy sos z boczniaków. Ponownie wstawiamy do piekarnika na 10 min (180°C). Pizzę wyciągamy, posypujemy pozostałą startą mozzarellą. Zapiekamy 3-4   min w tej samej temperaturze. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

R'n'G Kitchen
Pizza pełnoziarnista z dziczyzną 141

wieczoru naszła nas ochota na zjedzenie czegoś dobrego i sycącego, a że pogoda nie zachęcała do wyjścia z domu, padło hasło - gotujemy. Szybki rzut oka do lodówki i szafek... Pizza - na to zawsze mamy ochotę. Tym razem wiodącym składnikiem została kiełbasa z dzika, co z połączeniu z serami, papryką i rukolą stworzyła pyszną kompozycję

Milion Smaków
Placki ziemniaczane... tradycyjne, najlepsze 193

Można podać np. z kwaśną śmietaną, z cukrem... Też takie lubicie? Zróbcie koniecznie. Życzę SMACZNEGO! Krys Polecam również inne smaczne placki: Placki ziemniaczane na drożdżach Placki ziemniaczane a'la pizza Placki ziemniaczane z cukinią Placki ziemniaczane z orzechami Placki ziemniaczane zapiekane z serem pleśniowym Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Parmezan - skład, historia, produkcja 193

produkcji parmezanu sięgają XI wieku, kiedy to został wyprodukowany po raz pierwszy przez Benedyktów i cystersów. źródło: sport.pl Parmezan nadaje się zarówno jako dodatek do różnego rodzaju potraw m.in. pizzy, zapiekanek oraz do bezpośredniej konsumpcji. Jest znany na całym świecie. Dojrzewa ok. 24 miesiące, nie wymaga pasteryzacji. Zazwyczaj produkowany jest w postaci dużego, ważącego ok. 40 kg kręgu. Najlepszy parmezan

Gotuję Testuję
Scones II- z żurawiną. 195

składamy ciasto tak by rozproszyć żurawinę i wcisnąć ją do ciasta.  5. Formujemy koło o grubości 4-5 cm i dzielimy na 8 trójkątów. Tak jak ciasto na pizzę. 6. Trójkąty pieczemy 15 minut w 220 st C.  7. Studzimy na kratce. Łączymy składniki na lukier ma być nie zbyt gęsty lekko lejący. Po wystudzeniu bułeczek wstęgami rozlewamy

vaniliowoczekoladowa
PIZZA Z MIĘSEM MIELONYM I RUKOLĄ 145

blachę. Ciasto smaruję koncentratem pomidorowym. Posypuję przyprawami i mozzarellą. Dodaję farsz. Piekę w 180 stopniach przez 30 min. Wymiar mojej blachy to 20 na 28 cm. Po upieczeniu pizzy posypuję rukolą. Smacznego

Gotowanie Patki
Rogaliki z nadzieniem serowym i orzechowym 169

ciasto po wyznaczonym czasie podrośnie wyjąć je z lodówki i podzielić na 4 części. Każdą z części rozwałkować na kształt koła i pociąć na 8 trójkątów (jak pizzę). U podstawy każdego trójkąta kłaść łyżeczkę nadzienia i zwijać ku wierzchołkowi, tworząc rogaliki. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować wierzch mlekiem i piec w temp. 190 stopni przez

Simply Food
Jajka faszerowane oliwkami + film 206

Oliwki lubię tylko na pizzy, ale chyba wielu ludzi tak ma :) Mam sposób jak przemycić je niepostrzeżenie. Jajka faszerowane nimi smakują zupełnie inaczej, mniej oliwkowo. Jest to świetny sposób na przygotowanie przekąski na zbliżające się andrzejki, sylwestra czy imprezy karnawałowe. Czytaj więcej

Pychotkaaa
WYTRAWNA TARTA NA JAGLANYM SPODZIE (WEGAŃSKA, BEZGLUTENOWA) 147

cebulą... Jednak dobroć i poświęcenie mojego męża, który zmęczony i śpiący po bardzo ciężkim tygodniu pracy wziął malutką na dwugodzinny spacer, skłoniły mnie do przygotowania czegoś extra! Tarta lub pizza (jak kto woli to danie nazywać) pięknie się prezentuje, cudownie pachnie i NAJLEPIEJ smakuje. Z niecierpliwością czekaliśmy przy piekarniku na moment, w którym danie było gotowe do degustacji (a raczej

Jeść, by żyć w zdrowiu
Jak nie umrzeć przedwcześnie. Co jeść, aby dłużej cieszyć się zdrowiem – Dr Greger 161

około 1000 kcal. Cała reszta kalorii, które według indywidualnego zapotrzebowania powinniśmy dostarczyć są już w naszych rękach. Najlepiej oczywiście nadal dostarczać je z dobrych źródeł, ale jeśli jesteś fanem pizzy i coli, który życia bez nich sobie nie wyobraża, to to, że wdrożysz plan doktora bez eliminacji codziennego fastfoodu i tak powinien przedłużyć Twoje życie. Dr Greger nawet stworzył specjalną

Blendman

Proponowane wyszukiwania